فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۰۴۷۹

برای بازار طلا و‌ سکه رقیب جدیدی پیدا شده است؟ / ظهور طلای رمزی در بازار داخل

 برای بازار طلا و‌ سکه رقیب جدیدی پیدا شده است؟ /  ظهور طلای رمزی در بازار داخل

فشار فروش در بازار طلا و سکه از دو جهت شارژ شد؛ در روز سه‌شنبه علاوه بر اثر کاهش قیمت دلار در بازار طلا و سکه، متغیر دوم آن یعنی قیمت انس طلای جهانی هم به سمت نزول رفت. قیمت انس طلا در معاملات پشت خطی روز سه‌شنبه با کاهش 2630 دلار را از دست داد و به نرخ‌های 18 روز خودش رسید.

به گزارش تجارت نیوز،

معامله‌گران می‌گویند بازار وارد اصلاح زمانی شده و قیمت‌ها به سمت نزول پیش رفتند؛ قیمت سکه و دلار که طی دو روز گذشته وارد کانال جدید شده بودند با کاهش روز سه‌شنبه از سقف دور شدند. البته از منظر فعالان بازار در روز دوشنبه که مصادف با هفت اکتبر بود یه موج خبر و گمانه‌زنی در بازار شکل گرفت که اسرائیل در این روز پاسخ خواهد داد، اما بعد از اینکه اتفاقی رخ نداد، قیمت‌ها به سمت نزول پیش رفتند. این معامله‌گران حتی به قیمت نفت اشاره دارند که با خبرهای روز دوشنبه تا مرز 82 دلار رفته بود اما در روز سه‌شنبه تا 77 دلار پایین آمد. در مجموع خبرها در مورد ریسک‌های سیاسی، به سمت کاهش تنش رفته و اثر آن را در بازار می‌بینیم.

همچنین در فضای بازار سه‌شنبه یک خبر هم از رفع محدودیت‌های مالی FATF دست به دست می‌شد.  یکسری از معامله‌گران در این باره می‌گفتند 39 بند FATF در زمان روحانی پذیرفته شده بود و این خبر جدیدی نیست. دو تا مورد درباره لوایح FATF زیر نظر معامله‌گران است ؛ اول اینکه این 39 بند علاوه بر تصویب در کشور اجرایی شود و مورد دوم این است که دو بند مربوط به CFT  و پالرمو هم به تصویب برسد. وگرنه فقط با پذیرفتن چند بند، راه به جایی نمی‌رسد. به همین خاطر در روز سه‌شنبه به کانال‌هایی که این خبر را داغ کرده بودند لقب خالیفروش نسبت می‌دادند.

قیمت دلار که از ابتدای هفته با خبر، نوسانی دنبال شده و وارد سطوحی شده بود که از اردیبهشت ماه سابقه نداشت، در روز سه‌شنبه نزولی دنبال شد. قیمت دلار هرات در معاملات پشت خطی روز دوشنبه به کانال 62 هزار تومان افتاد و روز سه‌شنبه را در 62 هزار و 700 تومان شروع کرد. در نیمه اول معاملات قیمت دلار هرات با بازگشایی بازار دبی در گپ منفی، به کاهش خودش ادامه داد و تا 62 هزار و 350 تومان پایین رفت. در ادامه قیمت دلار هرات از این سطح با حمایت به 62 هزار و 500 تومان رسید.

بازار دبی در روز سه‌شنبه لیدر بازار بود و نوسان قیمت درهم موجب حرکت رفت و برگشتی در قیمت دلار شد. قیمت درهم روز سه‌شنبه را با گپ منفی 130 تومانی در 17 هزار و 190 تومان بازگشایی کرد و در ادامه تا 17 هزار و 240 تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت درهم نتوانست بالای این عدد تثبیت بدهد و با کاهش تا 17 هزار و 200 تومان پایین آمد، اما این پایان کار نبود و قیمت درهم مجددا با نوسان به 17 هزار و 240 تومان رسید. حباب دلاری درهم در روز سه‌شنبه مجددا به بالای 700 تومان رسید.

در بازار تهران هم گپ درهم اثرگذار بود و قیمت تهران هم با گپ منفی بیش از 500 تومانی روز سه‌شنبه را شروع کرد. قیمت دلار تهران بین 62 هزار و 500 تا 62 هزار و 800 تومان نوسان داد و در 62 هزار و 550 تومان به کار خودش پایان داد. در مجموع بازار ارز فقط سه روز در کانال 63 هزار تومان دوام آورد.

فشار فروش در بازار طلا و سکه از دو جهت شارژ شد؛ در روز سه‌شنبه علاوه بر اثر کاهش قیمت دلار در بازار طلا و سکه، متغیر دوم آن یعنی قیمت انس طلای جهانی هم به سمت نزول رفت. قیمت انس طلا در معاملات پشت خطی روز سه‌شنبه با کاهش 2630 دلار را از دست داد و به نرخ‌های 18 روز خودش رسید. از نگاه تحلیلگران قیمت انس طلا به دو دلیل نزولی شد، دلیل اول داده‌های اشتغال هفته گذشته بود که سیگنال یک کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه نوامبر را داد. قبل از آن نظر تحلیلگران در مورد کاهش نرخ بهره، دو کاهش بود که این موضوع دلیل اصلی نزول بازار انس طلای جهانی بود، یا به طور دقیق‌تر سد افزایش قیمت انس طلا شد. دلیل دوم که بیشتر در بازار داخل مطرح است کاهش تنش در منطقه بود.

قیمت سکه روز سه‌شنبه را با گپ منفی 200 هزار تومانی در 48 میلیون و 900 هزار تومان شروع کرد و به دلیل گارد نزول در دو متغیرش در ادامه کاملا کاهشی شد. قیمت سکه در نهایت در حوالی 48 میلیون و 600 هزار تومان بسته شد. حباب سکه در سطح نه میلیون و 500 هزار تومان برآورد می‌شود.

قیمت طلای آبشده هم مثل سایر بازارها با گپ منفی شروع به کار کرد. قیمت طلای آبشده در 17 میلیون و 660 هزار تومان آغاز به کار کرد و در ابتدا تا 17 میلیون و 680 هزار تومان بالا رفت. در ادامه قیمت طلای آبشده در 17 میلیون و 640 هزار تومان به کار خودش پایان داد. البته این پایان نزول بازار طلا نبود و قیمت طلای آبشده در پشت خط با پشتوانه نزول بازار انس طلای جهانی به پله چهارم کانال 17 میلیون افتاد.

سوژه بازار لیست شدن تتر گولد در یک صرافی ارز دیجیتال داخلی بود. از روز گذشته تبلیغات گسترده‌ای درباره این بازار شد که اثر آن در قیمت بازگشایی مشهود بود. در این تبلیغات گفته شده هیچ حبابی ندارد، بر پایه انس طلای جهانی است، نگهداری آن مثل طلای فیزیکی نیست که ترس از دزدیدن داشته باشید و این که در آینده مورد بازبینی مالیاتی قرار نمی‌گیرید. همین تبلیغات کافی بود تا در زمان بازگشایی آن در صرافی رمزارزی داخلی قیمتش دو برابر ارزش  واقعی آن بر اساس انس طلا شود. اما در ادامه معاملات قیمت تتر گولد بر اساس عرضه و تقاضا، با کاهش متعادل شد. به نظر می‌رسد این بازار، هم رقیب بازار فیزیکی طلاست و هم صندوق‌های طلای بورسی.

منبع : اکو ایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.