پیشبینی عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق: بازار دلار آرام میشود
یک عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: حمله به سفارت ایران در دمشق و نگرانی از احتمال وقوع جنگ و همچنین حمله تروریستی به حافظان امنیت در سیستان، بهانه به دست رسانههای معاند و دشمن داد تا بازار ارز را دچار تلاطم و اخلال کنند.
به گزارش تجارتنیوز، رامین پولادرگ، عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در واکنش به نوسانات ارزی اخیر با توجه به درگیریها و اتفاقات منطقهای گفت: در روزهای گذشته شاهد اتفاقات مختلف داخلی و بین المللی در منطقه بودیم که هر کدام تاثیر زیادی بر نوسانات ارزی داشتند. بیتردید حمله به سفارت ایران در دمشق و نگرانی از احتمال وقوع جنگ و همچنین حمله تروریستی اخیر به حافظان امنیت در سیستان از جمله حوادثی بود که بهترین بهانه را به دست رسانههای معاند و دشمن داد تا بازار ارز را دچار تلاطم و اخلال کنند.
وی با اشاره به اینکه عدهای دلال و تروریست اقتصادی در این شرایط، همسو با دشمن بدنبال جوسازی و اختلال در بازار ارز هستند، گفت: باید قبول کنیم که ما علاوه بر جنگ منطقهای، در یک جنگ بزرگ رسانهای هم هستیم و نباید دشمن را در این زمینه دست کم بگیریم. رسانههای معاند در حال افزایش انتظارات تورمی در جامعه هستند و از هیچ تلاشی برای ترغیب مردم جهت هجوم به بازار ارز دریغ نمیکنند.
این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه افزایش موقتی انتظارات تورمی ناشی ازعوامل غیراقتصادی است گفت: اواخر سال گذشته نیز به این نکته اشاره کردم که افزایش قیمت ارز به هیچ عنوان دلیل و توجیه منطقی اقتصادی ندارد و موج هیجانی کاذب و احساسی ایجاد شده توسط دلالان و دشمنان، دلیل اصلی این اتفاق است.
پولادرگ ادامه داد: متاسفانه برخی کارشناسان و منتقدان نیز خواسته یا ناخواسته گرفتار موج حاصل از تبلیغات دلالان و سوداگران شدهاند و دلار 80 تا 100 هزار تومانی را پیشبینی میکنند؛ در حالی که تنها دلیل افزایش محدود قیمت دلار، اتفاقات سیاسی و منطقهای است که مطمئنا قابل کنترل و فروکش کردن خواهد بود.
وی تاکید کرد: همچنان معتقدم دلیل افزایش قیمت ارز کاملا سیاسی است و فعلا کار چندانی نمیتوان انجام داد تا اینکه این موج هیجانی و کاذب به مرور تخلیه شود و بار دیگر آرامش به بازار بازگردد. بیتردید نقش بانک مرکزی نیز در این شرایط بسیار حائز اهمیت و تاثیرگذار خواهد بود و این نهاد سیاستگذار میتواند همچون سال گذشته به خوبی بازار را مدیریت کند. هر چند که بانک مرکزی به تنهایی قادر به مدیریت تمام و کمال شرایط موجود نیست و سازمانها و وزارتخانههای دیگری هم باید پای کار باشند تا از این پیچ سیاسی امنیتی اقتصادی گذر کنیم.
نظرات