فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۳۲۵۷۵

پیشرفت قابل توجه طرح راه‌آهن چابهار

پیشرفت قابل توجه طرح راه‌آهن چابهار

سرپرست معاونت ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور معتقد است طرح راه‌آهن چابهار پیشرفت قابل توجهی را به ثبت رسانده است.

سرپرست معاونت ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور معتقد است با وجود تمام دشواری‌های اقتصادی و جغرافیایی موجود، طرح راه‌آهن چابهار پیشرفت قابل توجهی را به ثبت رسانده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، عباس خطیبی اظهار کرد: توسعه بندر چابهار به عنوان یکی از مهم‌ترین بنادر اقتصادی ایران در طول سال‌های گذشته بارها از سوی مقامات سیاسی کشور و البته در قوانین بالادستی مورد تاکید و توجه قرار داشته و برای آنکه چابهار به اهداف کلان خود دست یابد در کنار توسعه‌ای که در عرصه دریایی صورت می‌گیرد، بحث اتصال ریلی به شبکه راه‌آهن کشور نیز به عنوان یک اولویت جدی همواره مورد توجه قرار داشته است.

به گفته وی، طرح راه‌آهن چابهار که در چند فاز طراحی شده امروز پیشرفتی نزدیک به ۵۰ درصد را در عرصه زیرسازی و ۳۷ درصد را در آمار کلی نشان می‌دهد.

سرپرست معاونت راه‌آهن شرکت ساخت با بیان اینکه راه‌آهن چابهار از نظر جغرافیایی شرایط خاصی دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه بخشی از این مسیر در کوهستان و بخشی از آن در تپه ماهور قرار گرفته شرایط کارگاهی را پیچیده می‌کند اما با این وجود خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی کار با قدرت دنبال شده و منابع اعتباری دولتی نیز به طرح تزریق شده است.

خطیبی ادامه داد: مسیر فاز نخست میان چابهار تا زاهدان حدودا ۶۰۰ کیلو متر طول دارد و پس از آن در قالب برنامه‌هایی جداگانه این خط ریلی در امتداد شرق کشور ادامه خواهد داشت و تا خراسان رضوی و مرزهای شمال شرقی تداوم می‌یابد تا در نهایت کریدور ریلی شرق کشور به طور کامل اجرایی شود.

به گفته وی، تاکنون بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان در راه‌آهن چابهار هزینه شده و البته برای تکمیل کار به ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار بیشتر نیز نیاز خواهد بود.

اتصال بنادر مهم ایران به شبکه ریلی به عنوان طرحی که راه‌آهن را به چشمه‌های بار متصل می‌کند از چند سال قبل به عنوان یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی در دستور کار قرار گرفته و پیگیری می‌شود.

در کنار بنادری مانند رجایی در جنوب و امیرآباد در شمال که شبکه ریلی متصل هستند، چابهار به عنوان یکی از اصلی‌ترین بنادر اقتصادی ایران نیز مسیر خود برای رسیدن به ریل را طی می‌کند.

چندی قبل ایران با هند توافقی جدید امضا کرد که در قالب آن فاینانس جدیدی از این همسایه شرقی برای ساخت راه‌آهن چابهار به ایران تعلق می گرفت. قائم‌مقام وزیر خارجه هند چندی قبل از تعهد کشورش به توسعه چابهار و تلاش برای دور زدن تحریم‌ها سخن گفته بود.

بندر چابهار با ظرفیت تخلیه و بارگیری بیش از ۸.۵ میلیون تن کالا در سال به عنوان یکی از مهم‌ترین بنادر اقتصادی ایران در دروازه ورودی به خلیج فارس قرار گرفته است.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.