فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۸۶۶۲۶

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

تورم خوراکی ۱۰ استان به بالای ۹۰ درصد رسید/ قزوین در آستانه ثبت تورم ۱۰۰ درصدی مواد غذایی!

تورم خوراکی ۱۰ استان به بالای ۹۰ درصد رسید/ قزوین در آستانه ثبت تورم ۱۰۰ درصدی مواد غذایی!

مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود شاخص قیمت مصرف‌کننده برای تیر ماه ۱۴۰۱ را به تفکیک استان‌ها منتشر کرد که نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در ۱۰ استان به بیش از ۹۰ درصد رسیده است. در این میان نرخ تورم خوراکی قزوین به ۱۰۰ درصد نزدیک شده تا این استان رکورددار شاخص مورد بررسی در تیر ماه باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، آخرین گزارش مرکز آمار ایران از تورم خوراکی و آشامیدنی در ۳۱ استان کشور از ثبت میانگین شاخص ۸۷ درصد برای تورم نقطه به نقطه در این گروه کالایی حکایت دارد.

در این میان ۱۰ استان کشور تورمی بالغ بر ۹۰ درصد را در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ثبت کرده‌اند. گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، همدان، لرستان، سمنان، قزوین و البرز این ۱۰ استان هستند.

در این میان قزوین با ثبت تورم ۹۹٫۴ درصد رکورددار تورم نقطه‌ای خوراکی در تیر ماه به حساب می‌آید. البرز و لرستان نیز با ثبت تورم ۹۸ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. نکته جالب توجه آنکه تهران جز ۱۰ استان دارای بالای تورم نیست. در تیر ماه امسال تورم خوراکی‌ و آشامیدنی در پایتخت نسبت به ماه مشابه سال قبل به ۸۵٫۶ درصد رسید.

خراسان جنوبی و بوشهر که به‌ترتیب کمترین تورم خوراکی تیر ماه را داشته‌اند، شاخص ۷۰ درصد را نشان می‌دهند. بدین ترتیب در ماه مورد بررسی تورم نقطه‌ای مواد غذایی در هیچ استانی کمتر از ۷۰ درصد نبود. جدول زیر تورم نقطه به نقطه کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور را به تفکیک استان‌ها و گروه‌های اصلی در تیر ماه ۱۴۰۱ نمایش می‌دهد.

تورم

آثار سیاست‌های دولت در تورم خوراکی استان‌ها

اردیبهشت سال جاری بود که دولت به اسم اصلاح نظام یارانه‌ای اقدام به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کرد. به دنبال این سیاست، لبنیات، روغن، مرغ و تخم مرغ مجوز افزایش قیمت را دریافت کردند. در حالی که مسئولان اعلام کردند تنها قیمت این چهار قلم کالا افزایش می‌یابد، اما در سال جدید قیمت بسیاری از اقلام جهش قابل‌توجهی را تجربه کردند.

به‌ویژه مواد غذایی و آشامیدنی‌ها بیش از هر کالای دیگری درگیر سیاست‌های دولت شدند. حال آثار این روند را می‌توان در گزارش‌های رسمی دولت و تورم خوراکی و آشامیدنی استان‌ها مشاهده کرد. چنانکه اکنون بیش از هر بخشی شاهد تخلیه آثار تورمی در سفره مردم هستیم. اما آیا دولت برنامه‌ای قابل اجرا برای کاهش این فشار تورمی دارد؟

برای مطالعه بیشتر خبر کدام استان‌ها بیشترین تورم را داشتند؟ را بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار