تجارتنیوز گزارش میدهد:
چرا قیمت فولاد بالا رفت؟
قیمت فولاد در روزهای پایانی سال افزایش یافته است و برخی از محصولات زنجیره فولادی تا ۷۰۰ تومان هم افزایش قیمت داشتهاند. حالا جو بازار ناآرام است؛ مصرفکنندگان نگران افزایش بیشتر قیمت فولاد هستند و تولیدکنندگان هم حاضر به عرضه بیشتر نمیشوند. اما دلیل افزایش قیمت فولاد در بهمن ۱۴۰۰ چیست؟
به گزارش تجارتنیوز ، قطع سهمیه برق و گاز صنایع فولادی پیش از این باعث شده بود قیمت فولاد افزایش قیمت قابل توجهی داشته باشد اما روز گذشته قیمت فولاد رکورد زد. این رکورد در برخی محصولات فولادی بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ تومان بود و حالا نگرانیها از افزایش بیشتر قیمت شدت گرفته است.
البته، تعدادی از تولیدکنندگان فولاد به این میزان افزایش قیمت هم راضی نیستند و هنوز از عرضه محصولاتشان در سطح کلان خودداری میکنند.
قیمت فولاد پیش از این هم روندی صعودی داشت اما وحید یعقوبی، دبیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد به تجارتنیوز گفته بود که قطع برق در سال ۱۴۰۰ تولید فولاد را حدود ۸ میلیون تن کاهش داده و به این صنعت ۶ میلیارد دلار آسیب زده است.
کارشناسان فولاد قبل از نوبتبندی شدن سهمیه برق و گاز فولاد گفته بودند که آشفتگی بازار محصولات فولادی در شرایط رشد قیمت ارز، نبود نظارت بر رعایت کف عرضهها از سوی تولیدکنندگان و ایرادات سامانه بهینیاب از دیگر دلایل افزایش قیمت فولاد است.
دبیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد، پیشبینی میکند به دلیل قطع برق، میزان تولید فولاد حدود ۸ میلیون تن کاهش پیدا کند و امسال نهایتا ۲۶ میلیون تن فولاد تولید شود.
چرا قیمت فولاد افزایش یافت؟
در چنین شرایطی، روز گذشته هم قیمت فولاد افزایش چشمگیری داشته است و دو سناریو برای افزایش قیمت فولاد مطرح میشود.
در سناریوی اول، همانگونه که تولیدکنندگان فولاد هشدار دادهاند همزمانی قطع برق و گاز واحدهای فولادی در ماههای پایانی سال سبب مشکلاتی در تولید و در نتیجه افزایش قیمت فولاد شده است.
یعقوبی چند وقت پیش هشدار افتی ۱۵ یا ۱۶ درصدی برای این صنعت پیشبینی کرده بود زیرا هماکنون برخی از واحدهای فولادی با ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند.
این فعال اقتصادی اظهار تاسف کرده بود که با توجه به میانگین قیمتهای جهانی فولاد ما حدود ۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۰ ضرر کردهاند و احتمالا حالا هم بازار فولاد به این اتفاقها واکنش نشان داده است.
سناریوی دوم، نزدیک شدن به روزهای پایانی سال است. بسیاری از پروژههای عمرانی هنوز تکمیل نشده و نگرانیها از افزایش قیمت سال آینده موجب شده مسکنسازان از حالا به فکر تامین نیاز و حتی انبار کردن فولاد برای سال بعد باشند.
انبار کردن فولاد در شرایطی که بسیاری از تولیدکنندگان تولید خود را کاهش دادهاند، یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت فولاد است. کاهش عرضه فولاد، زمانی محسوستر میشود که هوا بهتر شود و تولیدکنندگان مسکن دوباره شروع به ساختوساز کنند.
در چنین شرایطی باید منتظر هفته بعدی ماند و دید آیا وزارت نیرو و صمت سهمیه برق واحدهای فولادی را به آنان بازمیگردانند یا فولادیها مجبورند با برق سهمیهبندی شده، به فعالیت خود ادامه دهند.
نظرات