ابوالقاسم رحیمی انارکی:
۳۵۷ هزار حساب مسکن یکم افتتاح شد
مدیرعامل بانک دولتی عامل بخش مسکن گفت: در صندوق پسانداز مسکن یکم تا کنون ۳۵۷ هزار حساب سپرده افتتاح شده که ۲۸۵ هزار حساب آن زنده و بخشی از آن فسخ شده است.
مدیرعامل بانک دولتی عامل بخش مسکن گفت: در صندوق پسانداز مسکن یکم تا کنون ۳۵۷ هزار حساب سپرده افتتاح شده که ۲۸۵ هزار حساب آن زنده و بخشی از آن فسخ شده است.
به گزارش تجارتنیوز ، ابوالقاسم رحیمی انارکی، در همایش بررسی بازار مسکن گفت: پیشنهاد دادهایم در لایحه بودجه امسال از منابع صندوق توسعه ملی برای اهرمسازی منابع تسهیلات بافت فرسوده اختصاص یابد به اینصورت که بخشی از منابع صندوق توسعه ملی تخصیص مییابد و معادل آن نیز بانک منابع میآورد و در این صورت نوعی اهرمسازی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه در قانون بودجه ۹۶، افزایش سرمایه بانک دولتی عامل بخش مسکن به میزان ۱۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده بود که نیمی از آن تخصیص یافت، گفت: در نظر داریم تا افزایش سرمایه این بانک با بدهیهای بانک مسکن به بانک مرکزی تهاتر شود.
رحیمی انارکی با بیان اینکه از صندوق پسانداز مسکن یکم استقبال ویژه ای شدهاست گفت: تاکنون ۳۵۷ هزار حساب پسانداز در این صندوق افتتاح شده که ۲۸۵ هزار حساب آن زنده و بخشی از آن فسخ شده است.
مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن افزود: تاکنون ۳۳ هزار واحد مسکونی از محل صندوق مسکن یکم تسهیلات پرداخت شده که هر هفته تعداد افتتاحکنندگان این حساب افزایش مییابد. مشکل این حساب این است که ممکن است با کسری منابع مواجه شود چون میزان تعهدات آن بالاست.
رحیمی انارکی با بیان اینکه استمهال هفت ساله اقساط وام مسکن مهر به کمک صندوق یکم میآید با این حال این امکان وجود دارد که میزان منابع و پرداخت تسهیلات در این صندوق از حد تعادل خود خارج شود.
وی از دیگر برنامههای بانک عامل بخش مسکن در سال آینده، هدفمندسازی اعطای تسهیلات احداث واحد مسکونی در چارچوب الگوی مصرف ویژه سازندگان و انبوهسازان عنوان و اظهار کرد: همچنین از دیگر سیاستهای سال آتی این بانک، حمایت از صندوقهای زمین و ساختمان است که با سازوکار بازار سرمایه راهاندازی میشود؛ تاکنون ۵ صندوق زمین و ساختمان راهاندازی کردهایم که ساختوساز یک صندوق به پایان رسید و چهار صندوق دیگر درحال ساخت پروژه هستند. ۱۰ صندوق زمین و ساختمان دیگر نیز در حال راهاندازی هستند.
این مقام ارشد شبکه بانکی کشور افزود: استراتژی بعدی ما تقویت بانکداری رهنی است. به همین منظور انتشار اوراق رهنی برای بانک مسکن و نیز خرید اوراق رهنی مسکن سایر بانکها از سوی بانک عامل بخش مسکن و همچنین انتشار اوراق رهنی در بازارهای بینالمللی به عنوان بخشی از این سیاست اجرا خواهد شد.
وی تقویت بانکداری شرکتی برای انبوهسازان و نیز ارتقای عملکرد گروه بانک مالی بانک عامل بخش مسکن با راهاندازی موسسات مالی و اعتباری در دستور کار این بانک قرار دارد.
مدیرعامل بانک عامل حوزه مسکن با بیان اینکه از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ پرداخت تسهیلات خرید و ساخت ۲ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۴۵۰ واحد مسکونی را هدفگذاری کردهایم، گفت: در سال ۹۶ پوشش تسهیلات ۵۳۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی را هدفگذاری کرده بودیم که تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار واحد آن محقق شده و تا پایان سال پیشبینی میشود به ۴۷۰ هزار واحد برسد. در سال آینده نیز پوشش تسهیلاتی ۶۸۲ هزار واحد مسکونی هدفگذاری شده که امیدواریم با مجموع این تسهیلات تا پایان سال ۱۴۰۰، یک میلیون واحد مسکونی از سوی بانک مسکن تامین مالی شود.
وی با تاکید بر اینکه اولویت بانک مسکن در سال ۹۷ حمایت از بازسازی بافت فرسوده است، خاطرنشان کرد: در سال آینده بخشی از تسهیلات بدون سپرده این بانک به بافت فرسوده تعلق میگیرد کما اینکه در سال جاری در کنار وام مسکن از محل صندوق سپرده ممتاز به زوجین ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده پرداخت میشود که این شرایط در سال اینده نیز ادامه خواهد داشت.
رحیمی انارکی در خصوص پیشبینی وضعیت بازار مسکن در سال آینده تصریح کرد: بازار مسکن از تابع ها متفاوتی تاثیر میپذیرد ولی تا حدودی میتوان آن را پیشبینی کرد. سایت اکونومی ورلد پیشبینی کرد افزایش قیمت مسکن از اواسط ۲۰۱۷ آغاز میشود و تا ۲۰۱۹ ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: موافقان رونق مسکن میگویند تا پایان بهار ۹۷ رونق بازار مسکن در کنار ثبات قیمت ها ادامه مییابد. مخالفان میگویند نه تنها در سال ۹۷ رونق نداریم بلکه رکود آن ادام مییابد ولی پیشبینی بانک این است که با توجه به بهبود بازار مسکن همچنین با توجه به حجم قابل قبول واحدهای نوساز موجود به اضافه افزایش درآمدهای نفتی در کنار کاهش نرخ سود سپردههای بانکی و احتمال کاهش آن و تعدیل صدور پروانههای ساختمانی، در سال آینده شاهد رشد و رونق بازار مسکن و همچنین افزایش نرخ مسکن در حد تورم عمومی خواهیم بود.
منبع: مهر
نظرات