کد مطلب: ۹۴۷۶۵۴

بررسی ۵۸۰۰ پیشنهاد نمایندگان مجلس برای بودجه ۱۴۰۴/ تغییرات گسترده در راه است!

بررسی ۵۸۰۰ پیشنهاد نمایندگان مجلس برای بودجه ۱۴۰۴/ تغییرات گسترده در راه است!

در هفته جاری کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی به بررسی پیشنهادهای نمایندگان در لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۴ و ارائه گزارشی به کمیسیون تلفیق می پردازند. بر همین اساس بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ پیشنهاد تاکنون از سوی نمایندگان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به ثبت رسیده است که همین امر نیز نشان از تغییرات گسترده در این لایحه دارد.

به گزارش تجارت نیوز،

اگرچه برخی از این پیشنهادها مربوط به حوزه‌های انتخابیه نمایندگان است، اما در این میان پیشنهادهای جامعی نیز مطرح است همچون افزایش بودجه تامین کالاهای اساسی که به نظر می‌رسد یکی از دغدغه‌های نمایندگان باشد. بر این اساس احتمالا بودجه کالاهای اساسی که در سال جاری ۱۵ میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود و در لایحه بودجه ۱۴۰۴ با ۳ میلیارد دلار کاهش ۱۲ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است، افزایش می‌یابد. از سوی دیگر نمایندگان پیشنهادهایی برای تامین اعتبار برخی از پروژه‌ها همچون انتقال آب دریای عمان را مطرح کرده‌اند و به دنبال عدم توقف این پروژه هستند. علاوه بر این برخی نمایندگان با پیشنهادهایی به دنبال مکلف کردن دولت برای هزینه‌کرد ۵۴۰ همت برداشته شده از صندوق توسعه ملی در پروژه‌های عمرانی هستند. 

پیشنهادهایی برای افزایش بودجه تامین کالاهای اساسی

احمد راستینه، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به پیشنهادهای نمایندگان برای تغییرات در لایحه بودجه ۱۴۰۴، گفت: در کمیسیون تلفیق ما با برخی از همکارانمان بر چند موضوع متفق‌القول هستیم. مساله اول اینکه الزاما نیازمندی تامین ارز ترجیحی برای تامین کالای اساسی باید در بودجه دیده شود. پیش بینی ۱۲ میلیارد دلار برای تامین کالای اساسی کفاف سال ۱۴۰۴ را نمی‌دهد. ما حداقل نیازمند ۱۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تامین کالای اساسی هستیم. بنابراین دولت نمی‌تواند با کاهش ارز مورد نیاز کالای اساسی به سمت هدف‌گذاری افزایش قیمت برای کالاهای اساسی حرکت کند. باید سقف ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی تا ۱۵ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.

این موضوع یکی از مسائل جدی ما در کمیسیون تلفیق است. او ادامه داد: مساله دیگر در خصوص سهم ۵۴۰ همتی صندوق توسعه است که در لایحه بودجه آمده است. این بودجه باید در حوزه عمرانی هزینه شود؛ یعنی هزینه‌کرد سهم صندوق توسعه در هزینه‌های جاری دولت به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست؛ ما به دنبال تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و سرعت گرفتن در پروژه‌های عمرانی هستیم. همچنین بحث همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و رتبه‌بندی معلمان و تامین نیازهای اساسی مردم در بودجه مورد تاکید است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: حمایت از خانواده‌های پرجمعیت در قالب قانون جوانی جمعیت نیز مورد تاکید است. علاوه بر این موضوع دیگر که دغدغه نمایندگان است اینکه دولت در بودجه باید سهم تسهیلات جوانان در بحث ازدواج را با عدد مشخص کند که ما دچار صف طولانی منتظران وام ازدواج نباشیم که این موضوع را نیز در کمیسیون تلفیق دنبال می‌کنیم و در این خصوص پیشنهادهایی را مطرح می‌کنیم.

توجه به توسعه متوازن در بودجه

محمد سرگزی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز با اشاره به پیشنهادهای مطرح شده در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تاکید کرد: توسعه مناطق محروم باید به عنوان یکی از موضوعات جدی در بحث بودجه مطرح شود. متاسفانه توسعه نامتوازن در بخش‌های مختلف و مناطق مختلف موجب شده که تبعیض روشن و جدی در حوزه ارائه خدمات به مردم دیده شود. باید بخشی از اعتبارات بودجه در راستای حل این مشکل باشد. در همین راستا پیشنهادهایی را ارائه کردیم که امیدواریم در کمیسیون تلفیق مصوب شود. به گفته این نماینده مجلس باید در توزیع اعتبارات عدالت لحاظ شود و بخشی از اعتبارات باید به مناطق محروم داده شود.

پیشنهاد برای تامین ارز دارو

او همچنین تصریح کرد: علاوه بر این پیشنهادهایی در حوزه آب، راه‌های روستایی و بحث مسکن مطرح است که مورد توجه نمایندگان قرار دارد. همچنین بحث اختصاص ارز برای تامین دارو نیز مورد تاکید نمایندگان است و پیشنهادهایی در این خصوص وجود دارد که نوسانات دلار باعث کمبود دارو و ایجاد مشکل برای مردم نشود. از سوی دیگر به دنبال این هستیم که بودجه در نظر گرفته شده برای کالاهای اساسی افزایش یابد. می‌توان مردم را رها کرد و قیمت کالاهای اساسی افزایش پیدا کند. رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار کرد: مجلس با هرگونه افزایش قیمت چه در بنزین، چه در کالای اساسی و چه در دارو مخالف است و در این راستا حرکت می‌کنیم.

احتمال تقویت بیشتر بودجه نیروهای مسلح

فدا‌حسین مالکی، نماینده زاهدان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در خصوص پیشنهادهای مطرح شده از سوی نمایندگان در لایحه بودجه، گفت: پیشنهادهای زیادی از سوی نمایندگان ارائه شده است که این پیشنهادها در کمیسیون تلفیق مطرح و چکش‌کاری می‌شود. باید با توجه به ظرف بودجه به پیشنهادها جامه عمل بپوشانیم.

او با اشاره به پیشنهادهایش در لایحه بودجه ۱۴۰۴، تصریح کرد: در خصوص نیروهای مسلح و تقویت سیستم دفاعی کشور در کمیسیون امنیت ملی بحث شده است و پیشنهادهایی در این راستا مطرح کردم. برای مثال یکی از پیشنهادها در راستای تقویت نیروی انتظامی و ارائه تجهیزات مدرن به نیروی انتظامی خصوصا در مرزبانی و در شرق کشور است. اگر این اقدامات انجام شود ما شاهد شهادت فرزندانمان نخواهیم بود. حتی در مقابل زیاده‌خواهی صهیونیست‌ها باید به این مساله توجه کنیم که نیروهای نظامی و امنیتی ما دچار آسیب نشوند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در حوزه انتخابیه‌ام بحث انتقال آب دریای عمان مطرح است که یک پروژه سنگین و ملی است و سه استان را در بر می‌گیرد. این پروژه نباید دچار مشکل مالی شود و باید ادامه پیدا کند. از سوی دیگر خط راه‌آهن نیز باید در بودجه مورد توجه قرار گیرد که در این مورد هم علاوه بر سیستان و بلوچستان سایر مناطق کشور از آن نفع می‌برند. در این راستا پیشنهاد داشتیم که پروژه تامین اعتبار شود و به دلیل کمبود اعتبار متوقف نشود و این موضوع را پیگیری می‌کنیم. همچنین در خصوص رفع کمبود برق تلاش کردیم که در بخش اعتبارات این موضوع دیده شود.

۸۰۰ پیشنهاد در کمیسیون فرهنگی

حسنعلی اخلاقی، نماینده مشهد و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز با اشاره به تعداد زیاد پیشنهادهای نمایندگان در لایحه بودجه اظهار کرد: تاکنون حدود ۵۸۲۶ پیشنهاد از سوی نمایندگان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ ثبت شده است. این پیشنهادها تقسیم و به کمیسیون‌های مربوطه منتقل می‌شود. حدود ۸۰۰ پیشنهاد به کمیسیون فرهنگی ارجاع شده است که نمایندگان مختلف این پیشنهادها را داده‌اند و این پیشنهادها در کمیسیون فرهنگی بررسی می‌شود و اگر رای آورد مستقیم به کمیسیون تلفیق می‌رود و در غیر این صورت آن نماینده می‌تواند این پیشنهاد را در کمیسیون تلفیق مطرح کند و جمع‌بندی آن به صحن علنی می‌آید.  او ادامه داد: دست نمایندگان باز است و پیشنهادهای متعددی داده‌اند. بخشی از این پیشنهادها به دلیل نگاه کلی برخی از نمایندگان در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و‌... است و بخشی هم به دلیل مباحثی است که در حوزه‌های انتخابیه درگیر آن هستند.

این عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به پیشنهادهای فرهنگی نمایندگان اظهار کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ دولت قانون جوانی جمعیت و ازدواج را ذیل بانک مرکزی دیده است، اما برخی از نمایندگان در این خصوص بحث‌هایی را دارند که باید دید جمع‌بندی کمیسیون فرهنگی و بعد کمیسیون تلفیق چه می‌شود. مجلس به صورت مستقیم بر بانک مرکزی نظارتی ندارد و باید از طریق ریاست‌جمهوری وارد شود و گاهی وزیر هم پاسخگو نیست و این موضوع دست نظارت مجلس را می‌بندد. بر همین اساس نظراتی وجود دارد که قانون جوانی جمعیت و ازدواج همچون سال گذشته ذیل وزارت اقتصاد و بانک‌ها باشد.

اخلاقی با بیان اینکه جمعیت به سمت سالمندی می‌رود و باید اقداماتی در این راستا انجام داد، تصریح کرد: از سوی دیگر یکی از مباحث اجتماعی که مهم است و من هم پیشنهادی در این خصوص ثبت کردم، این است که جمعیت ما به سمت سالمندی می‌رود و اگر امروز مراقبت نکنیم شاهد انفجار سالمندان در حوزه جمعیتی در سال‌های آینده خواهیم بود. در این راستا خیرین و بخش خصوصی مراکزی را به عنوان دهکده سالمندان دنبال می‌کنند، اما متاسفانه قوانین ما خیلی سخت‌گیرانه است. بر همین اساس پیشنهاد دادیم افراد و خیرینی که در حوزه دهکده‌های سالمندی وارد شوند در بحث ورود به محدوده و مباحث مختلف شهری‌شان معافیت داشته باشند و امیدواریم که این پیشنهاد در صحن رای بیاورد.

توجه نمایندگان به کنترل تورم

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز با اشاره به پیشنهادهای مطرح شده، اظهار کرد: پیشنهادهایی که در راستای رفع نیازهای روز جامعه باشد مورد استقبال مجلس و نمایندگان قرار می‌گیرد. خصوصا پیشنهادهایی در راستای رفع کمبود برق و گاز و اقلام اساسی مورد توجه نمایندگان خواهد بود. مجلس بر افزایش تورم نیز حساسیت دارد و با پیشنهادهایی که ارائه می‌شود باید کاری کرد که تورم کنترل شود. بودجه ۱۴۰۴ پیامی برای بخش خصوصی و کل جامعه است و به دنبال این هستیم که پیام مثبتی به جامعه داده شود.

او ادامه داد: پیشنهادهایی را دسته‌بندی کردم و آنچه در یک‌سال گذشته موجب نارضایتی مردم شده است که به طرق مختلف به بنده اعلام کرده‌اند یا در رسانه‌ها شنیده‌ایم و می‌دانیم مشکل عموم مردم است را مدنظر قرار خواهیم داد. در این راستا اگر در گزارش کمیسیون تلفیق برای این مسائل حکمی نیامده باشد، احکامی را خواهیم آورد. این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پیشنهادها در کمیسیون تلفیق مطرح و جمع‌بندی می‌شود، اما گزارشی که من آماده می‌کنم بر اساس گزارش کمیسیون تلفیق است و در این راستا تلاش می‌کنم و پیشنهادهایی را هم در کمیسیون تلفیق مطرح خواهم کرد.

منبع : دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.