فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۲۵۸۷۶

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

سیب‌زمینی ۲۰ هزار تومانی در بازار / خبری از مجوز واردات نیست

سیب‌زمینی ۲۰ هزار تومانی در بازار / خبری از مجوز واردات نیست

سیب‌زمینی دوباره کمیاب شد تا قیمت آن در خرده‌فروشی‌ها تا ۲۰ هزار تومان هم پیش رود. این در حالی است که قرار بود دولت با توزیع گسترده این محصول قیمت آن را کاهش دهد. آخرین تدبیر دولت برای حل این مشکل واردات سیب‌زمینی از پاکستان است که فعلا از آن هم خبری نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رکورد قیمت سیب‌زمینی طی هفته‌های اخیر شکست. روز گذشته هر کیلو سیب‌زمینی در میادین اصلی میوه و تره‌بار به قیمت ۱۵ هزار تا ۱۶ هزار تومان رسید. اتفاقی که باعث شد قیمت این محصول کشاورزی در خرده‌فروشی‌ها تا ۲۰ هزار تومان هم افزایش یابد.

سیب‌زمینی‌های ایران در عراق

علت افزایش قیمت سیب‌زمینی به‌رغم وعده دولت برای واردات ۱۰۰ هزار تن از این محصول چیست؟ در این باره رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: حجم زیادی از این سیب‌زمینی‌های تولیدشده به کشورهای اطراف به‌ویژه عراق صادر شد. زیرا در مقطعی سیب‌زمینی در این کشور همسایه گران شد. از این رو عراقی‌ها حجم قابل‌توجهی از این محصول را از ایران تهیه می‌کردند. دومین دلیل به موضوع سیل‌زدگی مناطق جنوبی بازمی‌گردد.

مصطفی دارایی‌نژاد در ادامه به تجارت‌نیوز توضیح داد: عامل سوم گرانی سیب‌زمینی این است که هفته گذشته وزارت جهاد کشاورزی وعده واردات سیب‌زمینی و توزیع آن را با قیمت ۱۰ هزار تومان داد، اما به دلیل بی‌کیفیت‌بودن این محصول غرفه‌داران از خرید سیب‌زمینی‌های توزیعی سر باز زدند. همین مساله باعث افزایش تقاضای غرفه‌داران در میدان اصلی برای خرید این محصول شد.

یک کیلو سیب‌زمینی هم وارد نشد

این مقام صنفی با اشاره به واردات سیب‌زمینی یادآور شد: قرار شد برای کاهش قیمت سیب‌زمینی دولت مجوز واردات ۱۰۰ هزار تن سیب‌زمینی را به تجار بدهد، اما هنوز یک کیلو هم وارد نشده است.

مصطفی دارایی‌نژاد توضیح داد: چنانچه دولت مجوز واردات سیب‌زمینی از پاکستان را ندهد پیش‌بینی می‌شود قیمت سیب‌زمینی در میادین تره‌بار در آستانه شب عید به کیلویی ۲۰ هزار تومان برسد. چراکه سیل اخیر باعث از بین رفتن تمام محصولات کشاورزان شد.

او ادامه داد: بخشی از سیب‌زمینی‌ها به دلیل سرما و بخش دیگری به دلیل سیل از بین رفتند. در واقع بخش زیادی از سیب‌زمینی‌ها از انبارهای اصفهان، کرمانشاه، همدان و اردبیل توزیع می‌شوند.

پاکستان و ترکیه جایگزین ایران شدند

دارایی‌نژاد خاطرنشان کرد: البته اکنون محصولات جیرفت تولید شده و به‌زودی وارد بازار می‌شود. این در حالی است که سال گذشته پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب‌زمینی تولید شد و قیمت آن ۳۰۰۰ تومان بود، اما امسال حدود ۶۰ درصد سیب‌زمینی‌های ایران به عراق رفت.

او همچنین اضافه کرد: بخشی از سیب‌زمینی‌ها هم به روسیه، عمان و قطر صادر شدند. اخیرا ایران برای صادرات سیب‌زمینی تعرفه اعمال کرده است. همین مساله باعث شد که کشورهای اطراف بازار پاکستان و ترکیه را جایگرین ایران کنند.

براساس این گزارش، پیش‌تر برخی کشورها مانند آذربایجان و ترکمنستان سیب‌زمینی‌های ایران را به دلیل استفاده از برخی سم‌های چینی و ناشناخته برگشت زدند. گویا صادرات سیب‌زمینی در این مدت متوقف نشده و عراق همچنان مشتری پر و پا قرص سیب‌زمینی‌های ایران است.

علاوه بر توضیحات رئیس اتحادیه بارفروشان، توزیع هوشمند سیب‌زمینی دیگر ایده دولت برای تنظیم بازار سیب‌زمینی بود. به‌رغم آغاز این طرح در سامانه بازرگام ، هنوز ابهاماتی در رابطه با تاثیر آن در بازار وجود دارد. به‌ویژه آنکه در بسیاری از ساعات در این سامانه در مقابل قیمت سیب‌زمینی عبارت «ناموجود» درج می‌شود.

همچنین سیب‌زمینی‌ها اکثرا با وزن بیش از دو کیلوگرم به فروش می‌رسند و در بیشتر شهرها خبری از سیب‌زمینی‌های یک کیلویی نیست. اما نکته مهم‌تر درج تخفیف برای این محصولات است. اگر دولت قصد دارد با در فروش هوشمند، قیمت سیب‌زمینی را ۹۸۰۰ تومان در نظر بگیرد، دیگر درج تخفیف ۲۷ درصدی برای یک قیمت مصوب بی‌معناست.

قیمت سیب زمینی

از سوی دیگر، به نظر می‌رسد این محصولات نیز از جنس همان‌هایی هستند که غرفه‌داران زیر بار خرید آن نرفته‌اند. حال دولت چطور می‌خواهد با این سیب‌زمینی‌ها بازار را تنظیم کند؟

برای مطالعه بیشتر خبر سیب‌زمینی ارزان می‌شود را بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.