سایه رکود بهطور کامل از بازار مسکن کنار نرفته
عضو انجمن انبوهسازان استان تهران گفت: علیرغم آنکه تقاضای سرمایهای دیگر در بازار مسکن وجود ندارد، با اینحال همچنان رونق واقعی در این بازار به چشم نمیخورد.
امید علیجانی در حاشیه گردهمایی معرفی توانمندیهای صنعت املاک و مستغلات در جمع خبرنگاران گفت: انبوهسازان باید به موضوعاتی همچون بافتهای فرسوده، صنعتیسازی، سبکسازی، صندوقهای زمین و ساختمان و مواردی از این دست هم ورود کنند؛ بهخصوص این که در سالهای گذشته، به دلیل افزایش ساختوساز واحدهای تجاری، از یکسو شاهد افت ساخت واحدهای مسکونی و از سوی دیگر، شاهد اشباع واحدهای تجاری و اداری هستیم که به همین دلیل احتمال کمبود واحدهای مسکونی در دو تا سهسال آینده وجود دارد.
به گزارش تجارتنیوز ، این کارشناس صنعت ساختمان افزود: در پی رکودی که سالهای گذشته در بخش مسکن و ساختمان مواجه بودیم، درحال حاضر صنایع سیمان و بتن کشور نیز که جزء با کیفیتترین بتنهای دنیا است، دچار چالشهایی هستند که تنها راه برونرفت این صنایع از رکود، توسعه ساختوساز و ایجاد رونق در بازار مسکن برای به فروش رساندن این محصولات خواهد بود.
وی با بیان اینکه بافت فرسوده، یکی از معضلات کلانشهرهای کشور به شمار میرود، خاطرنشان کرد: باید این وضعیت به سامان برسد، چراکه اصلیترین مشکل در بحش بافتهای فرسوده، تملک اراضی است که اگر نهاد حاکمیتی بتواند برای موضوع تملک اراضی بافتهای فرسوده مدل و الگویی طراحی کند، بخشخصوصی هم میتواند در نحوه ساختوساز و فروش آنها مدلسازی نماید.
علیجانی گفت: این اقدام، از ریسک مشکلات بافت فرسوده در بلایا طبیعی میکاهد؛ بر این اساس، میتوان در این زمینه، از شرکتهای مشاور خارجی آلمانی و فرانسوی که تحربه مفیدی در احیای بافتهای فرسوده این کشورها دارند، استفاده کنیم.
عضو انجمن صنفی انبوهسازان درباره وضعیت بازار مسکن، تصریح کرد: آمارهایی که از بازار مسکن داده شده، عمدتا نشان میدهد رونق در تقاضای مصرفی افزایش یافته که شامل واحدهای مسکونی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان است.
وی افزود: به نظر میرسد علیرغم افت و خیز جزئی در بازار از منظر افزایش تعداد معاملات و قیمت مسکن تا پایان سال ۹۷، اتفاق خاص و قابل ملاحظهای که به صورت چشمگیر باشد در صنعت ساختمان نمیافتد و رفتار بازار مسکن عمدتا پیرامون نرخ تورم عمومی در نوسان خواهد بود.
به گفته این کارشناس اقتصاد مسکن، اگرچه هنوز رونق واقعی در بازار مسکن رخ نداده است، اما تقاضای سرمایهای طی این سالها از این صنعت، خارج و جذب بازارهای جایگزین شده است که بهدلیل ریسک بالای سرمایهگذاری در صنعت ساختمان جذابیت چندانی در آینده نخواهد داشت.
علیجانی درباره استقبال سازندگان بخشخصوصی از تامین سرمایه ساختوساز از محل بازار سرمایه با استفاده از ابزار صندوقهای زمین و ساختمان اظهار داشت: صندوقهای زمین و ساختمان بهدلیل مهندسی مالی مناسب، قابلیت انطباق مناسبی با جریان نقدی پروژههای ساختمانی دارند.
وی افزود: از سوی دیگر این صندوقها قابلیت سرمایهگذاری اقشار مختلف را با حداقل سرمایه در صنعت ساختمان فراهم میسازند. بر این مبنا بازار سرمایه میتواند بستری امن برای تامین مالی شرکتها و پروژهها فراهم کند.
منبع: مهر
نظرات