رونق ۷۰ درصدی معاملات بازار ابزارهای مشتقه فرابورس
سرمایهگذاران بازارهای فرابورس هفته گذشته معاملات خود را با نگاهی به آینده ثبت کردند، بهاینترتیب که نگاه مثبت سرمایهگذاران به روند آتی معاملات باعث شد تا معاملات در بازار ابزارهای مشتقه با رشدی 70 درصدی مواجه شود.
سرمایهگذاران بازارهای فرابورس هفته گذشته معاملات خود را با نگاهی به آینده ثبت کردند، بهاینترتیب که نگاه مثبت سرمایهگذاران به روند آتی معاملات باعث شد تا معاملات در بازار ابزارهای مشتقه با رشدی 70 درصدی مواجه شود.
بازارهای فرابورس در هفتهای که گذشت دادوستد بیش از 38 میلیارد و 400 میلیون برگه انواع دارایی مالی را تجربه کرد. ارزش این مبادلات که در 5 روز کاری انجام شد به بیش از 537 هزار میلیارد تومان رسید و در 668 هزار نوبت، انجام شد.
بازار اول، در صدر ارزش معاملات
بررسی ارزش معاملات به تفکیک بازارهای فرابورس نشان میدهد طی این مدت در میان بازارهای سهامی، بازار اول با دادوستد 3 هزار و 650 میلیارد تومان سهام، بیشترین ارزش معاملات را داشته است. دادوستدها در این بازار رشد 76 درصدی را به ثبت رساند.
ارزش معاملات در بازار دوم هم یک هزار و 500 میلیارد تومان بود. همچنین در بازار پایه طی این مدت 900 میلیارد تومان سهام خریدوفروش شد.
بازار ابزارهای مشتقه طی هفته منتهی به 18 آبان ماه با دادوستد بیش از 40 میلیارد تومان قرارداد، رشد 70 درصدی ارزش معاملات را نسبت به هفته ماقبل ثبت کرد.
در بازار نوآفرین نیز ارزش مبادلات به بیش از 37 میلیارد تومان رسید و در بازار توافقی هم 16 میلیارد تومان خریدوفروش ثبت شد که 144 درصد افزایش داشت.
نگاهی به معاملات بازار ابزارهای نوین مالی
در ادامه نگاهی به آمار معاملات بازار ابزارهای نوین مالی نشان میدهد طی این مدت بیش از 531 هزار میلیارد تومان دادوستد در این بازار ثبتشده که نسبت به هفته ماقبل، افتی یکدرصدی داشته است.
در این بازار ارزش معاملات اوراق مالی اسلامی بدون تغییر نسبت به هفته پیش از آن 507 هزار میلیارد تومان بود. همچنین ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله با کاهشی 9 درصدی به 23 هزار میلیارد تومان رسید. دادوستدهای اوراق گواهی تسهیلات مسکن هم با کاهش 22 درصدی به 177 میلیارد تومان رسید.
نیمی از معاملات خرد در اختیار 6 صنعت
نگاهی به صنایع پیشرو در پایان هفته گذشته نشان میدهد که نزدیک به نیمی از معاملات خرد به 6 صنعت اختصاص داشت. بهاینترتیب که سرمایهگذاریها و استخراج کانههای فلزی هرکدام بهصورت جداگانه 12 درصد ارزش معاملات خرد را به خود اختصاص دادند. همچنین محصولات شیمیایی و محصولات غذایی نیز هر کدام 7 درصد، زراعت و خدمات وابسته 6 درصد و حمل و نقل و انبارداری 5.5 درصد ارزش معاملات خرد را از آن خود کردند.
شایان ذکر است ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام در این مدت بیش از 3 هزار و 240 میلیارد تومان بود.
در پایان دادوستدهای هفته منتهی به 18 آبان ماه شاخص کل فرابورس با کاهشی 2 درصدی در سطح 20 هزار و 774 واحد قرار گرفت.ارزش بازار نیز با افتی 0.9 درصدی به 2.38 میلیون میلیارد تومان رسید.
نظرات