تدابیر جدید دولت در بازار اجاره مسکن
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اثرات منفی تکانههای ارزی و تحریمها بر نرخ تورم، از تدابیر دولت برای حمایت از اقشار آسیبپذیر و برنامهریزی جهت ساماندهی بازار اجاره مسکن خبر داد.
حسین میرشجاعیان در خصوص طرح برخی پیشبینیها پیرامون بازگشت نرخ دورقمی تورم به اقتصاد ایران در پی افزایش نرخ ارز، تهدیدات دوباره تحریمی آمریکا و همچنین کاهش نرخ سود بانکی که از سال گذشته اتفاق افتاده است، گفت: هر تکانه اقتصادی آثار خود را خواهد داشت و به نظر میرسد تحریمها اثراتی را به جا میگذارد.
به گزارش تجارتنیوز ، معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهارداشت: دولتها در مقابل اینگونه موارد استراتژیهایی را برنامهریزی میکنند و دولت دوازدهم نیز در این خصوص بدون برنامه نخواهد بود. برای مقابله با اینگونه تکانهها برخی موارد توسط دولتها دنبال میشود که یکی از این موارد حمایت از اقشار آسیبپذیر است.
میرشجاعیان ادامه داد: اینکه بتوانیم امنیت غذایی را برای اقشار مختلف تامین کنیم از برنامههای دولت است که خود این اقدام میتواند به کاهش نرخ تورم کمک کند. به بیان دیگر، این موارد میتواند بخشی از تورم را مهار کند؛ در عین حال تورم بر کالاهای لوکس چیز بدی نیست و کسی که میخواهد از کالای لوکس استفاده کند باید هزینه آن را نیز بپردازد.
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد تاکید کرد: دولت برای ساماندهی و کنترل در بخش اجاره مسکن برنامههایی دارد و بزودی وزارت راه و شهرسازی برنامههایی را در اینباره اعلام خواهد کرد. در عین حال، دولت نیز برنامههایی را برای حمایت از اقشار آسیبپذیر دنبال خواهد کرد.
بنابرگزارش، یکی از مهمترین برنامههای دولت در سالهای اخیر جلوگیری از رشد یکباره قیمتها و مهار نرخ تورم بوده تا جایی که توانسته این نرخ را از بالای ۴۰ درصد به زیر ۱۰ درصد برساند. با این حال، برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند چون دولت در کنار برنامههای مهار نرخ تورم، سناریویی نیز برای جلوگیری از بروز رکود اقتصادی نداشته، حالا بسیاری از بازارها در کسادی و رکود به سر میبرند و فعالان اقتصادی از این نظر در تنگنا و گرفتاری قرار دارند.
افزایش یکباره نرخ ارز، نگرانی مردم از آینده، افت ارزش ریال، ناتوانی خانوادهها در پس انداز، پایین ماندن دستمزدها، تهدیدهای تحریمی غرب و … در سالهای اخیر بخش مهمی از دغدغههای اقتصادی کشور را شکل داده است. تهدیدات آمریکا و برخی همپیمانان این کشور، در کنار اتخاذ برخی تصمیمات اشتباه مدیریتی داخلی باعث شده تا بسیاری از اقشار جامعه دچار چالشهای معیشتی باشند.
از آنسو کارشناسان میگویند چند سال رکود در بازار مسکن و افت چشمگیر فعالیتهای ساختمانی نه تنها باعث باقی ماندن اقتصاد در شرایط رکودی شده، از آنسو باعث دامن زدن به بیکاری شاغلان و وابستگان بخش مسکن هم شده است. دولت در سالهای اخیر تلاشهای فراوانی را برای ایجاد تحرک و خروج بخش مسکن از رکود انجام داده، اما تاکنون موفق به ساماندهی آن نشده است.
حال معاون وزیر اقتصاد میگوید دولت از طریق وزارت راه و شهرسازی برنامههایی را برای ساماندهی بازار اجاره بهای مسکن در دست دارد که رویکرد آن نیز حمایت از اقشار ضعیف و آسیبپذیر جامعه خواهد بود.
منبع:ایبنا
نظرات