فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۹۸۱۸۲

سیگنال‌های متناقض در بازار ارز / مشکلات بازار دلار کدامند؟

سیگنال‌های متناقض در بازار ارز / مشکلات بازار دلار کدامند؟

در پنجمین روز هفته، دامنه نوسانات سکه و دلار محدودتر شد. روز چهارشنبه سکه بازان و معامله گران ارزی تمایل زیادی به خرید و فروش نداشتند و ترجیح می‌دادند بیشتر تماشاچی وقایع بازار باشند. چنین رفتاری موجب شد که قیمت دلار به رشد ۳۰ تومانی اکتفا کند و ساعت ۳ بعدازظهر در محدوده ۲۸ هزار و ۲۸۰ تومان قرار بگیرد. دلار دو روز قبل، با ۵۰ تومان افزایش خود را به محدوده ۲۸ هزار و ۲۵۰ تومان رسانده بود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به گفته فعالان، مهم‌ترین عاملی که زمینه‌ساز احتیاط معامله‌گران شد، برجسته شدن اخبارهای متناقض در بازار ارز بود. افزایشی‌ها سعی می‌کردند که خبر وال استریت ژورنال را در دید بیشتر معامله گران ارزی قرار دهند.

سیگنال هسته‌ای به بازار دلار

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به‌نقل از دیپلمات‌های غربی که نامی از ایشان نبرده، مدعی‌شده: «ایران تولید سانتریفیوژهای پیشرفته را در مرکز سانتریفیوژ‌سازی کرج که در حمله پهپادی اسرائیل آسیب دیده بود، با شتاب بیشتر از سرگرفته است و دست‌کم ۱۷۰ سانتریفیوژ پیشرفته جدید ساخته است. »

انتشار این خبر خصوصا از سه شنبه شب زمینه‌ساز افزایش فعالیت خریداران شد، به طوری که قیمت دلار در بازار پشت خطی توانست تا محدوده ۲۸ هزار و ۳۵۰ تومان جهش کند. با این حال، از ابتدای روز چهارشنبه جو بازار آرام شد و بخشی از معامله‌گران روی سفر مدیر کل آژانس بین المللی اتمی به ایران مانور دادند. گفته می‌شود که «گروسی» هفته آینده روز دوشنبه وارد تهران خواهد شد.

برخی فعالان نیز باور دارند که افزایش فروش اوراق زمینه‌ساز تعدیل انتظارات بازیگران ارزی شده است. معاملات عمده اوراق در بازار بدهی دولتی به ۸ /۲هزار میلیارد تومان رسیده است که می‌تواند به دولت برای جبران کسری بودجه کمک کند.

یکی از نگرانی‌های بازیگران ارزی که زمینه‌ساز افزایش فشار ورود تقاضای احتیاطی به بازار می‌شود، کسری بودجه دولت است. کسری بودجه دولت یکی از عوامل اصلی زمینه‌ساز افزایش سطح تورم کشور است و به همین دلیل مورد توجه بازیگران بازار ارز است.

مذاکرات ایران و آمریکا

در این میان، شماری از فعالان عنوان می‌کنند در صورتی که گروسی به توافق با ایران برسد، احتمال موفقیت مذاکرات هسته‌ای ۸ آذرماه نیز بیشتر خواهد شد. دور جدید مذاکرات هسته‌ای برای بازیگران ارزی اهمیت زیادی دارد و در صورتی که به نتیجه برسد، ‌می‌تواند زمینه‌ساز نزول قیمت دلار در گام اول به زیر کانال ۲۷ هزار تومانی شود. با این حال، عدم توافق می‌تواند واکنش‌های هیجانی برخی از معامله گران ارزی را به دنبال داشته باشد.

مشکلات بازار دلار چیست؟

به نظر می‌رسد بازارساز باید از هم‌اکنون سعی در مدیریت انتظارات ارزی داشته باشد و با دادن سیگنال‌های شفاف مدیریتی مانع از نوسانات شدید قیمتی شود.

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات بازار ارز در هفته‌های اخیر بلاتکلیفی درباره برخی مسائل کلان اقتصادی بوده است و در صورتی که شفافیت بیشتری درباره برنامه‌های آتی صورت بگیرد، امکان مدیریت نوسانات نیز بیشتر خواهد شد.

تاثیر دلار در بازار سکه

افزایش قیمت دلار موجب شد که سکه امامی نیز در موقعیت صعودی قرار بگیرد. با این حال، میزان افزایش فلز گرانبهای داخلی بسیار محدود بود. سکه دیروز ۱۰ هزار تومان رشد قیمت را تجربه کرد و به بهای ۱۲ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان رسید.

رشد قیمت فلز گرانبهای داخلی در حالی صورت گرفت که بهای اونس طلا هم در بازارهای جهانی در موقعیت نسبتا صعودی قرار داشت. در صورتی که اونس تا پایین‌تر از محدوده هزار و ۸۵۰ دلار افت یابد، زمینه‌ساز تقویت فروشندگان بازار فلز گرانبهای داخلی خواهد شد. سکه تا زمانی که حمایت ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را از دست نداده است، در موقعیت کاهشی شدید قرار نخواهد گرفت.(دنیای اقتصاد)

سیگنال کانال هرات به دلار تهران

علاوه بر تاثیر برجام بر تغییر روند بازار ارز، رشد حدود ۱۰۰تومانی بهای دلار هرات نسبت به صبح دیروز، یکی دیگر از عواملی است که منجر به بالا رفتن انتظارات و افزایش قیمت دلار تهران شد. البته درجا زدن درهم در سطح ۷۷۲۰تومان، جلوی تاثیر بیشتر کانال هرات بر انتظارات را گرفته است؛ اما درصورتی که درهم نیز وارد این مسیر صعودی شود، سرعت افزایش قیمت دلار را بیشتر خواهد کرد.(اقتصاد آنلاین)

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.