یک کارشناس اقتصادی تحلیل میکند:
آینده سکه و طلا چه میشود؟
راهداری میگوید: سال ۲۰۲۰ تاکنون برای طلا سالی پرتلاطمی بوده، قیمت طلا به رغم صعود، نوسانات و سقوطهای شدیدی را نیز شاهد بوده، با شیوع ویروس کرونا تقاضا برای پول نقد آنقدر زیاد شده که معاملهگران، داراییهای مختلف ازجمله سهام و طلا را فروختهاند.
شیوع ویروس کرونا معادلات اقتصادی کشورها را بهم ریخت و کارشناسان پیشبینیهای جدیدی از آینده بازارهای مالی ارایه کردند.
به گزارش تجارتنیوز ، قیمت سکه و طلا در ایران متاثر از دو عامل قیمت دلار و قیمت طلای جهانی است، اکنون شیوع ویروس کرونا در ایران نیز بازار فلزات زرد را تحت تاثیر خود قرار میدهد، اما تاثیر این ویروس بر بازار طلا و سکه به چه صورت خواهد بود؟
حسین راهداری، کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با هفتهنامه تجارتفردا میگوید: سال ۲۰۲۰ تاکنون برای طلا سالی پرتلاطمی بوده، در روزهای ابتدایی این سال قیمت طلا با جهش شدیدی روبهرو شد و هنوز التهاب این فروننشسته بود که ویروس کرونا شروع شد. اثر کرونا منجر به رکود اقتصادی و افزایش بیکاری در نظام اقتصادی جهانی است. این به معنای افزایش کمک دولتها به کسبوکارها و افراد بیکار شده است.
وی ادامه میدهد: اتفاقات روزهای اخیر بارها با تحولات بعد از بحران مالی سال ۲۰۰۸ مقایسه شده، در آن مقطع نیز افزایش تزریق پول به اقتصاد سبب رشد قیمت طلا شده بود. تاکنون اما قیمت طلا به رغم صعود، نوسانات و سقوطهای شدیدی را نیز شاهد بوده، در حقیقت تقاضا برای پول نقد آنقدر زیاد شده که معاملهگران داراییهای مختلف ازجمله سهام و طلا را فروختهاند.
راهداری اضافه میکند: در خصوص دارایی امن بودن طلا باید اشاره کرد که درست است که طلا مامن و پناهگاه در زمان افزایش ریسک بوده اما بازار طلا، توانایی جذب سرمایههای بزرگ را ندارد. معاملات روزانه طلا در سال ۲۰۱۸ کمتر از ۴۰ میلیون دلار بوده که در مقایسه با ابعاد تریلیون دلاری بازار سهام بسیار ناچیز است.
وی درباره وضعیت بازار طلا و سکه در داخل کشور میگوید: در بازار داخلی کشور نیز سکه و طلا سوار بر موج انتظارات افزایشی ارز در داخل و افزایش قیمت جهانی طلا، رکوردهای تاریخی را با حباب گاه ۵۰۰ هزار تومانی به جای گذاشته است. با توجه به شرایط سیاسی پیرامون قیمت ارز، صعود سکه متناسب با قیمت جهانی و کمی بیشتر قابل انتظار است.
نظرات