قیمت روبل امروز سهشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۱/ تجارت با روبل و ریال آغاز شد
قیمت روبل امروز سهشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۱ نوساناتی داشت؛ نرخ روبل در لحظه تنظیم این خبر ۴۹۳ تومان است. بیشترین قیمت در طول روز چقدر است؟
به گزارش تجارتنیوز ، بر اساس اعلام شبکه اطلاعرسانی ارز، طلا و سکه، قیمت روبل امروز سهشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۱ نوساناتی دارد. نرخ روبل در لحظه تنظیم این خبر ۴۹۳ تومان است. بیشترین قیمت روز هم ۴۹۳ و پایینترین قیمت آن ۴۸۵ تومان بوده است.
همچنین متوسط قیمت ارز ملی روسیه در سایت کانون صرافان ایران، ۴۶۰ تومان اعلام شده است. بانک مرکزی قیمت روبل را کاهشی و ۶۸۶ تومان اعلام کرده است.
تجارت با روبل و ریال آغاز شد
به گزارش تجارتنیوز ، اخیرا نیز وزیر صمت اعلام کرد که تجارت با روبل و ریال به طور مستقیم از چند هفته پیش آغاز شد. بنابر اعلام رضا فاطمیامین، مذاکرات برای اتصال شبکه شتاب به شبکه بانکی روسیه در حال انجام است.
هرچند پیمان پولی منجر به کاهش آثار تحریم اقتصادی، ثبات ارزی، تقویت و تهسیل صادرات و واردات و … خواهد شد، اما این موضوع برای کشوری همچون ایران و روسیه که هر دو تحریم هستند، متفاوت خواهد بود.
خط و نشان روسیه به مشتریانش؛ گاز در مقابل روبل
اوایل سال جاری بود که روسیه به اروپا و کشورهایی که خریدار گاز آنها بودند اعلام کرد که بهای گاز را باید به روبل پرداخت کنند. درخواست روسیه در تعارض با قراردادها بود. اما برخی کشورها به دلیل وابستگی به گاز روسیه ناچار به پذیرفتن آن شدند.
اما این به معنای پیروزی حتمی روسیه در این نبرد اقتصادی نبود. چراکه روسیه برای واردات کالاهای مورد نیاز خود داشت باید با روبل معامله کند. اما از آنجایی که برخی از بازرگانان آن را نپذیرفتند، دریافت روبل در قبال صادرات گاز دیگر معنایی نداشت.
این سیاست با تحریم روسیه بیشتر شکست خورد؛ چراکه امروز کشورها به دلیل تحریم روسیه ناچار هستند به صورت غیرشفاف و غیررسمی با روسیه مبادله کنند که این موضوع مورد تائید اغلب کشورها نیست.
چنین ماجرایی در خصوص ایران هم صدق میکند؛ چراکه خریداران نفت و گاز ایران نیز به دلیل تحریمها حاضر به پرداخت ریال نیستند. از سوی دیگر نیز تسری این موضوع در صادرات غیرنفتی با توجه به نیاز شدید کشور به منابع ارزی منطقی به نظر نمیرسد.
تجربه شکستخورده ریال و لیر
یک عضو اتاق تهران در گفتگو با تجارتنیوز عنوان کرد: ما طی چند سال گذشته به دنبال انجام چنین تجربهای با ترکیه بودیم. بر همین اساس قرار بود تا در معاملات تجاری خود با ترکیه از ریال و لیر استفاده کنیم.
حمیدرضا صالحی افزود: قرار بود که مرجع تطبیق یورو در نظر گرفته شود. اما عملا این موضوع به دلیل وابستگی به یورو به نتیجه نرسید. حال باید دید که این پیمان پولی با توجه به اینکه روبل و ریال دائما در حال کاهش است، نتیجهبخش خواهد بود.
صالحی معتقد است که این موضوع نیازمند بررسی پتانسل دو کشور است. در هر صورت ممکن است که واردات برخی از کالاها با روبل به صرفهتر باشد. اما این موضوع نیازمند این است که تعرفه صادراتی بین دو کشور روشن و دقیق تعریف شود.
نظرات