عربستان، سریعترین رشد گردشگری جهان در سال ۲۰۲۲
آمارهای جهانی نشان میدهد عربستان با رشد چشمگیر گردشگری خود توانسته این کشور را از یک کشور نفتی به سریعترین رشد جهان در حوزه گردشگری بدل کند.
به گزارش تجارتنیوز ،گردشگری عربستان با ادامه روند چشمگیر خود به رتبه دوم سریعترین کشورهای جهان در رشد گردشگری رسید. براساس گزارش سازمان تجارت جهانی، تعداد گردشگران بینالمللی که از عربستان سعودی دیدن کردند، در سال 2022 به 16.6 میلیون نفر رسید.
به گزارش العربیه، براساس گزارش سازمان تجارت جهانی، تعداد گردشگران بینالمللی که از عربستان سعودی دیدن کردند، در سال 2022 به 16.6میلیون نفر رسید و این کشور با صعود 12پلهای در شاخص سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در رتبه سیزدهم جهان قرار گرفت و در مقایسه با رتبه 25در سال 2019، به عنوان یکی از برترین کشورهای پذیرنده گردشگران بینالمللی در سال 2022معرفی شد.
بر اساس این گزارش جدید که در ماه می 2023توسط سازمان جهانی گردشگری منتشر شده است، عربستان 16 پله نیز در شاخص درآمد گردشگری بینالمللی پیشرفت کرده و در سال 2022به جایگاه یازدهم در مقایسه با رتبه 27 در سال 2019در سطح جهانی دست یافته است.
این کشور همچنان به پیشرفت در بخش گردشگری خود ادامه میدهد؛ زیرا در سه ماه نخست سال 2023 حدود 7.8 میلیون گردشگر بینالمللی جذب کرده که در مقایسه با مدت مشابه در سال 2019 رشد 64 درصدی داشته است. بر اساس آخرین دادهها عربستان در حال حاضر در رتبه دوم فهرست سریعترین مقاصد از حیث رشد گردشگری در جهان قرار دارد.
«احمد الخطیب»، وزیر گردشگری عربستان عنوان کرد که تسهیل مراحل صدور روادید سفر، برنامهریزی کمپینهای تبلیغاتی در کشورهای هدف و تنوع مقاصد گردشگری در این کشور، از جمله دلایل این دستاوردها در حوزه سفر و گردشگری بوده است.
او همچنین تاکید کرد که این وزارتخانه همکاری خود را با شرکای بخش دولتی و خصوصی برای تلاش برای تبدیل این کشور به یک قطب گردشگری جهانی تجدید خواهد کرد.
عربستان در شاخص توسعه سفر و گردشگری (TTDI) که توسط مجمع جهانی اقتصاد (WEF) منتشر شده است، به دستاورد جدیدی دست یافته بود و در رتبه سیوسوم جهان قرار گرفت و در مقایسه با سال 2019 میلادی 10رتبه ارتقا یافته است.
بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی گردشگری، در سال 2022 کشورهای فرانسه، اسپانیا، آمریکا، ترکیه، ایتالیا، مکزیک، انگلیس، آلمان، یونان، اتریش، پرتغال، امارات، عربستان، هلند و لهستان ترتیب 15 جایگاه نخست سال 2022 را در جذب گردشگران بینالمللی کسب کردهاند.
گردشگری در واقع ستون «چشمانداز 2030» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت است که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال 2016 از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالا است.
عربستان سعودی که میزبان اماکن متبرکه جهان اسلام، یعنی مکه و مدینه و همچنین شش مکان ثبتشده در فهرست میراث جهانی یونسکو است، هر ساله چند میلیون از زائران مسلمان را به خود جذب میکند، اما در چشمانداز 2023 این کشور، هدف اصلی میزبانی از حدود 30 میلیون بازدیدکننده بینالمللی تا سال 2030 و ایجاد یک میلیون شغل در گردشگری است.
نظرات