ایجاد رانت با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به تمام کالاها
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گفت: اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی و ضروری و حذف سایر کالاها برای جلوگیری از ایجاد رانت است.
سید فرید موسوی با اشاره به انتشار فهرست کامل جداول سهگانه کالاهای مشمول اولویتبندی دولت در راستای سیاست جدید ارزی مبنی بر اختصاص دلار ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای محدود، اظهار داشت: اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به تمام کالاها منطبق با واقعیت های اقتصادی نبوده و اصولی و منطقی نیست.
به گزارش تجارتنیوز ،نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: منبع ارز ۴۲۰۰ تومانی درآمدهای ارزی کشور است؛ این در آمدها به راحتی به وجود نیامدهاند و از صادرات غیرنفتی و فروش نفت حاصل شدهاند، بنابراین باید به کالاهای اساسی اختصاص داده شوند.
وی با بیان اینکه کالاهایی که از لیست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شدند نوسانات زیادی در بازار ایجاد نمیکنند، اظهارداشت: به کالاهای اساسی و کالاهای ضروری ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده می شود؛ اما کالاهایی که مشابه داخلی دارند یا کالاهایی که ضرورتی برای واردات آن احساس نمی شود از لیست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شدند.
موسوی ادامه داد: در صورتی که پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به سایر کالاها حذف نمیشد رانت ایجاد میشد چرا که واردکنندگان، محصولات و کالاهای خود را متناسب با این ارز قیمتگذاری نمی کردند و قیمت کالاها و محصولاتی که در اختیار مصرف کنندگان قرار می گرفت با ارز دیگری محاسبه و واردکنندگان از رانت ها استفاده میکردند.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی و ضروری و حذف سایر کالاها برای جلوگیری از ایجاد رانت است.
منبع:ایبنا
نظرات