فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۴۶۷۲۲

اختصاص ۷ میلیارد دلار ارز برای واردات

اختصاص 7 میلیارد دلار ارز برای واردات

رئیس کل بانک مرکزی گفت: فکر می‌کنیم سامانه نیما هم سرمایه ملی است که توانسته است به‌عنوان یک هماهنگ‌کننده با همه سامانه‌های موجود که در گذشته ایجاد شده بودند ارتباط برقرار کند و مدیریت فضای ارزی کشور را بر عهده بگیرد که این هم یک دستاورد بزرگ است که می‌تواند در آینده به تدریج تکامل بیشتری یابد.

رئیس کل بانک مرکزی از اختصاص ۷ میلیارد دلار ارز برای واردات از ابتدای ابلاغ سیاست‌های جدید ارزی تا کنون خبر داد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، ولی اله سیف در حاشیه جلسه ستاد اقتصادی دولت در جمع خبرنگاران افزود: در این مدت معادل ۴ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات انجام شده و عملکرد مناسبی است که با روند عادی جریان واردات و صادرات کشور تطبیق می‌کند.

وی با بیان اینکه در یکی دو هفته اول برای صادرات کشور، واریز ارز به حساب از طریق بانک‌ها و سامانه نیما نقص‌هایی داشت گفت: اکنون این روند جریان عادی خود را پیدا کرده است و در این باره معادل یک میلیارد و دویست میلیون دلار ارز ناشی از صادرات کالاهای غیرنفتی به نظام بانکی برگشته است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به جلسه امروز ستاد اقتصادی دولت گفت: عمده بحث تمرکز در آخرین وضعیت استقرار ترتیبات جدید ارزی است که فضای اقتصادی کشور به چه نحوی دارد عملکرد خود را نشان می‌دهد.

سیف افزود: به نظر می‌آید که همه ذینفعان با این ترتیبات و مدل جدید ارزی، ارتباطات مناسب خود را برقرار کردند و کارهایشان به روش عادی انجام و حل و فصل می‌شود ضمن اینکه مشکل اساسی و حادی در این رابطه وجود ندارد البته این به معنی کامل شدن و تکامل سامانه و ترتیبات جدید ارزی نیست بلکه یکسری نیازهای ریز و موارد جزئی وجود دارد که به تدریج در آینده و هفته به هفته بر شرایط ترتیبات ارزی افزوده می‌شود و وضع را بهتر می‌کند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه همه صرافان، بازیگران و فعالان مرتبط با ارز با سیستم آشنایی پیدا کردند یک دستاورد مثبت و بزرگی است البته همه دستگاه‌ها همکاری کردند بانک مرکزی محور کار بود و در سایه همکاری‌هایی که انجام شده بانک مرکزی توانسته است این وضعیت را ایجاد کند به ویژه در شرایط جدید و فضای بین‌المللی جدید این یک دستاورد بسیار بزرگ است.

سیف گفت: حاکمیت به بانک مرکزی به عنوان متولی تراز ارزی کشور این ابزار را داده تا بتواند اشراف و کنترل کامل در جریان ورود و خروج ارز در کشور داشته باشد و بتواند با دقت کامل منابع ارزی کشور را که سرمایه ملی است به نیازهای اولویت بیشتر تخصیص دهد.

وی افزود: علاوه بر این در جلسه امروز ستاد اقتصادی دولت همکاران من در بانک مرکزی گزارشی از آخرین وضع سامانه نیما ارائه کردند که چه قابلیت و انعطاف‌هایی دارد و چگونه می‌تواند متناسب با تغییر شرایط انعطاف لازم را داشته باشد تا بتواند ابزار مناسب را به حاکمیت بدهد که اولویت‌ها رو جابجا و سیاست‌های جدید خود را در این ترتیبات پیاده و عملیاتی کند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: فکر می‌کنیم سامانه نیما هم سرمایه ملی است که توانسته است به عنوان یک هماهنگ کننده با همه سامانه‌های موجود که در گذشته ایجاد شده بودند ارتباط برقرار کند و مدیریت فضای ارزی کشور را بر عهده بگیرد که این هم یک دستاورد بزرگ است که می‌تواند در آینده به تدریج تکامل بیشتری یابد.

سیف افزود: خوشبختانه روزها و هفته گذشته فعالان اقتصادی و صرافان مرتبط با سامانه نیما در وقت‌های مناسبی که در بانک مرکزی تعیین شده آموزش‌های مناسبی دیدند که در آن با حوصله و جزئیات و با دقت همه نکات آموزش داده شده است.

وی ادامه داد: صرافان نقش جدی در بازار ارز دارند لذا ضمن ارج گذاشتن به تلاش‌های آنان، فضای مناسب‌تری را در آینده در قیاس با آن چیزی که الان وجود دارد برای آنان ایجاد خواهیم کرد فعلا صرافان در رابطه با حوالجات و نقشی که دارند در سامانه نیما تعریف شده‌اند.

سیف گفت: در ترتیبات جدید بحث امکان خرید و فروش اسکناس را هم اگر بتوانیم ببینیم سامانه نیما کامل می‌شود این موضوعی است که هم اکنون در دست بررسی است ضمن اینکه اعلام کردم که صرافان می‌توانند بخشی از ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی را که دریافت می‌کنند به صورت اسکناس هم دریافت کنند بانک مرکزی ترتیباتی هم خواهد داد که اینها به صورت اسکناس در اختیار نظام بانکی هم قرار گیرد.

وی درباره مقابله با بازار قاچاق ارز و تبعات روانی آن بر بازار سکه و طلا گفت: همانطوری که قبلا گفتم و این روزها بیشتر این مطلب دارد باز می‌شود واقعیت این است که دشمنان ما از حربه جنگ روانی دارند در اقتصاد ما رخنه و تزلزل ایجاد می‌کنند ما باید آگاهی داشته باشیم و به نحو مناسبی با آن برخورد کنیم.

سیف گفت: حجم عملیات ارزی که در بازار سیاه و قاچاق ارز اتفاق می‌افتد بسیار اندک است و کسی نمی‌تواند مشخص کند که چه کسی خرید و چه کسی فروخت و حجم آن چقدر بود؟ به همین دلیل ما نمی‌توانیم فعلا به آن بها دهیم این رقم و عددهایی که هم اعلام می‌شود بیشتر در شبکه‌های مجازی عنوان می‌شود.

وی افزود: آنچه مسلم است این است که بعضی از نیازهای قابل قبول منطقی وجود دارد که ما هنوز آن را تعیین تکلیف نکردیم که باید آن را در مدل جدید تعیین تکلیف کنیم که در دست اقدام است.

سیف گفت: افرادی که می‌خواهند نیاز واقعی ارزی خود را تأمین کنند کل نیازشان از طریق ترتیبات جدید، سامانه نیما و نظام بانکی تامین می‌شود و نیازی به رفتن به سراغ بازار سیاه نیست.

وی افزود: علت فعالیت بازار سیاه و قاچاق ارز این است عده‌ای می‌خواهند فعالیت‌های تخریبی بر اقتصاد انجام شود مثلاً تأمین مالی می‌کنند قاچاق را که بهترین نوع آن قاچاق کالاست ضمن اینکه می‌تواند مواردی از قبیل مواد مخدر و چیزهای دیگر هم باشد.

سیف گفت: ما نباید نسبت به بازار سیاه ارز نگران باشیم زیرا مطلب مهم انتقال سرمایه است یعنی سرمایه ملی باید به مصرف نیازهای واقع اقتصاد کشور برسد ما هم قابلیت و امکان اولویت گذاری برای تامین ارز کشور را در این شرایط جدید پیدا کردیم.

یعنی مواردی را به مصلحت اقتصاد کشور نمی‌دانیم البته تصمیم گیری و سیاستگذاری آن با بانک مرکزی نیست این ابزار در اختیار حاکمیت است که از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیئت دولت تعیین می‌شود و بانک مرکزی عامل اجرایی آن است این کار می‌تواند با دقت نظر انجام شود.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به آغاز سیاست‌های جدید ارزی گفت: ما یک اقدام سریع ضربتی داشتیم و اقدامی که به تدریج با تصمیمات سنجیده و متناسب با نیاز در دستور کار قرار گرفت، در اقدام سریع در بدو امر به‌گونه‌ای باید سریع عمل می‌کردیم که هیچگاه توقفی در جریان طبیعی تجارت خارجی کشور اعم از واردات و صادرات به وجود نیاید که به طور قاطع می‌گویم این کار با موفقیت انجام شده است.

سیف افزود: البته در مباحث فرعی و جنبی در برخی موارد تصمیماتی گرفتیم که ممکن باشد در مواردی تجدیدنظر شود از جمله آن ارز مسافری است ضمن اینکه موارد ۳۳ گانه را نیز بانک مرکزی تعریف کرده است لذا در آینده در کمیته که در بانک مرکزی تشکیل شده و دستگاه‌های ذیربط در آن حضور دارند تصمیمات جدید اتخاذ می‌شود.

منبع: عصر ایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.