فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۴۰۹۹۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

برنج ایرانی رکورددار گرانی/ قیمت برنج چقدر افزایش یافت؟

برنج ایرانی رکورددار گرانی/ قیمت برنج چقدر افزایش یافت؟

آخرین گزارش آماری وزارت صنعت نشان می‌دهد برنج ایرانی با ثبت رشد سالانه ۱۰۷ درصدی قیمت، رکورددار گرانی کالاهای اساسی در پایان بهمن ۱۴۰۰ بود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، تب بالای بازار برنج ایرانی در روزهای سرد سال ۱۴۰۰، سرانجام باعث شد تا این محصول رکورددار گرانی کالاهای اساسی در بهمن ماه شود. این در حالی است که طی ۹ ماه پیاپی شکر پرچم رشد قیمت کالاهای اساسی را در دست داشت.

اما حالا برنج روی شکر را هم سفید کرد. آن‌طور که آمار وزارت صنعت نشان می‌دهد، برنج طارم اعلا و هاشمی درجه یک به ترتیب با ثبت رشد ۱۰۷.۶ و ۱۰۶.۷ درصدی قیمت در صدر گرانی قرار گرفته‌اند.

بر این اساس هر کیلوگرم برنج ایرانی که در بهمن ۱۳۹۹ در محدوده ۳۳ هزار تومان قرار داشت، در ماه مشابه ۱۴۰۰ طبق نرخ‌های رسمی به ۶۸ هزار تا ۷۰ هزار تومان رسید.

این در حالی است که در همان مقطع دولت قیمت هر کیلوگرم برنج درجه یک ایرانی را ۶۵ هزار تومان تصویب کرد. اما حالا آمار رسمی هم نشان می‌دهد، قیمت‌گذاری‌های دستوری راه به جایی نبرده‌اند.

از سوی دیگر، در بهمن ماه بود که قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی در سطح خرده‌فروشی‌ها به ۹۵ هزار تومان رسید. یعنی ۲۵ هزار تومان بالاتر از آنچه وزارت صمت در محاسبات خود گنجانده است.

رشد ۱۸۸ درصدی برنج ایرانی در خرده‌فروشی‌ها

حال اگر همین ۹۵ هزار تومان را مبنای محاسبات قرار دهیم، باید گفت که در پایان بهمن ۱۴۰۰ قیمت برنج ایرانی حدود ۱۸۸ درصد نسبت به بهمن ۱۳۹۹ رشد داشت. به هر ترتیب مشخص نیست که وزارت صمت بر چه مبنایی قیمت برنج ایرانی در بهمن ۱۴۰۰ را حداکثر ۷۰ هزار تومان در نظر گرفت.

وزارت صنعت همچنین قیمت برنج تایلندی را ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان محاسبه کرد تا بدین شکل این محصول افت نیم درصدی را نسبت به بهمن سال ۱۳۹۹ تجربه کند.

قیمت برنج پاکستانی نیز در همین ماه ۲۳.۳ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبلش افزایش یافت. این محصول نیز از حدود ۲۴ هزار و ۳۰۰ تومان به حدود ۳۰ هزار تومان رسید.

شکر در رتبه سوم گرانی کالاهای اساسی

شکر که به مدت ۹ ماه سردمدار گرانی بود، سرانجام در بهمن ۱۴۰۰ در مقابل دو برنج ایرانی روسفید شد و از نظر رشد قیمت دو پله پایین آمد. این محصول با ثبت نرخ رشد ۷۶٫۵ درصدی از نرخ ۹۵۰۰ تومانی در بهمن ۱۳۹۹، به قیمت ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان در ماه مشابه ۱۴۰۰ رسید.

به نظر می‌رسد وزارت صمت در محاسبه کلیه این کالاها با دیده اغماض عمل کرده است.

همان‌طور که در جدول زیر هم مشاهده می‌شود، گوشت قرمز و مرغ در رده‌های بعدی گرانی کالاهای اساسی قرار دارند.

WhatsApp Image 2022 03 30 at 11.59.55 2

برای مطالعه بیشتر گزارش قیمت برنج چقدر افزایش یافت؟ را بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.