فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۹۵۵۸۷

تولید مشترک لوازم خانگی با کشورهای همسایه

تولید مشترک لوازم خانگی با کشورهای همسایه

مدیرکل صنایع لوازم خانگی وزارت صمت از تولید مشترک لوازم خانگی با کشورهای همسایه ایران خبر داد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، تولید مشترک لوازم خانگی با کشورهای همسایه قرار است به زودی از طریق وزارت صمت پیگیری شود.

مدیرکل صنایع لوازم خانگی وزارت صمت از برنامه‌ریزی برای تولید مشترک لوازم خانگی با هدف صادرات با کشورهای همسایه شمالی،‌ جنوبی و عراق خبر داد و گفت که مکاتباتی انجام شده که تولیدکنندگان لوازم خانگی بتوانند مواد اولیه به ویژه ورق‌های فولادی را به صورت اعتباری بخرند.

محسن شکرالهی با بیان اینکه در سال گذشته تولید تلویزیون ۳۰، کولر گازی ۸۰، ماشین ظرفشویی ۴۰ درصد رشد داشته، اظهار کرد: نیاز کشور به تلویزیون سالانه دو میلیون دستگاه و تولید ۱.۸ میلیون دستگاه معادل ۹۰ درصد نیاز کشور است. اما نیاز به کولر گازی سالانه حدود ۸۰۰ هزار دستگاه است که تولید در سال قبل ۲۵۰ هزار دستگاه بوده است. تلویزیون، کولر گازی و ماشین ظرفشویی از کالاهای قاچاق پذیر بوده که مورد هدف بودند تا با افزایش تولید با قاچاق مقابله شود. تولید قهوه‌ساز و اسپرسوساز هم در کشور شروع شده است.

وی با بیان اینکه حدود ۶۰۰ واحد تولید لوازم خانگی (به جز ظروف آشپزخانه و مبلمان) در کشور فعال هستند، گفت: با توجه به سرمایه‌گذاری های جدید در این بخش، وزارت صمت نامه‌ای برای کمک به تامین مالی این صنعت به بانک مرکزی ارسال کرد. حدود هشت همت از وزارت صمت درخواست و جلساتی هم با بانک‌های عامل برگزار شده و با قولی که از بانک مرکزی گرفتیم پیش بینی می شود امسال تسهیلات مالی به هنگام در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.

مدیرکل صنایع لوازم خانگی وزارت صمت در ادامه با اشاره به مشکل تامین ورق سرد در صنعت لوازم خانگی، گفت: برآورد می‌شود نیاز این صنعت ۴۰ هزار تن است که ۱۵ هزار تن از آن تامین می‌شود. برنامه ما این است خط نورد جدید با همکاری شرکت‌های فولادی و صنایع لوازم خانگی ایجاد شود تا خلا پر شود. طبیعتا وقتی تولیدکنندگان نمی توانند نیاز خود را از بورس کالا تامین کنند به بازار آزاد مراجعه و با قیمت بالاتر آن مواد اولیه را تهیه می‌کنند. این موضوع در بلند مدت به ضرر تولید لوازم خانگی است و باید به این سمت برویم که در کنار ایجاد خطوط جدید نورد، از تامین کنندگان خارجی با قیمت مناسب ورق سرد تهیه کنیم.

این مقام مسئول همچنین درباره فروش اعتباری مواد اولیه بورسی از مکاتبه با فولاد مبارکه در این رابطه خبر داد و گفت: برگشت چرخه مالی صنعت لوازم خانگی چهار تا پنج ماه است و با توجه به سرمایه‌گذاری جدی در این صنعت، درخواست کردیم تولیدکنندگان مواد اولیه به ویژه ورق‌های فولادی را به صورت اعتباری بخرند. در حوزه صنایع شیمیایی و پلیمری نیز جلساتی برگزار شده تا قراردادهای بلند مدت با شرکت‌های پتروشیمی منعقد شود.

مدیرکل صنایع لوازم خانگی وزارت صمت با بیان اینکه ۶۵ تا ۷۰ درصد مواد اولیه لوازم خانگی در داخل کشور تامین و بقیه از طریق واردات تامین می‌شود، تصریح کرد: البته در برخی موارد مثل یخچال و ماشین لباسشویی، بالای ۹۰ درصد مواد اولیه لوازم خانگی در داخل تامین می‌شود. سال گذشته شرکت کمپرسورسازی در شیراز ۲۰۰ هزار دستگاه تولید داشته اما نیاز ۲.۵ میلیون دستگاه است. بنابراین برنامه ریزی کردیم با همکاری شرکت‌های یخچال ساز ساخت کمپرسور را توسعه دهیم تا در سال‌های آینده به صادرات هم برسیم. همچنین تولید بردهای الکترویکی و موتورهای الکتریکی در برنامه وزارت صمت است.

شکرالهی همچنین با بیان اینکه در سال گذشته یک مقطع لوازم خانگی در تیر ماه ۱۰ درصد برای کالاهای حجیم و ۱۵ درصد برای تلویزیون تصویب شد، اظهار کرد: در سازمان حمایت دو نوع نظارت پیشینی و پسینی وجود دارد که نظارت پیشینی برای چهار قلم کالا شامل یخچال، یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی و تلویزیون است. این چهار قلم از سوی ستاد تنظیم بازار تعیین قیمت می‌شود، اما سایر اقلام طبق ضوابط قیمت گذاری تعیین قیمت می‌شود و نظارت پسینی بر آن‌ها جاری می‌شود. در پایان سال افزایش قیمت مواد اولیه را شاهد بودیم، اما تولیدکنندگان لوازم حجیم نتوانستند خودشان را با همان افزایش قیمت مواد اولیه هماهنگ کنند. مسئله قیمت مهم است و تولید باید سودآور باید تا ادامه پیدا کند.

وی افزود: وظیفه مشخص دفتر لوازم خانگی صیانت از تولید این است که مواد اولیه را بهنگام و با قیمت مناسب دریافت کنند و درخواست مشخص ما نیز قراردادهای بلندمدت برای این صنعت است. این موضوع نیاز به بک نگاه فرابخشی دارد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.