قیمت روبل امروز چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱/ نفت روسیه در انتظار سقف قیمت
قیمت روبل امروز چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ نوساناتی داشت. نرخ روبل در لحظه تنظیم این خبر ۴۹۱ تومان است. بیشترین قیمت در طول روز چقدر است؟
به گزارش تجارتنیوز ، بر اساس اعلام شبکه اطلاعرسانی ارز، طلا و سکه، قیمت روبل امروز چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ نوساناتی دارد. نرخ روبل در لحظه تنظیم این خبر ۴۹۱ تومان است. بیشترین قیمت روز هم ۴۹۷ و پایینترین قیمت آن ۴۸۹ تومان بوده است.
همچنین متوسط قیمت ارز ملی روسیه در سایت کانون صرافان ایران، ۴۶۰ تومان اعلام شده است. بانک مرکزی قیمت روبل را کاهشی و ۶۸۳ تومان اعلام کرده است.
ضربه به اقتصاد روسیه
به نقل از مهر، کشورهای گروه هفت موافقت کردند تا با تعیین سقف قیمت نفت خام روسیه، در تلاش برای تنظیم مجدد قیمتهای جهانی نفت خام و کاهش درآمدهای روسیه از فروش نفت، به جلو بروند.
غرب در وهله اول آرزوی شکست «مالی» روسیه را دارد که از مزایای قیمتهای بالای انرژیهای متعارف مانند نفت خام، گاز طبیعی و حتی زغال سنگ بهره میبرد. این پیشنهاد به اوایل آوریل گذشته بر میگردد، زمانی که قیمت هر بشکه نفت ۱۲۰ دلار بود، اما غرب تحقق آن را گامی بزرگ در جهت بستن شریانهای ارزی به مسکو میداند.
غرب به رهبری ایالات متحده و اتحادیه اروپا در تلاش است تا با این پیشنهاد پیش برود. بدون اینکه تصمیمات آن باعث افزایش بیشتر قیمت نفت شود.
در حال حاضر قیمت هر بشکه برنت به طور متوسط حدود ۹۵ دلار است که غرب آن را ۳۰ دلار بیشتر از میانگین قابل قبول برای آن میداند. روسیه با میانگین تولید روزانه ۱۱میلیون بشکه نفت و مشتقات نفتی سومین تولیدکننده بزرگ نفت خام پس از ایالات متحده و عربستان سعودی محسوب میشود.
منع صادرات نفت بازار را شعلهور میکند
به هر حال گروه هفت خواهان تعیین سقفی برای قیمت هر بشکه نفت خام روسیه هستند، اما این هفت کشور هیچ قیمت تقریبی برای سقف مورد نظر خود تعیین نکردهاند.
موضوع دوم فشار مالی بر مسکو است که از قیمت نفت خام، گاز طبیعی و زغال سنگ به عنوان منبع اصلی درآمد و کانالی برای تامین مالی جنگ علیه اوکراین استفاده میکند.
چین با بیش از یک میلیون بشکه در روز و همچنین هند بزرگترین واردکننده نفت خام روسیه هستند. آنها قبل از این طرح از تخفیفهای مسکو در خرید خود بهرهمند میشدند. روسیه نیز به نوبه خود اعلام کرده است که در مقابل تلاشهای غرب برای تعیین سقف نفت خود بیکار نخواهد ماند. یکی از گزینههای کرملین ممکن است ممنوعیت صادرات نفت خام روسیه برای شعلهور کردن بازارها باشد.
روسیه در واقع مسئول تولید حدود ۱۰.۵درصد از تقاضای جهانی نفت خام است. مقدار زیادی که ممکن است دستیابی به اهداف قدرتهای غربی را به ویژه با کاهش سرمایهگذاریهای جهانی در پروژههای انرژی فسیلی مختل کند.
هفت کشور در آرزوی اجرای طرح تعیین سقف قیمت نفت خام تا ۵ دسامبر و ۵ فوریه برای مشتقات هستند.
نظرات