خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۹۴۴۰۰

توصیه‌ای برای خرید یا نخریدن بیت‌کوین نداریم

توصیه‌ای برای خرید یا نخریدن بیت‌کوین نداریم

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اظهارداشت: بانک مرکزی توصیه‌ای برای خرید و یا نخریدن ارزهای رمزی ندارد.

ناصر حکیمی در نشست ارز رمزها در هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت درباره اینکه توصیه شما به خریداران پول‌های رمزی به خصوص بیت‌کوین چیست؟ گفت: ما معمولا توصیه‌ای در این خصوص نمی‌کنیم چرا که اگر بگوییم خوب است یا بد، مردم می‌روند و می‌خرند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی و با توجه اطلاعات بازار در خصوص اینکه باید چه کار کرد؟ فراتر از توصیه است، تصریح کرد: در حال حاضر انواع و اقسام پول‌های رمزی وجود دارد. حتی یک جمع بندی واحد در سطح دنیا در این خصوص نداریم.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تاکید بر اینکه گیجی سیستم پولی در خصوص ارز رمزها وجود دارد، افزود: هر جایی که بخواهیم مقررات گذاری کنیم یک بخشی پیدا می‌شود که شامل مقررات گذاری نمی‌شود.

در تعاریف مختلف می‌خواهند بگویند اگر ارز است یا پول چه پشتوانه‌ای دارد. یک زمانی می‌خواهد تا این را به عنوان یک مفهوم جدید کنار مفاهیم موجود داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برخی می گویند ارز رمزها یک سری از خواص پول را دارد و نباید مالیات دهد، گفت: اما در مقابل یک عده حکم می‌کنند که باید مالیات بدهد. به گفته حکیمی، در سطح بین‌المللی هم برای این موضوع احتیاط وجود دارد و ما هم در بانک مرکزی در این خصوص احتیاط می‌کنیم و می گوییم در حال بررسی هستیم.

حکیمی با تاکید براینکه شفاف‌تر از این نمی‌توانیم درباره پول‌های رمزی چیزی بگوییم، تصریح کرد: خیلی از جاها فضای آزمایشگاهی برای بررسی اثرات این ارز رمزها بر سایر کسب و کارها فراهم کرده‌اند تا سیاست‌های خود را برآن اساس تدوین کنند.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اشاره به اینکه در هیچ جای دنیا درباره خریدن یا نخریدن بیت کوین و … هیچ اظهارنظری نمی‌کنند، افزود: در دنیا هم منتظرند تا بازار جایگاه خود را در این خصوص پیدا کند ولی آنچه برای ما روشن است این است که یک یا چند پول رمزی داخل کشور داشته باشیم که می‌تواند در حوزه‌ها و قراردادهای مختلف باشد یا ابزاری جایگزین ابزارهای موجود باشد.

باید برنامه‌ای بگذاریم که مجموعه‌ای از ارز رمزها شکل بگیرد و تاثیرات آن را بسنجیم و بعد سراغ آن برویم.

حکیمی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا دولت نمی‌خواهد بعنوان مرجع بالا دستی قانونی برای جلوگیری از تخلفات در حوزه فین تک‌ها وضع کند؟ امنیت یک کالای عمومی است که از وظایف حاکمیت است.

میزان ورود حاکمیت به دهانه امنیت ملاک ماست. هر چقدر حاکمیت و ملی در این موضوع زیاد شود درست نیست چراکه این تعامل دو طرفه است.

وی با بیان اینکه در این حوزه هم نمی‌توان گفت که فقط حاکمیت باید مقابله کند یا راه را باز بگذارد چراکه این فضا باید تعاملی باشد، تصریح کرد: باید فضایی مهیا شود که در آن کسب و کارها به فعالیت خود بپردازند ولی مقام ناظر هم به آنها نظارت داشته باشد و مراقبت کند که خلافی مرتکب نشود.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تصریح کرد: حاکمیت ما در داخل کشور عادت کرده که هر وقت با پدیده‌ای مواجه می‌شود سریع واکنش نشان دهد درحالی که نیاز نیست سریع واکنش نشان داد بلکه باید کمی صبوری کرد.

حکیمی با بیان اینکه ما یکسری مشکل در روابط تجاری و بین المللی داریم، افزود: ارتباطات بین دستگاه‌های موجود اقتصادی با استفاده از فناوری بلاک چین خیلی موقعیت خوبی است که از ضوابط و استانداردهای اداری نجات پیدا کنید.

منبع: ایبنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.