ادامه رکود در بازار طلا
نادر بذرافشان گفت: بازار طلا در رکود است و خریدار کاهش یافته است و با اجرای قوانینی مثل ثبت معالمات در سامانه جامع تجارت، اعتراضات در بین طلافروشان بالا گرفته است.
به گزارش تجارتنیوز، بازار طلا و سکه در هفته های آخر بسیار پر التهاب پیش رفت و در روزهایی اوج گیری شدیدی را طی کرد ولی در روزهای اخیر شاهد کاهش قیمت طلا و انواع سکه در بازار بودیم. همچنین در روزهای اخیر، رسانههای غیررسمی و محافل مجازی خبرهایی درباره اعتصاب بازار طلا مخابره کردهاند. به نظر میرسد که فعالان آزاد تمایلی به فروش دارایی های خود در سطوح قیمتی فعلی ندارند. این افراد معتقدند که روند کاهشی نرخ ارز و طلا به گونهای است که در صورت فروش داراییها، ضرر خواهند کرد.
در همین زمینه و برای پی بردن به ابهامات این اتفاق، خبرنگار گسترش نیوز در گفتگو با نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران به بررسی عوامل مختلف و تاثیر گذار در بازار طلا و همچنین پیش بینی درباره وضعیت قیمت ها در این بازار پرداخته است که در ادامه می خوانیم.
دلیل اعتراض زرگران چه بود؟
نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران به خبرنگار گسترش نیوز گفت: واکنش های اخیر بازار طلا و همچنین کاهش فعالیت برخی فعالان بازار به دلیل اعتراض به سامانه جامع تجارت است. سامانه جامع تجارت در حوزه طلا از قبل فعال بود، اما عملکرد آن با ابهاماتی مواجه بود که در زمستان سال قبل تصمیم گرفته شد ثبت اطلاعات و سرمایه در این سامانه تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا در صورت نیاز به اصلاحات، تغییرات مورد نیاز صورت بگیرد.
وی افزود: در همین راستا، جلسه های متعددی با مسئولان کشور برای حل مشکلات برگزار شده است، اما دولت هیچ فکری برای رفع مشکلات صنعت طلا نکرده است و در فروردین ماه طی نامه ای از وزارت صمت، لازم الاجرا بودن آن اعلام شده است. بنابراین، منجر به این شد که فعالان صنف طلا اعتراضاتی نسبت به مسئله حل نشده سامانه جامع تجارت داشته باشند.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: فعالان صنف و صنعت طلا اعتراض دارند به دلیل مواردی از جمله ثبت سرمایه، امنیت سامانه و صدور فاکتورها که در این سامانه به درستی تعریف نشده است. در جلسه اخیری که در وزارت کشور برگزار شد، قرار بود سامانه جامع تجارت و سامانه امور مودیان به صورت یکپارچه در یک سامانه فعالیت کنند و ثبت فاکتورها را انجام دهند، اما در طول این ۳ ماه هیچ تغییری رخ نداد و مسئولان اعلام کردند که به طور کلی امکان تجمیع وجود ندارد.
بحران ادامه دار در صنف طلا فروشان
بذرافشان ادامه داد: ثبت فاکتورهای الکترونیکی در سامانه امور مودیان به صورت ریال است، در حالی که در سامانه جامع تجارت به صورت وزن انجام میشود. همچنین، در سامانه امور مودیان ثبت کارت ملی الزامی نیست، اما در سامانه جامع تجارت ثبت کد ملی الزامی است. از سوی دیگر، فعالان صنف طلا نگران هستند که در آینده موضوع مالیات بر عایدی سرمایه نیز به آنها تعمیم داده شود.
وی اظهار داشت: جلساتی با حضور نمایندگان استانداری، بسیج اصناف، اتاق اصناف و وزارت صنعت داشتند، اما آنها اعلام کردند که قانون باید به طور کامل اجرا شود. لازم است مسئولین اقداماتی را برای اصلاح این رویه انجام دهند، زیرا صنعت طلا از ابتدای سال دچار بحران شدیدی شده است و شرایط مالی تولیدکنندگان طلا ممکن است بحرانی شود.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران تاکید کرد: صنعت طلا ۵۰۰ هزار نفر را مشغول به کار میکند و ۷۰ هزار نفر فعال در این صنف هستند. ما ۳ ماه پیش به فعالان امید دادیم که این مسئله را پیگیری کنیم و پیگیریهایی انجام دادیم، اما نتیجهای نداشت. بازار رکود دارد و خریداری کاهش یافته است، و با اجرای این قوانین، اعتراضات به وجود میآید. فعالان صنف و صنعت طلا از دیروز واحدهای خود را تعطیل و یا نیمه تعطیل کردهاند.
وضعیت بازار طلا در روزهای اخیر
بذرافشان درباره وضعیت بازار طلا گفت: بازار طلا در مقایسه با روزهایی که با نوسان رو به حالا در حال حرکت بود، در جهت عکس حرکت می کند و با کاهش قیمت خوبی روبرو بودیم. بازار ثبات نسبی خود را حفظ کرده است . با توجه به وضعیت طلا در بازارهای جهانی و همچنین وضعیت بازار ارز، قیمت ها ریزش خود را طی کرده اند و بنابراین انتظار کاهش قیمت بیشتری را نداریم.
بازار یک رکود سنگین و کاهش تقاضای شدیدی را پشت سر گذاشته است و همچنین واحدهای تولیدی در قسمت مصنوعات طلا با افزایش هزینه ها روبرو بودیم و از این نظر هم با کاهش تولید مواجه شدیم. از این نظر هم همکاران ما نسبت به فعالیت اقتصادی خود دچار نگرانی شده اند و شاید توان ادامه فعالیت نداشته باشند.
وضعیت حباب سکه و بازار سکه
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت: صحبت از جمع آوری سکه های طرح قدیم همیشه وجود داشته است. جلسات متعددی درباره علت وجود حباب سکه و قیمت های متفاوت در زمینه سکه داشتیم اما در حد صحبت باقی مانده است و هنوز وارد فاز عملیاتی نشده است.صحبت های ما با بانک مرکزی در زمینه عرضه سکه و همچنین کاهش حباب سکه در سنوات گذشته اتفاق افتاده است و بانک مرکزی هم از نظر کنترل بازار ارز و سکه اثر گذار بوده است. همچنین اتحادیه پیشنهاداتی از طریق بخش خصوصی ارائه کرده است اما خیلی کار عملیاتی در زمینه سکه رخ نداده است. تمام این موارد به رویکرد بانک مرکزی برمی گردد که نسبت به آینده طلا چه تصمیماتی را خواهد گرفت.
نظرات