فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۱۵۶۸۳

افزایش ترانزیت کالا در شبکه ریلی

افزایش ترانزیت کالا در شبکه ریلی

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه سالانه 2 میلیون تن بار ترانزیتی از طریق خطوط ریلی جابجا می‌شود، گفت:پیش‌بینی می‌شود با تکمیل خطوط ریلی و راه‌های ترانزیتی این میزان به 10 میلیون تن افزایش یابد.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه سالانه 2 میلیون تن بار ترانزیتی از طریق خطوط ریلی جابجا می‌شود، گفت:پیش‌بینی می‌شود با تکمیل خطوط ریلی و راه‌های ترانزیتی این میزان به 10 میلیون تن افزایش یابد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، مازیار یزدانی روز چهارشنبه در آیین بهره‌برداری از پروژه خط آنتنی شرکت بارآهن سپاهان و اتصال به شبکه ریلی کشور افزود :تکمیل کریدورهای شمال-جنوب و جنوب-غرب باعث افزایش حمل‌ونقل کالا در کشور خواهد شد.

وی با اشاره به خط ریلی رشت-آستارا را به‌عنوان کریدور شمال-جنوب با حداکثر ترانزیت حمل بار از کشور، گفت: اتصال آستارا به شبکه ریلی کشور و سپس اتصال به خلیج فارس یکی از طرح‌های مهم در حال پیگیری دولت است.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه هم‌اکنون امکان جابجایی بار از این طریق وجود دارد، گفت: بخشی از مسیر در محدوده رشت تا آستارا هنوز ساخته نشده و حمل بار از طریق حمل‌ونقل ترکیبی (جاده) منتقل می‌شود و در ادامه به‌طور مجدد از طریق ریل به بندرعباس قابل انتقال است.

یزدانی با بیان اینکه باید خطوط آنتنی (رفت و برگشت) هر چه سریع‌تر توسعه و گسترش پیدا کند، گفت: در تمام خطوطی که در سال‌های اخیر در کشور ساخته شده به خطوط آنتنی توجهی نشده است.

وی با بیان اینکه هنگام ساخت خطوط راه‌آهن بر اثر کمبود بودجه،فشارهای مختلف فقط راه‌آهن را تکمیل می‌کنیم و به احداث خطوط آنتنی (رفت و برگشت) توجهی نداریم افزود: بسیاری از مسیرهای راه‌آهن همانند مسیر اصفهان-شیراز و همه مسیرهایی که در چند سال اخیر ساخته شده، ضررده هستند.

یزدانی گفت که در صورتی‌که خطوط راه‌آهن تا چند سال آینده توسعه پیدا کند و به خطوط آنتنی متصل نشود سونامی تلفات و کشتار جاده‌ای در کشور اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: مسئولان راه‌آهن به این نتیجه رسیده‌اند که برای توجیه اقتصادی خطوط و جلوگیری از افزایش تلفات جاده‌ای باید هرچه سریع‌تر برنامه‌ریزی کرده خطوط آنتنی راه‌آهن را متصل کنند.

وی با بیان اینکه ساخت و توسعه راه‌آهن هزینه‌بر و زمان‌بر است اما پروژه‌هایی با مشارکت و سرمایه‌گذاری خارجی در کشور در حال اجراست گفت: عملیات برقی‌کردن مسیر تهران-مشهد، ساخت خطوط ریلی قطارهای پرسرعت در مسیر تهران-قم-اصفهان و برقی‌کردن مسیر گرمسار-اینچه‌برون از مهم‌ترین پروژه‌های بزرگ راه‌آهن در شبکه ریلی کشور است.

یزدانی افزود: یکی از اولویت‌های راه‌آهن جمهوری اسلامی اهتمام به ارتقاء خطوط ریلی باری است، چراکه این امر باعث صرفه‌جویی در سوخت و کاهش هزینه‌ها، تصادف‌ها، استهلاک جاده‌ای و تبعات اجتماعی می‌شود.

وی با بیان اینکه مطالعات خوبی در حوزه توسعه خطوط راه‌آهن کشور انجام شده، اما ساخت راه‌آهن پرهزینه است، گفت: باید راهکارهای مناسبی برای تامین مالی آن پیش‌بینی شود که بهترین راه سرمایه‌گذاری خارجی است که هم‌اکنون در دستور کار دولت و راه‌آهن جمهوری اسلامی است.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به افتتاح و بهره‌برداری از پروژه خط آنتنی شرکت بارآهن سپاهان و اتصال به شبکه ریلی کشور گفت: راه‌آهن با بهره‌برداری از این‌گونه پروژه‌ها شکوفا خواهد شد.

وی با قدردانی از مشارکت بخش خصوصی در توسعه راه‌آهن گفت: امیدواریم بخش خصوصی در سایر نقاط کشور هم به این‌گونه پروژه‌ها در راستای توسعه راه‌آهن توجه داشته باشد.

پروژه اتصال شرکت بارآهن سپاهان به شبکه ریلی با هدف افزایش سهم ریل در جابجایی بارهای استان و در راستای تحقق برنامه ششم توسعه کشور در بخش ریلی افتتاح شد.

این پروژه با هدف جذب و حمل مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌های فولادسازی منطقه شرق اصفهان ازطریق ناوگان ریلی، درسال جاری افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

شرکت بارآهن سپاهان با همکاری و مساعدت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، با هدف افزایش سهم ریل در حمل بارهای استان، نسبت به احداث خط منشعب فرعی به‌طول هشت کیلومتر با اعتباری بالغ بر 120 میلیارد ریال از ایستگاه راه آهن فیروزه اقدام کرد.

به گفته مدیرکل راه‌آهن اصفهان، با احداث این خط ریلی، مجتمع‌های فولادی منطقه شرق اصفهان به شبکه سراسری راه‌آهن متصل شد و با افتتاح و بهره‌برداری از مرحله اول آن در سال جاری، زمینه جذب و حمل 250 هزار تن مواد اولیه از این مجتمع فراهم شد و در مراحل بعدی، تا یک میلیون تن افزایش خواهد یافت.

وی گفت: سیاست‌های تشویقی راه‌آهن فرصتی بسیار مناسبی برای اتصال واحدهای صنعتی به شبکه ریلی و برخورداری از مزایای بی‌بدیل آن در راستای تحقق برنامه ششم توسعه کشور در بخش ریلی است.

هم‌اکنون طول خطوط ریلی کشور به بیش از 13 هزار کیلومتر رسیده و دولت در نظر دارد در پایان برنامه ششم توسعه طول شبکه ریلی کشور به 25 هزار کیلومتر افزایش یابد و امسال 919 کیلومتر خط آهن جدید به بهره‌برداری می‌رسد.

شرکت بارآهن سپاهان در سال 1372 تاسیس شد و در زمینه ساخت محصولات و خدمات ساخت سازه‌های راه‌آهن و ایجاد زیرساخت حمل مواد اولیه از شرکت فولاد مبارکه اصفهان به گروه صنعتی سپاهان فعالیت می‌کند.

استان اصفهان 35 تا 40 رام قطار باری با ترافیک بالا در روز دارد، و از نظر تخلیه بار رتبه اول (با 33 درصد از سهم کل کشور)، از نظر صدور بارنامه رتبه دوم، از نظر تن کیلومتر رتبه سوم و از نظر تناژ بارگیری رتبه چهارم کشوری را دارد.

سهم راه‌های ریلی نسبت به کل راه‌ها در استان اصفهان 18 درصد، سهم جابجایی مسافر در راه‌آهن نسبت به همه بخش‌ها هشت درصد و سهم حمل‌ونقل باری در راه‌آهن نسبت به کل در استان 25 درصد است.

استان اصفهان در سال 1347 به شبکه سراسری راه‌آهن کشور پیوست و دارای 681 کیلومتر و 677 متر خط اصلی، 188 کیلومتر خط مانوری و 66 کیلومتر خط صنعتی و تجاری ریلی است.

25 درصد کل بارهای حمل شده در بخش مواد اولیه و بیش از 5 درصد حمل محصولات ریلی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران مربوط به شرکت فولاد مبارکه اصفهان است.

فولاد مبارکه بزرگ‌ترین مجتمع صنعتی کشور و بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد تخت در خاورمیانه است.

این مجتمع فولادی با سهم بیش از 50 درصدی در تولید فولاد کشور دارای ارزش فعلی 200 هزار میلیارد ریال است.

شرکت فولاد مبارکه با داشتن حدود 12 میلیون تُن ظرفیت آهن اسفنجی، بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان محسوب می‌شود.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.