رونق کم جان خرید و فروش طلا
رییس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان با هشدار نسبت به خطرات معاملات پاپلهای و رد این نوع معامله از سوی اتحادیه، گفت: باکاهش قیمتها و آرامش در بازار، رونق کم جانی در بازار ایجاد شده است.
هوشنگ شیشهبران درباره حال و هوای بازار طلا و جواهر اصفهان در روزهای اخیر، اظهار داشت: با نوسان قیمت ارز طی چند ماه گذشته، بازار طلا و سکه تحت تاثیر قرار گرفت که شاهد افزایش و جهش قیمت طلا از گرمی ۱۰۰ هزار تومان به ۴۰۰ هزار تومان بودیم.
به گزارش تجارتنیوز،شیشهبران افزود: با این جهش قیمتی و همچنین محاسبه اجرت ساخت، سود ۷ درصد مغازه دار و ۹ درصد مالیات ارزش افزوده به یک باره موجب شد، قیمت طلا به گونه افزایش داشته باشد که موجب رسوبی شدید در واحدهای تولید شد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان، با تاکید بر اینکه اصفهان مرکز تولید طلا ایران است، گفت: حدود ۷۰ تا۸۰ درصد کارگاههای تولیدی طلا در اصفهان تعطیل شده که دلیل عمده این اتفاق، تمایل مشتریان به خریدهای سرمایه ای مثل سکه، طلا خام به جای مصنوعات ساخته شده و مصرفی است.
رونق کم جان بازار
وی در پاسخ به اینکه کاهش قیمتها موجب رونق نسبی در بازار شده یا خیر؟ توضیح داد: پس از کاهش قیمتها و ایجاد آرامش در بازار، رونق بسیار کمی در بازار ایجاد شده، زیرا قیمت دلار از حدود ۱۸ هزار تومان به کانال ۱۲ هزار تومان رسید که تاثیر اندکی بر بازار داشت اما شرایط دیگر مثل گذشته نیست که هر خانواده ایرانی بتواند به مانند گذشته طلا خریداری کند و در حال حاضر تنها امکان خرید طلا برای نیازهای ضروری وجود دارد.
این فعال بازار طلا و جواهر در استان اصفهان درباره اینکه آیا سکهها و طلاهای خانگی به بازار آمده؟ گفت: خیر. زیرا اصولا پس از یک دوره شوک، صاحبان طلا به دو دسته تقسیم می شوند، برخی پس از شوک قیمتی برخی به سرعت فروشنده میشوند و برخی حفظ سرمایه میکنند. اکنون نیز پس از این تغییرات قیمتی در بازار، شاهد واکنش چشمگیری در بازار نبوده ایم.
میز طلا و جواهر در اصفهان
شیشهبران درباره تشکیل میز طلا و جواهر کشور در استان اصفهان، توضیح داد: این میز در اصفهان تشکیل شده و اکنون جلساتی به صورت سراسری و با دعوت از فعالان این بازار تشکیل شده اما به طور کلی تلاش ما در این جلسات بر افزایش تولید و صادرات است. اما اکنون صادرات در حوزه طلا در ایران بسیار ضعیف است که یکی از مهمترین دلایل این اتفاق، خرید و فروش طلا شامل تحریمها است. همچنین بیشترین میزان صادرات از ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده که اکنون متوقف شده و به دلیل اینکه تا حدودی در این زمینه با شکست مواجه شدیم به دنبال یافتن بازارهای هدف جدید در سایر کشورها هستیم.
وی درباره دلیل دیگر توقف صادرات، گفت: گرانی هزینه اجرت در ایران، به نظرم نوعی خودزنی در این صنف است زیرا در کشورهای همسایه قیمت ها بسیار متعادل تر است که هم راه برای قاچاق باز می شود و هم بازارهای صادراتی ایران را در اختیار می گیرند.
هشدار معاملات پاپلهای
رییس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان، در پایان به متقاضیان طلا توصیه کرد: تمام کسانی که علاقه مند به خرید و فروش طلا هستند به هیچ عنوان معاملات کاغذی در سطح بازار انجام ندهند، زیرا داد و ستد در این بازارها به هیچ وجه به صورت فیزیکی انجام نمیشود و معمولا تنها با تعیین نرخی، خرید و فروش انجام میشود.
شیشهبران افزود: این اقدام و این شکل خرید و فروش که به معاملات سرپایی و پاپلهای معروف است، از سوی اتحادیه رد شده زیرا طلایی که خرید و فروش می شود به دلیل اینکه از یک واحد صنفی نیست و فاکتور فروش هم ندارد، به طور حتم در آینده دچار مشکل و ضرر و زیان میشود.
وی ادامه داد: از مردم تقاضا دارم و توصیه می کنم، همه از معاملات سر پایی و پاپلهای پرهیز کنند و هرنوع طلایی حتی طلا خام را با فاکتور خریداری کنند.
منبع:ایبنا
نظرات