فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۹۴۱۳

مسکن مهر نامقاوم‌تر از سایر ساختمان‌ها بود

مسکن مهر نامقاوم‌تر از سایر ساختمان‌ها بود

با گذشت بیش از یک‌وماه و ٨ روز از وقوع زلزله در کرمانشاه حالا یک نهاد تحقیقاتی در وزارت راه مسکن و شهرسازی، نتایج تحقیقات خویش در این خصوص را در اختیار رسانه‌ها قرار داده است.

در زلزله کرمانشاه تخریب ساختمان‌های مسکن مهر بیشتر از سایر ساختمان‌ها بود و درحالی که ساختمان‌های تقریباً سالم به جا مانده از مسکن مهر تنها ۵۳ درصد است، سایر ساختمان‌ها تا ۷۰ درصد سالم مانده‌اند. این نتیجه گزارشی است که مرکز پژوهش‌های وزارت راه‌وشهرسازی اعلام کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، با گذشت بیش از یک‌وماه و ۸ روز از وقوع زلزله در کرمانشاه حالا یک نهاد تحقیقاتی در وزارت راه، مسکن و شهرسازی، نتایج تحقیقات خویش در این خصوص را در اختیار رسانه‌ها قرار داده است.

دیروز خبرنگاران حوزه مسکن به ساختمان مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی رفته بودند تا پای صحبت‌های محمد شکرچی‌زاده، رئیس این مرکز بنشینند. او در این نشست با اشاره به حضور فوری همکاران این مرکز جهت بررسی ابعاد زمین‌لرزه در همان ساعات اولیه حادثه گفت: در جلسه امروز به تحلیل موضوع زلزله و راهکارهای برخورد با آن از جهت مهندسی سازه و ژئوتکنیک در جریان‌های حیاتی و شهرسازی خواهیم پرداخت.

شکرچی‌زاده در ادامه افزود: به دستور وزیر راه‌وشهرسازی ۲ گزارش عمومی و ۲ گزارش خصوصی در رابطه با واحدهای مسکونی و بیمارستان‌ها به‌ویژه بیمارستان اسلام‌آباد آماده و برای ایشان ارسال شده است.

طبق گزارش‌های آماده‌شده، علیرغم زلزله مهیب ۷.۳ ریشتری با عمق ۱۸ کیلومتر و شتاب ۰.۶۸ از شتاب ثقل حدود ۶۵ درصد از ساختمان‌ها در ۲ شهر اسلام‌آباد و سرپل ذهاب سالم هستند و بیشتر خرابی‌ها مربوط به مناطق روستایی اعلام شده است.

او در ادامه گفت: از آنجایی که درصد مقاومت خانه‌های مسکونی در روستاهای منطقه زلزله‌زده نسبت به میانگین مقاومت خانه‌های روستایی در کل کشور ۴۶ درصد کمتر بوده است، متاسفانه شاهد تخریب و تلفات بسیاری در این نواحی بودیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های وزارت راه، مسکن و شهرسازی همچنین آمار ساختمان‌های فاقد آسیب‌دیدگی در مسکن مهر را ۵۳ درصد و سایر ساختمان‌ها را ۶۵ تا ۷۰ بیان کرد و گفت: «براساس اطلاعات به دست آمده، تعداد کشته‌شدگان سایت مسکن مهر در این مناطق ۳ نفر ولی آوارگان باقیمانده از تخریب‌ها بسیار زیاد گزارش شده است.»

شکرچی‌زاده با اشاره به ۳۵ درصد تخریب و خسارات مناطق زلزله‌زده در استان کرمانشاه و اقدامات نادرست صورت‌گرفته در حوزه مهندسی افزود: متأسفانه طبق آمار به دست آمده، نزدیک به ۷۰ کشته و یک‌هزار زخمی طی دهه گذشته در ساختمان‌های جدیدالاحداث گزارش شده که قطعاً آمار خوشایندی نخواهد بود.

درحقیقت نامهندس کسی است که ساختمان با مجوز ۴ طبقه را با ۷ طبقه، آن هم با بتن غیرمقاوم بنا کرده است، نامهندس کسی است که شاید با اصول مهندسی آشنا باشد ولی در عمل با عدم رعایت اصول اخلاقی مهندسی، حقوق مردم را پایمال کرده است.»

او در ادامه گفت: «نگرانی اول ما آن است که قطعاً این زلزله، آخرین زلزله بزرگ مقیاس اتفاق‌افتاده در کشور نبوده و ما نمی‌دانیم زمین‌لرزه بعدی در کجا روی خواهد داد. از سویی دیگر، نگرانی دوم ما آن است که ساختمان‌های غیرمقاوم ما در برابر زلزله تنها در کرمانشاه نبوده و کرمانشاه‌های دیگری نیز در کشور وجود داشته یا درحال ایجادشدن هستند.»

شکرچی‌زاده در پایان سخنان خود ارائه پیشنهادها و راهکارهای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای چگونگی ایجاد مقاومت در برابر زلزله بیان کرده و گفت: مهار دیوارهای غیربارور قطعاً باید الزامی شده و در زمان اجرای تمامی ساختمان‌ها مورد توجه قرار گیرد. از سویی دیگر، آموزش کافی، جدی و کاربردی نیز باید در دستورکار قرار گرفته و تولید بتن به روش دستی در تمامی نقاط کشور ممنوع شود.

منبع: شهروند

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.