تامین مالی با ابزارهای بازار سرمایه هدف راهبردی راهآهن
مدیرعامل راهآهن ایران اظهار داشت: تامین مالی با استفاده از همه ابزارهای مالی همانند صکوک و صندوقهای پروژه و صندوق زمین و ساختمان از سوی راهآهن در بازار سرمایه انجام میشود.
سعید محمدزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت حمل و نقل ریلی و تامین مالی از طریق بازار سرمایه در پاسخ به سوالی درباره این سوال که آیا راه آهن برای تامین مالی پروژههای گسترده خود در بازار سرمایهها نگاه بلندمدت دارد یا نگاه بخشینگر دارد، اعلام کرد: راهآهن جمهوری اسلامی ایران تامین مالی از طریق بازار سرمایه و با استفاده از همه ظرفیتها و ابزارهای مالی این بازار همانند انتشار صکوک، صندوقهای پروژوه و … نسبت به تامین مالی به صورت پایدار اقدام میکند و این روش از جمله راهبردهای راه آهن تعیین شده است .
به گزارش تجارتنیوز، محمدزاده در ادامه این نشست خبری افزود: روشهای تامین مالی در راهآهن ایران از طریق ۶ بخش سرمایهگذاری مستقیم داخلی، سرمایهگذاری مستقیم خارجی، فاینانس خارجی، سیستم بانکی، لیزینگ مالی و عملیاتی و بازار سرمایه انجام می گیرد که قصد داریم سهم بازار سرمایه را در تامین مالی پروژها افزایش دهیم و از ابزارهای این بازار برای تامین مالی هدفمند و طولانی مدت در راه آهن نهایت بهرهبرداری را انجام دهیم .
تسهیل سرمایهگذاریها
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تسهیل حوزه سرمایه گذاری برای بخش خصوصی از جمله برنامه های ویژه در راه آهن است و همه سیاستها بر این مبنا استوار شده است و راهآهن برای این که بتواند تضمین سرمایه گذاری ها را انجام دهد، تامین مالی در ۶ حوزه ذکر شده بر اساس چارچوبهای تعیین شده صورت میگیرد .
اقدامات مشارکت در تامین مالی
محمدزاده اظهار درباره اقدامات مربوط به مشارکت در تامین مالی اظهار داشت: مشارکت در تامین مالی پروژهها تا سقف ۳۰ درصد، توافق با بانکها و صندوق توسعه ملی برای تسهیلات ارزی و ریالی به پروژههای ریلی، توافق با فاینسرهای خارجی برای ارائه تسهیلات ارزی به پروژههای ریلی و تدارک تسهیلات وجوه اداره شده برای تامین مالی تا ۸۰ درصد ارزش پروژهها برای مشارکت در تامین مالی تبیین شده است .
حمایت از بخش خصوصی
مدیرعامل راهآهن ایران گفت: مشارکت دادن بخش خصوصی در پروژههای راهآهن سهم عمدهای را شکل داده و راهآهن ابتدا بسترهای سرمایهگذاری پروژهها را برای بخش خصوصی فراهم می کند و در گامهای بعدی بخشهای خصولتی برای انجام پروژهها سهیم میشوند .
توسعه پایدار
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه افزود: توسعه پایدار و یکپارچهسازی سیستمهای حملونقل با استفاده از تامین مالی پروژه ها همیشه در راهآهن پیادهسازی میشود .
منبع:ایبنا
نظرات