فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۲۹۰۰۶

افزایش تسهیلات مسکن به سال آینده موکول شد

افزایش تسهیلات مسکن به سال آینده موکول شد

رییس اتحادیه مشاوران املاک: در اغلب کشورهای توسعه یافته جهان ۸۰ درصد هزینه مسکن را وام می‌دهند.

قیمت مسکن این روزها دغدغه بسیاری از خریداران واقعی در بازار تلقی می‌شود. بنا بر آمارهای رسمی مسکن در تهران آبان ماه امسال ۹۱.۵ درصد نسبت به آبان ماه سال گذشته افزایش یافته است.

به گزارش تجارت‌نیوز، ایمان ربیعی- رشد بی مهابای قیمت مسکن در حالی افزایش یافته است که پیش‌تر نیز قیمت مسکن در قیاس با قدرت خرید خانوار، وضعیت مناسبی را دارا نبود از این رو رشد قیمت‌ها زمینه را برای خارج شدن مسکن از دسترس خانوار فراهم کرد.

مسکن یکی از مهمترین اقلام در سبد خانوار است چرا که نزدیک به ۴۰ درصد هزینه‌های خانوار را از آن خود می‌کند.

در این شرایط، با وجود رشد ۹۱ درصدی قیمت مسکن در تهران و بیش از ۴۰ درصدی در سراسر کشور، تسهیلات مسکن همچنان تغییر خاصی را تجربه نکرده از این رو برخی کارشناسان بر این عقیده‌اند تداوم این روند می‌تواند فشار اقتصادی بر خریداران واقعی را افزایش دهد.

پیش‌تر، وزارت راه و شهرسازی از بررسی طرحی به منظور افزایش سقف تسهیلات مسکن به ۳۰۰ میلیون تومان خبر داده بود این در حالی است که برخی فعالان بازار مسکن و کارشناسان بر این عقیده‌اند افزایش قیمت مسکن در دوره‌های رشد قیمت می‌تواند این روند را تشدید نماید.

گزارش‌های رسیده نشان می‌دهد بررسی فرآیند افزایش سقف تسهیلات بانک مسکن بار دیگر در دستور کار مقامات وزارت و شهرسازی قرار دارد، بر این اساس طرح‌هایی در خصوص افزایش تسهیلات با مکانیزم هایی که منجر به رشد تورم نشود، مورد بررسی قرار می یگرد.

گفته می‌شود با تایید این پیشنهاد سقف تسهیلات مسکن در سال آینده افزایش خواهد یافت.

افزایش قیمت مسکن واقعی است؟

با کاهش قیمت طلا و سکه در بازار، انتظار برای کاهش قیمت مسکن نیز شکل گرفت، این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد هزینه ساخت مسکن در کشور با توجه به رشد مواد اولیه نظیر مصالح ساختمانی، آهن آلات و … افزایش یافته است. بر این اساس انبوه سازان بر این اعتقادند که افزایش قیمت مسکن اتفاقی اقتصادی است و نمی‌توان انتظار کاهش قیمت‌ها در اثر کاهش قیمت در بازارهای موازی را داشت.

این در حالی است که رییس اتحادیه مشاوران املاک می‌گوید: عوامل مختلفی باعث افزایش هزینه‌های ساخت مسکن می‌شود با توجه به اینکه بیش از ۸۵ درصد مصالح ساختمانی در داخل تولید می‌شود اما نمی‌توان از تاثیر نرخ ارز، قیمت طلا، وضعیت بورس و هزینه‌های حامل‌های انرژی در پروسه ساخت و ساز غافل شد.

مصطفی قلی خسروی افزود: اکنون دولت سیاست‌های کنترلی در بازارهای موازی مانند سکه و طلا و ارز اتخاذ کرده و سبب شده تا نرخ‌ها ثابت نگه داشته شود و بر اساس تثبیت شدن نرخ‌ها ممکن است در ثبات قیمت‌ها در بازارهایی مانند مسکن و تولید آن شاهد تحول باشیم. به گفته وی تداوم این روند می‌تواند حباب قیمت مسکن را تخلیه کند.

وی تصریح کرد: بنده با اینکه برخی از دوستان و کارشناسان عدد و رقم برای هزینه‌های تمام شده ساخت یک متر مربع مسکن اعلام می‌کنند؛ مخالفم زیرا این موضوع باعث افزایش قیمت ساخت می‌شود.

وی تاکید کرد: به اعتقاد بنده این کار اطلاع رسانی نیست بلکه اگر قرار است به مسوولان تذکری داده شود، بهتر است فعالان این بخش و کارشناسان در نامه‌ای محرمانه مساله افزایش قیمت ساخت و … را به صورت هشدار اعلام کرده و پیش بینی‌ها را مطرح کنند. زیرا ارائه ارقام باعث افزایش هزینه‌های ساخت خواهد شد.

وی درباره میزان افزایش قیمت مسکن در مقایسه با سال گذشته توضیح داد: میزان افزایش وابسته به مکان قرارگیری املاک و همچنین مناطق و شهرهای گوناگون، متفاوت است برای نمونه در برخی مناطق و شهرها بیش از ۳۰ درصد؛ بعضی جاها نیز شاهد افزایش قیمت بیش از ۱۰۰ درصدی بوده‌ایم اما به طور میانگین میزان افزایش قیمت‌ها در کل کشور و نه فقط تهران حداقل ۴۰ درصد بوده است.

خسروی تاکید کرد: به عنوان رییس اتحادیه نمی‌توانم رقم دقیقی برای هر منطقه و … اعلام کنم زیرا ممکن است برخی افراد به استناد به سخن بنده نسبت به افزایش قیمت‌ها سوء استفاده کنند و ارقام اعلام شده را به عنوان قیمت ثابت مسکن در نظر بگیرند که اصلاً درست نیست.

وی درباره علت افزایش بیشتر قیمت مسکن در تهران و تاثیر آن بر قیمت مسکن در سایر نقاط کشور گفت: تهران پایتخت و ویترین کشور است و هر اتفاقی که در این شهر بیافتد اثر خود را آرام آرام در کل کشور خواهد گذاشت. باید توازن تولید و و عرضه و تقاضا را برقرار کنیم تا بتوان برای آینده نمودار درستی ترسیم کرد الان هنوز اتفاق خاصی نیافتاده است اما عملی کردن برنامه‌های ساخت مسکن از سوی دولت به حتم در قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود.

تسهیلات را افزایش دهید

رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره اعطای تسهیلات و وام‌های انفرادی و به انبوه سازان اظهار کرد: از دولت بابت ارائه تسهیلات تشکر می‌کنیم اما این مبالغ و تسهیلات کافی نیست. در اغلب کشورهای توسعه یافته جهان ۸۰ درصد هزینه مسکن را وام می‌دهند و این وام‌ها همگانی است یعنی در همه شهرهای کشور و بر اساس کارشناسی‌هایی که صورت می‌گیرد به افراد تسهیلات خرید مسکن اعطا می‌شود.

اما در کشور ما مثلا گفته می‌شود اگر ۳۰۰ میلیون وام داده شود، افزایش قیمت اتفاق می افتد. در حالی که اگر بیشترین میزان را وام دهیم و بانک‌ها قانون اعطای وام را به خوبی اجرایی کنند. زیرا اکنون به دلیل مبلغ کم تسیهلات و بازپرداخت بالا مردم از این تسهیلات استفاده نمی‌کنند.

خسروی درباره وضعیت قیمت‌ها در ماه‌های پایانی سال ۹۷ گفت: توان اقتصادی و مالی مردم بسیار پایین آمده بنابراین افزایش قیمت نمی‌توانیم داشته باشیم اما شاهد ثبات قیمت‌ها تا پایان سال خواهیم بود.

منبع: خبرآنلاین

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.