هدفگذاری حمل ۸۲ میلیون تن بار در ۹۷
عضو هیات مدیره راه آهن، از هدفگذاری ۸۲ میلیون تنی برای حمل بار و ۲۲ میلیون نفری برای مسافر در سال ۹۷ خبر داد و گفت: جهتگیری شرکت راه آهن، به سمت جذب بار بیشتر است.
سعید رسولی با اشاره به توفیقات شرکت راهآهن در سال گذشته افزود: به نظر میرسد با توجه به شرایط سخت اقتصاد کشور در سال ۹۶، این توفیقات ارزشمندتر است.
به گزارش تجارتنیوز ، رسولی با تاکید بر اینکه راهآهن از سالهای ۹۳-۱۳۹۲ همواره بخشی از منابع مورد نیاز برای اجرای طرحهای توسعهای خود را به جذب سرمایهگذاری و یا استفاده از تسهیلات داخلی و خارجی اختصاص داده، گفت: این پیشبینی حاکی از دقت نظر برنامهریزان و مدیریت عالی شرکت راهآهن به لزوم عدم اتکاء به بودجه بوده است.
وی افزود: البته برای استفاده از تسهیلات خارجی میبایست حداقل ۱۵ درصد از اعتبار مورد نیاز هر طرح را دولت تامین کند و همین مساله و عدم امکان تامین آن در بودجههای سنواتی موجب محقق نشدن برخی تفاهمنامهها یا قراردادها شده بود.
به گفته رسولی، خوشبختانه با اذن و موافقت مقام معظم رهبری، طرحهای ریلی در اولویت قرار گرفت و قرار شد تا سهم دولت برای استفاده از تسهیلات خارجی در این طرحها از صندوق توسعه پرداخته شود.
عضو هیات مدیره شرکت راهآهن با بیان اینکه با این تصمیم ظرفیت خیلی ارزشمندی در سال ۹۷ در اختیار شرکت راهآهن برای استفاده از منابع خارجی قرار گرفت، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم در سال ۹۷ قراردادهای خوبی در تامین ناوگان و توسعه خطوط ضروری منعقد کنیم.
برنامههای پیش رو در سال ۹۷
رسولی تصریح کرد: در سال ۹۷ طبق تصمیمات هیات مدیره، هدفگذاری در جابجایی بار ۸۲ میلیون تن تعیین شده است که ۷۴ میلیون تن آن بار داخلی و ۵ میلیون تن آن را بار ترانزیت و بینالمللی تشکیل میدهد.
وی افزود: هدفگذاری راهآهن برای جابهجایی مسافر نیز ۲۲ میلیون نفر تعیین شده که بخش زیادی از آن به مسافران حومهای اختصاص پیدا میکند.
رسولی با تشریح روند حمل بار تا سال ۹۵ و تاکید بر ضرورت پیگیری اجرای اهداف جدید شرکت راهآهن در سال جدید، خاطرنشان کرد: راهآهن در سال ۹۵ با حمل ۴۰.۲ میلیون تن توانست رکوردی حدود ۵ میلیون تنی بزند و که این رکورد بسیار خوبی در تاریخ راهآهن بود اما این پیشرفت در مقایسه با حمل ۴۰۰ میلیون تنی بار در حملونقل جادهای بسیار کم است و ما تنها توانستهایم حدود ۱۰ درصد بار موجود در شبکه حملونقل را به شبکه ریلی جذب کنیم.
وی افزود: بر اساس بند الف ماده ۵۷ قانون برنامه ششم که سهم بار و مسافر ریلی را به ترتیب ۳۰ و ۲۰ درصد از جابهجایی زمینی تعیین کرده بود، هدفگذاری راهآهن به عدد ۶۲ میلیون تن در سال ۹۶ و ۸۲ میلیون تن در سال ۹۷ قرار گرفت.
عضو هیات مدیره شرکت راهآهن با اشاره به اینکه در نظر برخی افراد که این عدد را غیر قابل تحقق میدانند، تصریح کرد: تکلیفی که قانونگذار برای راهآهن تعیین کرده این است که این شرکت تا پایان برنامه ششم باید به ظرفیت حمل ۳۰ درصد بار کشور برسد و منطقی است که برای رسیدن به این هدف تقویمی پلکانی و جدولی منطقی و اصولی را تدوین کنیم و براساس جدول زمانبندی مربوطه در سال ۹۷ به عدد ۸۲ میلیون تن برای بار و ۲۲ میلیون نفر برای مسافر رسیدهایم که این اعداد به شرط تامین ملزومات و شرایط مورد نیاز، دست یافتنی یا بهتر بگویم سخت دست یافتنی است.
وی با بیان اینکه عدد تعیین شده در اختیار ما نبوده بلکه قانون برنامه آن را به ما تکلیف کرده است و البته تحقق این اهداف الزاماتی هم دارد که میبایست در اختیار راهآهن کشور قرار گیرد و بخشهایی از این الزامات در همین قانون برنامه ششم و سایر قوانین آمده که انتظار داریم دستگاههای ذیربط در این باره به تکالیف خود عمل کنند و امکان تحقق تکالیف راهآهن را فراهم نمایند، گفت: اگر به افقهای بلند نظر داشته باشیم، بایستی بیشتر تلاش کنیم و سایر دستگاهها هم به تکالیف خود نسبت به راهآهن باید عمل کنند و همت زیاد همکاران در شرکت موجب جذب منابع بیشتر به آن شده است.
رسولی گفت: این منابع به خاطر اولویت راهآهن در برنامههای دولت و اعتمادی که به دلیل تلاش همکاران عزیزمان در مجموعه نظام نسبت به راهآهن وجود دارد جذب میشود، اما این منابع متعلق به خزانه کشور و بیتالمال است و اگر ما آن را به خدمت مطلوب تبدیل نکنیم و در اختیار مردم نگذاریم بهتر است که صرف کارهای دیگر شود.
رسولی این اعتماد را سرمایه راهآهن دانست و با تاکید بر اینکه بر ضرورت پاسداری از این سرمایه، اظهار داشت: در سال جاری لازم است حجم کار و کیفیت آن بالاتر باشد و با توجه به اینکه پرداختهای پرسنلی از محل درآمدها صورت میگیرد، بایستی با کسب درآمد بیشتر بتوانیم شرایط را برای پرداختیهای بیشتر و امکانات بهتر به همکاران خود مهیا کنیم.
عضو هیات مدیره راهآهن جهتگیری شرکت را جذب بار بیشتر عنوان کرد و اظهار داشت: در حمل بار، سر به سر ما ۷۷ میلیون تن بار است و زیر این مقدار شرکت در حمل بار و مسافر ضرر است.
وی افزود: در عین حال زیان ما در بخش مسافری اجتنابناپذیر است و برای جبران آن باید این ضرر را با دریافت یارانه دولتی و یا با حمل بار بیشتر جبران کنیم.
رسولی خواستار تحرک و باور بیشتر به هدف، نگاه نو، نوآوری، خلاقیت و کنار گذاشتن رفتار سنتی از سوی همکاران خود در راهآهن شد و خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد هیچ تحولی در سال جدید نداشته باشیم تفاوتی با یک ربات نداریم.
منبع: راهآهن جمهوری اسلامی ایران
نظرات