ماجرای پرونده فساد چند میلیاردی در واردات نهادههای دامی
رئیس قوه قضائیه امروز در اظهارات خود به ضرورت رسیدگی به مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و جزئیات پرونده اقتصادی را با موضوع واردات نهادههای دامی تشریح کرد.
به گزارش تجارتنیوز ، اژهای امروز چهارشنبه 27 اردیبهشت در جریان سفر به استان خراسان شمالی، در دانشگاه بجنورد حاضر شد تا با دانشجویان و جوانان به صورت مستقیم به گفتگو و تبادل نظر بپردازد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه بیان داشت: امروز مسئله اصلی و اولویتدار کشور، مسئله اقتصادی و رفع مشکلات معیشتی مردم است؛ البته سایر مسائل نظیر مسائل امنیتی و فرهنگی و سیاسی نیز مهم هستند، اما باید توجه داشت که اگر به مسائل اقتصادی و معیشتی توجه نشود تبعات آن دامنگیر سایر مقولهها خواهد شد.
رئیس عدلیه با تبیین و تشریح اقدامات قوه قضاییه برای مقابله با برخی مفاسد و جرایم و تخلفات اقتصادی گفت: ما به مسئولان اقتصادی و متولیان بانک مرکزی اعلام کردهایم که باید از اختیارات قانونی خود برای جلوگیری از شکلگیری جرایم و تخلفات اقتصادی به صورت کامل استفاده کنید و چنانچه از این اختیارات بهره نگیرید، نه به عنوان ترک فعل بلکه به عنوان ترک قانون، تحت تعقیب حقوقی قرار میگیرید.
رئیس دستگاه قضا در ادامه بیان داشت: ما به مسئولان بانک مرکزی در جریان جلسات گوناگون اعلام کردهایم که برای جلوگیری از اضافه برداشت بانکها از بانکمرکزی، اقدامات مجدانه خود را انجام دهید و در قبال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی به افراد، نظارت کافی و جامع را دنبال کنید تا این تسهیلات در مسیر تولید صرف شود و به بازارهای کاذب نرود.
محسنی اژهای گفت: ما از دستگاههای امنیتی به طور جدی مطالبهگری کردهایم تا نسبت به شناسایی و معرفی جریانات سازمانیافتهای که اقدامات کاذبی را علیه اقتصاد و بازارهای ارزی و ریالی ترتیب میدهند، اهتمام داشته باشند و در اینجا بار دیگر تاکید میکنم و وعده میدهم که در قبال عناصر این جریانات سازمانیافته، قاطعانه عمل کنیم.
رئیس دستگاه قضا افزود: من چند بار تاکید کردهام که در مواجهه با جرایم و تخلفات حوزه اقتصادی و بانکی، قبل از آنکه به سراغ مشتری بانکها برویم، سراغ بانکهایی میرویم که بدون اخذ وثایق کافی و بعضاً به صورت مفسدهآمیز، مبادرت به اعطای تسهیلات کردهاند و یا اینکه نظارتهای لازم را پیرامون محل هزینهکرد این تسهیلات نداشتهاند.
ماجرای پرونده واردات نهاده دامی به کجا رسید؟
وی افزود برای نمونه در یک فقره در نتیجه یک ارتباطات ناصحیح با یک شرکت، برای واردات میلیونها تن نهاده دامی، بیش از هزار میلیارد تومان از مردم دریافت شده بود، اما کالایی وارد کشور نشده بود؛ ما به این موضوع ورود کردیم و رسیدگیها و برخوردهای مجدانه و لازم را ترتیب داده و اجازه ندادیم این موضوع به یک پرونده فساد بزرگ با شاکیانی پرتعداد تبدیل شود.
قاضیالقضات تاکید کرد: در بحث مقابله با فساد، ما در صدد مبارزه ریشهای هستیم نه کار تبلیغاتی؛ در مقوله مبارزه با فساد، ما در عین اینکه متمرکز بر روی علتها هستیم، از معلولها نیز غافل نمیشویم. سوال این است که در بحث مقابله با فساد، آیا به نقطه مطلوب رسیدهایم؟ باید بگویم نه، اما مجدانه در این عرصه تلاش میکنیم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به مقوله مهم بازگشت ارزهای حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد و اقدامات صورتگرفته در این زمینه گفت: ما به مسئولان ذیصلاح در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد اعلام کردهایم که شعب خاصی را در دادسرا و دادگاه بعضا به صورت شبانهروزی دایر میکنیم تا به موضوعات و پروندههای ارزی به صورت ویژه و سریع رسیدگی کند؛ در مقابل به مسئولان بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نیز تاکید کردهایم که در این زمینه با مشورتگیری از معاونتهای حقوقی خود از حداکثر اختیارات قانونی بهره بگیرند و در آنجایی که نیاز به اختیاری فراقانونی دارند تا در امر ساماندهی بازارهای ارزی و پولی ورود داشته باشند، پیگیریهای مجدانه را برای اخذ این اختیارات ترتیب دهند.
منبع: ایسنا
نظرات