فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۳۹۳۹۸

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

۱۱ هزار میلیارد تومان سهم صنعت تبلیغات دیجیتال در ایران / ۶ هزار میلیارد تومان درآمد اینفلوئنسرها و صفحات پر مخاطب

11 هزار میلیارد تومان سهم صنعت تبلیغات دیجیتال در ایران / 6 هزار میلیارد تومان درآمد اینفلوئنسرها و صفحات پر مخاطب

بر اساس آخرین آمارهایی که یک استارتاپ ایرانی فعال در حوزه تبلیغات آنلاین در گزارش عملکرد سال 1402 خود منتشر کرده، هزینه کل تبلیغات دیجیتال جهان در سال 2023 بیش از 630 میلیارد دلار بود که نسبت به سال قبل از خود 10 درصد افزایش یافته است. این در حالیست که اندازۀ بازار تبلیغات دیجیتال ایران در سال 1402 حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش تجارت نیوز،

با توجه به گسترش ابزارهای الکترونیکی مانند گوشی‌های موبایل و کامپیوترهای دسکتاپ در سراسر جهان، صنعت تبلیغات هم روز به روز بیشتر به سمت تبلیغات دیجیتال سوق پیدا کرده است.

بر اساس آخرین آمارهایی که استارتاپ یکتانت فعال در حوزه تبلیغات آنلاین در گزارش عملکرد سال 1402 خود منتشر کرده، هزینه کل تبلیغات دیجیتال جهان در سال 2023 بیش از 630 میلیارد دلار بود که نسبت به سال قبل از خود 10 درصد افزایش داشته است.

این آمارها نشان می‌دهد که  در سال 2023 سهم تبلیغات دیجیتال از کل صنعت دیجیتال 68 درصد بوده که نسبت به سال 2022 پنج درصد رشد کرده است و پیش‌بینی‌ می‌شود این رشد در سال 2024 حدود 9 درصد باشد.

تبلیغات دیجیتال در حال حاضر شامل تبلیغات در وب‌سایت‌ها، تبلیغات در اپلیکیشن‌ها، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات در موتورهای جستجو، تبلیغات ویدیوئی و تبلیغات پیامکی می‌شود که همانطور که گفته شد 68.8 درصد از کل تبلغات جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

اما در مقابل، صنعت تبلیغات غیر دیجیتال با سهم 31.2 درصدی هنوز در صحنه تبلیغات حاضر است. تبلیغات غیر دیجیتال شامل تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات محیطی، تبلیغات رادیویی، تبلیغات در سینما و تبلیغات چاپی است.

16

 

11 هزار میلیارد تومان اندازه بازار تبلیغات آنلاین در ایران

بر اساس گزارش یکتانت اندازۀ بازار تبلیغات دیجیتال ایران در سال 1402 حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان است که این میزان بیش از ۲۰ درصد کل حجم بازار تبلیغات بوده و با رشد قابل توجهی در حال سهم‌گیری از تبلیغات آفلاین است. این یعنی بیش از 20 درصد بودجۀ تبلیغاتی در کشور به جای هزینه شدن در تبلیغات به روش سنتی مانند تبلیغ در تلویزیون و رسانه‌های محیطی، در فضای آنلاین مانند و بسایت‌ها و اپلیکیشن، شبکه های اجتماعی صرف می‌شود.

برای مثال تعداد دفعات نمایش تبلیغ در وب‌سایت‌های ایرانی در سال 1402 بیش از 900 میلیارد نمایش بود که رشد 12.5 درصد نسبت به سال 1401  داشته است. همچنین تعداد وب‌سایت‌هایی ایرانی که تبلیغات را نمایش می‌دهند بیش از چهارهزار وبسایت است.

17

بررسی روند بازدید کاربران ایرانی از وب‌سایت‌ها در طول شبانه‌روز نشان می‌دهد که کاربرانی که از طریق دستگاه موبایل وارد سایت‌ها می‌شوند بیشتر در ساعت 2 بعد ازظهر و 10 شب این کار را انجام می‌دهند و از سوی دیگری کاربرانی که از طریق دسکتاپ وارد سایت‌ها می‌شوند بیشتر در ساعت 11 تا 12 ظهر این کار را انجام می‌دهند.

18

 

آمار و ارقام بازاریابی دیجیتال در ایران

طبق گزارش یکتانت، تعداد وب‌سایت‌های ایرانی ناشر رپورتازآگهی در ایران بیش از 2500 عدد است که در سال 1402 بیش از 170 هزار رپورتاژ آگهی را منتشر کرده‌اند و رشد 6 درصدی نسبت به سال 1401 داشته است. این تعداد رپورتاژ آگهی گردش مالی 212 میلیارد تومانی را همراه بوده که 41 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشت.

همچنین بیش از 30 میلیارد پیامک تبلیغاتی مختلف از سوی کسب‌وکارها برای کاربران ایرانی فرستاده شده و تعداد کل پوش نوتیفیکیشن‌های ارسال شده از طرف سایت‌های ایرانی به کاربران و مشتریان خود بیش از 213 میلیارد عدد بوده است.

در قسمتی دیگر از این گزارش به رفتار کاربران ایرانی در فضای آنلاین اشاره شده است که بیان دارد میانگین استفاده از اینترنت در میان کاربران بدون در نظر گرفتن سن و جنسیت 4 ساعت در روز است و 60 درصد کاربران، شبکه‌های اجتماعی خود را پیش از خواب بررسی می‌کنند. همچنین 85 درصد کاربران پیش از خرید حضور یا آنلاین در اینترنت تحقیق می‌کنند.

تلگرام پر استفاده ترین پیام رسان بین ایرانی‌هاست

 طبق آمار نظرسنجی‌هایی که در گزارش یکتانت آمده است، پیام‌رسان تلگرام با وجود فیلتر بودن هنوز در صدر استفاده ایرانیان است. پس از تلگرام اپلیکیشن ایتا در جایگاه دوم و واتساپ در جایگاه سوم است.

جایگاه شبکه‌های اجتماعی در بین کسب و کارهای ایرانی

این گزارش نشان می‌دهد هر کاربر ایرانی به طور متوسط 327 صفحه عمومی را در شبکه اجتماعی اینستاگرام دنبال می‌کند که این عدد نسبت به سال 1401 رشد 19 درصدی داشته است.

همچنین مجموع تعداد فروشگاه‌های ایرانی در شبکه‌های اجتماعی در سال 1402 بیش از یک میلیون و دویست فروشگاه است که در میان آنها شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از 960 هزار فروشگاه در صدر است. تلگرام با بیش از 110 هزار فروشگاه در جایگاه دوم است. فروشگاه‌های متعلق به شبکه اجتماعی ایرانی یعنی روبیکا با بیش از 100 هزار فروشگاه در جایگاه سوم است.

از نظر رشد کاربران در سال 1402 نسبت به سال 1401، تعداد کاربران تلگرام در ایران با عدد 50 میلیون کاربر ثابت مانده است. اما تعداد کاربران اینستاگران نسبت به پارسال چهار میلیون نفر افزایش داشته و از تعداد 41 میلون کاربر در سال 1401 به تعداد 45 میلون نفر در سال 1402 رسیده است. در بین شبکه‌های اجتماعی ایرانی هم روبیکا با افزایش حدود 7 میلون نفری نسبت به پارسال به عدد 42 میلیون و 300 هزار کاربر رسیده است و بیشترین تعداد کاربر را در بین شبکه‌های اجتماعی ایرانی دارد.

19

6 هزار میلیارد تومان درآمد اینفلوئنسرها و صفحات پر مخاطب

ایرانیان در سال 1402 بیش از 570 میلیون پست منتشر کرده‌اند که نسبت به سال 1401 افزایش 30 درصدی داشته است. همچنین ایرانیان بیش از 541 میلیارد لایک در اینستاگرام انجام داده‌اند. از سوی دیگر آمارهای تلگرام فارسی نشان می‌دهد که ایرانیان بیش از 893 پست در تلگرام منتشر کرده‌اند و بیش از 912میلیارد بار بازدید ماهانه داشته‌اند.

در گزارش یکتانت آمده که حوزه‌های فعالیت صفحات عمومی اینستاگرام فارسی بیشتر در حوزه مد و پوشاک، سبک زندگی، اشخاص و افراد تاثیرگذار  و اخبار است.

در قسمتی دیگری از این گزارش آمده که درآمد تقریبی صفحات پرمخاطب و اینفلوئنسرهای ایرانی شبکه‌های اجتماعی از طریق تبلیغات در سال 1402بیش از شش هزار میلیارد تومان بوده است. حوزه فعالیت صفحات پردرآمد و اینفلوئنسرهای ایرانی بیشتر در زمینه خانواده و سبک ایرانی، حوزه مالی مانند تحلیل اقتصادی و اخبار و سرگرمی و اوقات فراغت بوده است.

21

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه استارتاپ تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.