کد مطلب: ۲۸۱۰۳۶

سیستم ارزی نمی‌تواند جلوی رانت را بگیرد

سیستم ارزی نمی‌تواند جلوی رانت را بگیرد

داستان ارز مسافرتی این روزها و پس از آشفتگی‌هایی که در بازار ارز به وجود آمد، بسیار محل بحث و چالش است.

داستان ارز مسافرتی این روزها و پس از آشفتگی‌هایی که در بازار ارز به وجود آمد، بسیار محل بحث و چالش است. برخی معتقدند ارز مسافرتی تبدیل به وسیله‌ای برای سودجویی آژانس‌های مسافرتی و برخی افراد شده، به گونه‌ای که تا چند وقت پیش برخی آژانس‌ها با اعزام رایگان مسافران به خارج از کشور و تقبل هزینه سفر آن‌ها ارز مسافرتی مربوط به آن مسافر را دریافت و اقدام به فروش آن در بازار آزاد می‌کردند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، از سوی دیگر برخی مسافران نیز با دریافت این ارز و سفر کم‌هزینه به خارج از کشور از فروش ارز باقی‌مانده خود در بازار آزاد به سود دست پیدا می‌کنند. این مسائل باعث شده تا ارز مسافرتی تبدیل به موضوعی شود که این روزها به شدت محل بحث و مناقشه است.

سوال اینجاست که برای جلوگیری از ایجاد رانت و فساد در این حوزه آیا راه‌حل، حذف ارز مسافرتی و کاهش میزان سفرهای خارجی است؟ آیا حذف این ارز در شرایطی که در کشور سازوکار درستی برای تامین ارز دارو و کالاهای اساسی دیگر وجود ندارد، راه نجاتی برای بازار ارز و اقتصاد کشور خواهد بود؟ سید تقی کبیری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در این خصوص از طرح مجلس برای مدیریت ارز مسافرتی خبر داده و اعلام کرده است: اختصاص ارز مسافرتی به گردشگران در شرایط فعلی غیرمنطقی است و ارز دولتی باید در موارد ضروری مانند بیماران، دانشجویان و افرادی که شرایط اضطراری و خاص دارند، اختصاص یابد.

ارز مسافرتی و چالش‌ها

پس از تک‌نرخی شدن ارز و اعلام نرخ 4200 تومان برای دلار، دولت اعلام کرد که برای رفع نیازهای ارزی در کشور این نرخ را به رسمیت می‌شناسد. پس از آن بانک مرکزی در راستای اجرای سیاست ارز تک نرخی، اطلاعیه‌های ارزی برای گروه‌های واجد صلاحیت دریافت ارز منتشر و اعلام کرد برای سفرهای خارجی به افرادی که قصد خروج از کشور دارند 500 و 1000 یورو به عنوان ارز مسافرتی پرداخت می‌شود.

به این ترتیب که پرداخت ارز مسافرتی یک بار در سال برای مسافران هوایی به مقصد کشورهای ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، استونی، لتونی، لیتوانی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین، ازبکستان، ترکیه، افغانستان، بحرین، قطر، کویت، پاکستان، عمان، امارات متحده عربی حداکثر به مبلغ 500 یورو و برای سایر کشور ها مبلغ 1000 یورو تعیین می‌شود.

بعد از تصویب این مورد و پرداخت ارز مسافرتی در چند وقت گذشته این سوال پیش می‌آید که با توجه به اینکه ارز مسافرتی تنها یک بار در سال به هر شخص پرداخت می‌شود، تلکیف بیماران یا دانشجویان و افرادی که چندین مرتبه در سال باید بلیت هواپیما خارجی تهیه کنند، چه خواهد شد؟ این موضوعی است که به نظر می‌رسد به درستی به آن اندیشیده نشده و ضرورت اتخاذ تدابیر لازم در این مورد احساس می‌شود.

منبع: قانون

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.