جنجال ادامهدار واگذاری ایران ایرتور
مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی رقم 34 میلیارد تومانی واگذاری ایران ایرتور را مربوط به هشت سال پیش و پس از سه بار برگزاری مزایده اعلام کرد و گفت که فرآیند واگذاری این ایرلاین کاملا قانونی بوده است.
ماجرای واگذاری ایران ایرتور با وجود گذشت چند سال از آن، داغ شده است و پیگیریهای نماینده مردم مشهد در مجلس و توضیحات یک مقام سازمان خصوصیسازی و انجمن شرکتهای هواپیمایی، آن را وارد ابعاد جدیدی کرده است.
به گزارش تجارتنیوز ، چندی پیش نصر ا… پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیس مجلس، برخی تخلفات در واگذاری شرکت ایران ایرتور را برشمرد. در این نامه با اشاره به اظهارات وزیر راه و شهرسازی، ارزش برند هر شرکت هواپیمایی حدود 500 میلیارد تومان و با اضافه شدن تجهیزات و امکانات این شرکت در زمان واگذاری، ارزش آن حدود 700 تا 800 میلیارد تومان برآورد شده است. در این نامه همچنین از واریز درآمد این شرکت به حساب آژانسی در تبریز و افزایش روزافزون بدهی آن سخن به میان آمده است.
با این حال روز گذشته، مشاور سازمان خصوصیسازی در گفتوگو با خراسان و دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفت و گو با فارس، به انتقادات از واگذاری ایران ایرتور به ارزش 34 میلیارد تومان پاسخ دادند. سایت انتخاب نیز مدعی شده که بررسیها نشان میدهد فقط قیمت هواپیماهای این ایرلاین حدود ۶ هزار میلیارد تومان است.
سیدجعفر سبحانی، مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی رقم 34 میلیارد تومانی واگذاری ایران ایرتور را مربوط به هشت سال پیش و پس از سه بار برگزاری مزایده اعلام کرد و گفت که فرآیند واگذاری این ایرلاین کاملا قانونی بوده است.
شرکت پس از 3 بار مزایده فروش رفته است
سید جعفر سبحانی، مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه شرکت ایران ایرتور در سال 89 به ارزش 7 میلیارد تومان قیمت پایه به صورت مزایده عرضه میشود و در مزایده سرانجام به قیمت 48 میلیارد تومان در سال 90 به فروش میرسد، افزود: قیمتگذاری این شرکت در دولت آقای احمدینژاد صورت گرفته و سرانجام یک شرکت در زیرمجموعه وزارت دفاع برنده این مزایده شده است اما در پرداخت اقساطش در دولت جدید دچار مشکل شد. البته من نمیدانم بر چه اساسی آقای پژمانفر رقم هزار میلیارد تومان را اعلام کردند زیرا قیمت پایه این شرکت 7 میلیارد تومان بوده است و سرانجام به 48 میلیارد تومان در مزایده فروش رفته است.
وی با بیان این که اگر خریدار مزایدهای در پرداخت اقساط دچار مشکل شود، ما میتوانیم مجدد آن را به مزایده بگذاریم و حق دولت را استیفا کنیم، ادامه داد: در سال 94 دو بار مزایده برگزار میشود ولی هیچ خریداری نمی آید، خوب است از آقای پژمانفر بپرسید وقتی شرکتی دوبار به قیمت 34 میلیارد تومان به مزایده گذاشته میشود و خریداری نیست چطور ممکن است هزار میلیارد تومان ارزش داشته باشد؟
سبحانی با بیان اینکه سرانجام در مزایده سوم ایران ایرتور به خریداری جدید به قیمت 34 میلیارد تومان فروخته میشود، افزود: خریدار جدید اقساط خود را پرداخت و هواپیماهای جدید وارد کرده است، شاید آقای پژمانفر با قیمت هواپیماهای جدید دارند قیمت میگذارند و این ربطی به واگذاری ندارد، ضمن این که خوب بود قیمت زمان واگذاری و سال 90 را اعلام میکردند.
باید بدهی شرکت نیز محاسبه شود
سبحانی تاکید کرد: هر شرکتی هنگام واگذاری مقداری بدهی و مقداری دارایی دارد که در قیمت فروش آن موثر است، متاسفانه خیلی از دوستان منتقد به بدهی شرکت توجه نمیکنند، ممکن است دارایی شرکت عددی باشد ولی بدهی را هم باید محاسبه کنیم.
ایرتور با بدهی 500 میلیاردی، 34 میلیارد تومان فروخته شد
در همین حال مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفت وگو با فارس درباره واگذاری شرکت هواپیمایی ایرتور به بخش خصوصی و تشریح جزئیات این واگذاری، اظهار کرد: حدود چهار سال پیش، زمانی که بخش خصوصی ایرتور را خرید، این شرکت هواپیمایی هم دارایی داشت و هم بدهی، آن زمان شرکت هواپیمایی ایرتور بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی داشت و سازمان خصوصیسازی با لحاظ این رقم بدهی، قیمت فروش را ۳۴ میلیارد تومان اعلام کرد.
وی بیان کرد: بدهیهای انباشته ایرتور چند نوع بود، یکی از آن ها بابت تسهیلات خرید هواپیماهای توپولوف بود که زمینگیر شد. این شرکت هواپیمایی همچنین بدهیهایی به شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، سازمان تامین اجتماعی، شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، سازمان امور مالیاتی و … داشت.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی ایرتور امروز تسویه شده است، اضافه کرد: کل مبلغ ۳۴ میلیارد تومان از سوی خریدار به سازمان خصوصیسازی پرداخت شده است.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی تصریح کرد: در زمان واگذاری ایرتور، این شرکت هواپیمایی پنج فروند بویینگ امدی داشت که سه فروند آن زمینگیر و معطل قطعه بود ولی اکنون هر پنج فروند بویینگ امدی در شرکت ایرتور فعال است ضمن آن که پنج فروند ایرباس ۳۰۰-۶۰۰ هم توسط این شرکت هواپیمایی خریده شده است که اکنون دو فروند آن عملیاتی است و سه فروند به زودی وارد ناوگان میشود.پیگیری خبرنگار ما از حجت الاسلام پژمانفر برای دریافت واکنش او به پاسخهای مسئولان سازمان خصوصیسازی و هواپیمایی به نتیجهای نرسید.
منبع: خراساننیوز
نظرات