فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۲۸۷۲۰

پشت پرده عزل هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی

پشت پرده عزل هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی

هیات عالی نظارت اعضای هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکار مجازی را عزل و هیات مدیره جدید را تا برگزاری انتخابات جدید منصوب کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، اعضای هیات مدیره جدید از سوی اتاق اصناف ایران و دبیرخانه هیات عالی نظارت انتخاب شده‌اند.

به گفته مدیر روابط عمومی سابق اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، هیئت مدیره اتحادیه از سمت اتاق اصناف ایران معرفی شده‌اند ولی همچنان اعتبار نامه‌هایشان را دریافت نکرده‌‌اند. همچنین هیئت‌مدیره جدید هنوز اتحادیه را تحویل نگرفتنه‌اند.

اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی یکی از مهم‌ترین تشکل‌های صنفی خصوصی فعال در حوزه کسب وکارهای استارتاپی است که وظیفه صدور جواز و بررسی شکایات را مانند سایر اصناف و اتحادیه‌های کشور برای صنف کسب‌وکارهای مجازی برعهده دارد. در ماه‌های گذشته، به دلیل عدم برگزاری انتخابات و سایر مشکلات داخلی و خارجی که وجود داشت، اتحادیه اوضاع خوبی را پشت سر نگذاشته و در شرایط نابسامانی به سر می‌برد. به همین خاطر اتاق اصناف ایران در نظر دارد، تیمی پنج‌نفره را به صورت موقت، به عنوان هیئت مدیره منصوب کند تا روند بررسی و صدور جوازها و پیگیری امورات برزمین‌مانده اتحادیه را تا زمان برگزاری انتخابات صنفی، برعهده بگیرند.

در حال حاضر بیش از 3 هزار پروانه کسب در صف صدور است و تعداد زیادی شکایت هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است. اما مشکلاتی که هیئت‌مدیره جدید با آن مواجه خواهند بود به همینجا ختم نمی‌شود و این اتحادیه درزمینه پرداخت حقوق پرسنل هم دچار مشکل شده است. تعدادی از پرسنل اتحادیه که با پایان قراردادشان همکاریشان را با اتحادیه پایان دادند نتوانستند مطالبات خود را دریافت کنند و اقدام به شکایت از این اتحادیه نموده‌اند. حکم تخلیه دفتر استیجاری فعلی و نیز سایر بدهی‌های معوق نیز در جای خود بر این آشفتگی‌ها افزوده شده است.

امید بر آن است اتاق اصناف با صدور اعتبارنامه‌های هیئت‌‌مدیره جدید، مقدمات شروع فعالیت آنان را فراهم کنند تا اوضاع اتحادیه بهبود پیدا کرده و این اعضا بتوانند مقدمات برگزاری هرچه سریع‌تر انتخابات صنفی مهیا کنند‌.

پیوست نوشت: هم‌اکنون اتاق صناف ایران با هماهنگی دبیرخانه هیات عالی نظارت، آرمان صفایی را به عنون رئیس هیات مدیره جدید اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی انتخاب کرده است.

هرچند تاکنون فقط یک انتخابات برای اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برگزار شده است اما این اتحادیه با احتساب آرمان صفایی چهار رئیس به خود دیده است. محمد کرمی، حمید محمدی، فرشاد وکیل‌زاده رؤسای قبلی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی بوده‌اند.

طی سال گذشته بارها برنامه‌ریزی برای برگزاری انتخابات اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی صورت گرفت اما هر بار بنا بر دلایل مختلف برگزاری انتخابات به تعویق افتاد.

کرونا، همزمانی با ماه رمضان و در نهایت نامه وزیر درباره تفکیک اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی به دو اتحادیه از دلایلی بود که مانع برگزاری انتخابات اتحادیه شد.

در جدیدترین تحول پیرامون این اتحادیه، هیات عالی نظارت، تمام اعضای هیات مدیره را برکنار و اعضای جدیدی را منصوب کرده است.

در مصوبه ۱۲۷ هیات عالی نظارت قید شده بود که اعضای هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکار مجازی که تفهیم اتهام آنها صورت گرفته است و دفاعیات‌شان اخذ شده عزل می‌شوند.

صورت‌جلسه جلسه ۱۲۷ هیات عالی نظارت برای عزل هیات مدیره کسب‌وکارهای مجازی به امضای ۹ نفر از اعضای حاضر در جلسه رسیده است. طبق قانون مصوبه هیات عالی نظارت باید به تصویب نصف به اضافه یک نفر از اعضا برسد.

مصوبه عزل هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی

بر این اساس، فرشاد وکیل‌زاده، حمیدرضا اعتدال‌مهر، میلاد منشی‌پور، سعید گودرزیان، رضا الفت‌نسب، مصطفی سعیدنژاد از هیات رئیسه عزل می‌شوند؛ البته پیش از صدور این حکم میلاد منشی‌پور و حمیدرضا اعتدال‌مهر از هیات مدیره اتحادیه استعفا داده بودند. حکم هیات عالی نظارت، هیات مدیره قبلی اتحادیه را نیز شامل می‌شود.

بررسی اتهام‌های واردشده به هیات مدیره پیشین اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در جلسه ۱۲۶ هیات عالی نظارت (خرداد ۱۴۰۱) صورت گرفته بود. در آن جلسه حمید محمدی، محمد کرمی، شهرام شاهکار، رضا الفت‌نسب و فرشاد وکیل‌زاده از خود دفاع کرده بودند و در نهایت با یک تذکر کتبی موضوع پایان یافت اما این موضوع دوباره در جلسه ۱۲۷ مورد بررسی قرار گرفت و حکم به عزل تمامی اعضای سابق هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی داده شد و صورت‌جلسه به امضای ۹ نفر از اعضای حاضر در جلسه هیات عالی نظارت رسیده است.

در صورت‌جلسه ۱۲۶ هیات عالی نظارت قید شده است که اعضای هیات مدیره و بازرس اتحادیه کشوری صنف کسب‌وکارهای مجازی تفهیم اتهام شده‌اند و با توجه به دفاعیات کتبی و حضوری مشارالیهم در جلسه و عدم ارائه مدارک و مستندات کافی جهت برائت از تمامی اتهام‌های وارده اعمال تنبیه تذکر کتبی برای اعضای هیات مدیره و بازرس اتحادیه به تصویب هیات عالی نظارت رسیده و انتخابات نیز باید ظرف مدت یک ماه برگزار شود. در این مصوبه هیچ صحبتی از عزل هیات مدیره به میان نیامده بود.

در صورت عزل اعضای هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی این افراد نمی‌توانند در انتخابات آتی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی شرکت کنند.

مصوبه جلسه ۱۲۶ هیات عالی نظارت بر اصناف

اقدام هیات عالی نظارت در عزل اعضای هیات مدیره کسب‌وکارهای مجازی در شرایطی صورت می‌گیرد که هیات عمومی دیوان عدالت اداری در حکمی که ۱۰ آبان‌ماه صادر کرده است امکان عزل اعضای هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی را از هیات عالی نظارت گرفته و اعلام کرده است، چون حکم قضایی صادر می‌شود این حکم باید از طریق دادگاه صادر شود.

رای دیوان عدالت اداری

طبق ماده ۷۵ قانون نظام صنفی «رسیدگی به تخلفات اداری مسئولان اتحادیه‌ها و مجامع امور صنفی و شورای اصناف کشور برابر آیین‌نامه‌ای خواهد بود که توسط وزارت صمت و با همکاری وزارت دادگستری تهیه و به تصویب اکثریبت مطلق آرای وزیران حاضر در هیات عالی نظارت خواهد رسید» اما این ماده قانونی پس از اصلاحات قانون نظام صنفی حذف شد و در نهایت هیات عالی نظارت با استناد به بند ه ماده ۵۵ قانون نظام صنفی دستورالعملی را تهیه کرده بود که طبق آن نظارت بر حسن انجام وظایف قانونی و ایجاد هماهنگی بین کمیسیون‌های نظارت، اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف شهرستان و اتاق اصناف ایران و نظارت بر فعالیت آنها در حدود مفاد این قانون از وظایف هیات عالی نظارت است؛ همچنین عزل هیات مدیره اتحادیه‌ها و هیات رئیسه اتاق‌های اصناف در حدود صلاحیت هیات عالی نظارت است.

هیات عالی نظارت بر اساس همین بند اقدام به عزل هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی کرده اما این مصوبه را هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال کرده است. در این صورت به نظر می‌رسد هیات عالی نظارت نمی‌تواند اقدامی در جهت عزل اعضای هیات مدیره انجام دهد و باید در این خصوص دادگاه تصمیم‌گیری کند.

هرچند در شرایط فعلی آرمان صفایی به عنوان رئیس هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی انتخاب شده اما هنوز اعتبارنامه اعضای جدید اتحادیه صادر نشده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.