پارسا خبر داد:
ارزش املاک اجاری شهر تهران برای اخذ مالیات مشخص شد
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور ارزش اجاری عملکرد سال 97 املاک شهر تهران را به ادارات مالیاتی مربوطه ابلاغ کرد که مدت اجرای این بخشنامه یکساله بوده است.
به گزارش تجارتنیوز ، هر ساله به منظور دریافت مالیات املاک اجاری، ارزش املاک مناطق 22 گانه شهر تهران طبق ضوابط و معیارهایی مشخص شده که مبنای اخذ مالیات از سوی ادارات مربوطه قلمداد میشود.
براین اساس امید علی پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی کشور ارزش اجاری عملکرد سال 97 املاک شهر تهران را به ادارات مالیاتی مربوطه ابلاغ کرد.
در این نامه به تاریخ 11 شهریور ماه آمده است: در اجرای مقررات ماده 54 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1394/04/31، به پیوست لوح فشرده (CD) ارزش اجاری املاک شهر تهران (مناطق 22گانه) حاوی ضوابط اجرایی و جداول ارزش اجاری به انضمام نقشههای بلوکبندی املاک مزبور، جهت اجرا در شهر تهران (مناطق 22 گانه)، برای عملکرد سال 1397 ابلاغ میشود.
مدت اجرای این بخشنامه یکساله بوده و مسئولیت نظارت بر حسن اجرای مفاد این بخشنامه بر عهده مدیران کل امور مالیاتی مستقر در مناطق 22گانه شهر تهران خواهد بود. همچنین مرجع ناظر بر این بخشنامه دادستانی انتظامی مالیاتی محسوب میشود.
طبق این بخشنامه ارزش اجاره ماهانه هر متر مربع املاک بر حسب نوع کاربری آن و منطبق با محدوده بلوک مربوط با رعایت دقیق نکات ذیل محاسبه می شود.
املاک مسکونی ارزش اجاری املاک مسکونی هر شخص پس از کسر معافیت های مقرر در قانون حسب مورد تا مجموعه ۱۵۰ مترمربع زیربنای مفید در تهران و ۲۰۰ متر مربع زیربنای مفید در سایر نقاط نسبت به مازاد متراژ باقیمانده واحد یا واحدهای مسکونی اجارهای مطابق ارزشهای اجاری املاک مسکونی مندرج در ذیل هر بلوک و به شرح زیر قابل محاسبه است.
1- در ساختمان های مسکونی بیش از ۵ طبقه بدون احتساب زیرزمین و پیلوت به ارزش اجاری املاک مسکونی واقع در طبقه ششم و بالاتر از آن به ازای هر طبقه مشروط به داشتن آسانسور معادل یک و نیم درصد اضافه می شود.
2- ارزش اجاری ساختمانهای مسکونی پایینتر از همکف و یا واقع در زیرزمین معادل ۷۵ درصد ارزش اجاری مندرج در هر بلوک محاسبه می شود.
3- مبنای محاسبه ارزش اجاری املاکی که دارای کاربری مسکونی بوده ولی به صورت تجاری و اداری استفاده میشود منطبق با نوع کاربرد ملک معادل ۶۰ درصد ارزش اجاری املاک مندرج در هر بلوک است.
4- امکان استفاده از معافیت موضوع تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم فقط مختص املاک مسکونی بوده که صرفاً به منظور سکونت به اجاره واگذار شده باشند. همچنین برای املاک تجاری و اداری و کشاورزی و سایر، ضوابطی تعیین شده است.
جزئیات این بخشنامه از اینجا قابل دریافت است.
طبق این گزارش، براساس ماده 54 مکرر قانون امور مالیاتهای مستقیم، واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور (موضوع تبصره7 ماده169مکرر این قانون) به عنوان «واحد خالی» شناسایی میشوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره به شرح زیر خواهند شد:
«سال دوم- معادل یک دوم مالیات متعلقه
سال سوم- معادل مالیات متعلقه
سال چهارم و به بعد- معادل یک و نیم (1.5) برابر مالیات متعلقه»
سامانه ملی املاک و اسکان کشور به طور کامل راهاندازی نشده است و به همین دلیل اخذ مالیات از خانههای خالی با مشکلاتی مواجه است.
منبع: فارس
نظرات