فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۴۶۶۶۱

محل ساخت واحدهای ۳۵ متری در تهران مشخص شد

محل ساخت واحدهای ۳۵ متری در تهران مشخص شد

ساخت واحدهای ۲۵ متری تا ۳۵ متری جدیدترین طرح شهرداری تهران است که قرار شده وزارت کشور اقدامات لازم برای بررسی آن را انجام دهد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، این روزها بازار مسکن تشنه تولید و افزایش ساخت‌وساز است به طوری که از هر برنامه ای برای بهبود وضعیت این بازار استقبال می‌کند. یکی از این برنامه‌ها طرح عجیب درباره ساخت واحدهای کوچک‌متراژ توسط شهرداری است که در این خصوص وزارت راه و شهرسازی و معاونت مسکن و ساختمان به هیچ عنوان از این طرح استقبال نمی‌کنند و گارد ویژه‌ای برای اجرای آن گرفته‌اند به طوری که معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی درباره این طرح اعلام کرده است که وزارت راه و شهرسازی به هیچ عنوان این طرح را قبول ندارد.

الگوی مصرف برای ساخت واحدهای مسکونی ۷۵ متر است

محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی برنامه‌ای برای ساخت واحد‌های کوچک‌متراژ و یا کم‌متراژ ندارد، تصریح کرد: الگوی مصرف برای ساخت واحد‌های مسکونی در کشور ۷۰ تا ۷۵ متر است و ما برنامه‌ای برای ساخت این گونه واحد‌ها نداریم و البته ساخت این واحد‌ها را هم تایید نمی‌کنیم.

محمودزاده اظهار کرد: ساخت این گونه واحدها از سوی شهرداری تهران بوده و با توجه به آنکه موضوع مسکن بسیار مفصل است بنابراین نمی توان اعلام کرد که اجرای این طرح آیا می‌تواند برای بازار مسکن مناسب باشد یا خیر چراکه ساخت این‌گونه واحدها از لحاظ اجرایی متناسب با الگو مصرف نیست.

طرح ساخت مسکن ۳۵ متری منتظر تایید وزارت کشور

عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران با بیان اینکه در طرح تفصیلی شهر تهران مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری، حداقلی برای واحد مسکونی از نظر مساحت تعریف کرده‌ایم، گفت: حداقل مساحت واحد مسکونی که برای شهر تهران تعریف شده ۳۵ متر مربع بوده و این یک طرح جدیدی برای تهران نیست و از قبل‌ها وجود داشته است.

او ادامه داد: چیزی که در طرح تفصیلی مصوب شده ۳۵ متر است و ما در سازمان نوسازی شهر تهران پیشنهاد داده‌ایم که کف مساحت این واحدها ۲۵ متر باشد.

گلپایگانی با اشاره به اینکه پروژه‌ای که برای این طرح تعریف کرده‌ایم واحدهای کوچک به اندازه ۲۵ تا ۵۰ متری است، گفت: این طرح به شورای تامین مسکن برای بازآفرینی شهری که در درون وزارت کشور است پیشنهاد داده شده است.

معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران تاکید کرد: در صورتی که وزارت کشور پیشنهاد ما را تایید کند مشوق‌هایی برای اجرای آن از جمله ساخت و استفاده از آن وجود دارد و ما در این خصوص ۲ پیشنهاد داده‌ایم.

گلپایگانی با بیان اینکه موضوع مسکن اجتماعی موضوعی است که در همه کشورها و نهادهای حاکمیتی برای اقشار کم درآمدی که امکان تامین مسکن ندارند انجام می‌شود، گفت: روش‌های مختلفی وجود دارد به طوری که مسکن‌های کوچک اندازه توسط نهادهای حاکمیتی ساخته می‌شود و بخش‌های که متولی تامین نیازهای سکونتی اقشار کم‌درآمد هستند به صورت برنامه‌ریزی شده در اختیار این افراد قرار گیرد.

روال رایج دنیا؛ مسکن ۳۵ متری برای زوج‌های جوان

معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران یادآور شد: در تمامی کشورهای دنیا برای ۵ سال اول زندگی زوج‌های جوان این واحدها در نظر گرفته شده و پارامترهایی هم برای آن تعریف شده به طوری که این زوج‌ها باید ۱۰ سال سابقه سکونت در شهر داشته باشند و این واحدها حتما باید به محل کارشان نزدیک باشد تا نیاز به استفاده از وسیله شخصی نداشته باشند و با وسلیه حمل‌ونقل عمومی به محل کار برسند.

او با بیان اینکه مکان‌های که مورد نظر ما در کلان‌شهر تهران مرکز شهر از جمله محدوده خیابان انقلاب و اطراف آن است، گفت: تمرکز بسیاری از دانشگاه‌های بزرگ کشور از جمله امیرکبیر، صنعتی شریف، خورازمی، هنر، تهران و دانشگاه آزاد در این منطقه است و دانشجوها و زوج‌های جوان بسیاری در این محدوده ها قرار دارند و دانشجویان و این زوج‌ها می‌توانند با استفاده از این واحدهای کوچک که از طریق نهادهایی مانند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی می‌شوند، در هزینه‌های زندگی صرفه‌جویی کنند.

گلپایگانی اظهار کرد: در منطقه بازار تهران روزانه به غیر افراد متمکن و صاحبان مغازه، ۷۰ هزار کارگر از طبقه متوسط و فرودست هستند که طبق بررسی‌های انجام شده بسیاری از آنها محل زندگی‌شان از محل کارشان دور است و در واحدهای بی‌کیفیت زندگی می‌کنند در صورتی که اگر این واحدهای کوچک‌متراژ و اندازه برای این افراد که صاحب فرزند نیستند ساخته شود می‌تواند بسیار موثر باشد.

معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران تصریح کرد: اگر در ۴ سال ابتدای زندگی محل رفت و آمد نزدیک به محل کار باشد برای کارگران و زوج‌های جوان بسیار موثر است.

او با بیان اینکه در تهران ۱.۵ میلیون سفر از شهرک‌های اطراف برای رفت وآمد انجام می‌شود و روزانه ۳ ساعت با استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی از جمله مترو، اتوبوس زندگی در شرایط سخت همراه با ترافیک را تجربه می‌کنند، گفت: در صورتی که این افراد در واحدهای کوچک‌متراژ ساکن شوند می‌توانند هزینه‌ها و درآمدهای زندگی را مدیریت کنند و با کیفیت بیشتری در تهران زندگی کنند.

گلپایگانی اظهار کرد: اصلی‌ترین تولید کنندگان آلودگی هوا افرادی هستند که با استفاده از وسیله شخصی تردد می‌کنند در صورتی که اگر محل سکونت به محل کار نزدیک باشد از منظر اجتماعی هم بسیار راحت‌تر خواهد بود.

معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران با اشاره به اینکه تجربه در ایران و کشورهای دیگر وجود داشته آن است که این واحدها اگر در یک محدوده متمرکز شود و همه محله‌ها از نظر طبقات فرو دست باشد از لحاظ ساختار اجتماعی با مشکل مواجه می‌شود، گفت: باید این واحدها در تمامی محله‌ها ساخته شود و یک فرد با زندگی متوسط و همچنین با زندگی فرودست بتواند به راحتی کنار هم زندگی کنند.

گلپایگانی افزود: شهر تهران تبدیل به شهر ثروتمندان و فقرا شده که این موضوع با آموزه‌های دینی انطباق ندارد.

او با بیان اینکه طبق مطالعاتی که در شهرهای تاریخی صورت گرفته به ویژه در تهران هم واحدهای مسکونی هزار متری و هم واحدهای مسکونی ۱۰۰ متری وجود دارد که از منظر ساختار اجتماعی، فرهنگی برابر است؟ افزود: متاسفانه فضا را به گونه‌ای طراحی کرده‌ایم که به طور مثال مدرسه ثروتمندان با مدرسه فقرا متفاوت است و این موضوع باعث تشدید فاصله طبقات اجتماعی می‌شود و حتی خلاف آموزه‌های دینی است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران توضیح داد: زمانی که صحبت از خانه‌های کوچک اندازه می‌شود بسیاری تصور اشتباه می‌کنند که این خانه‌ها برای افراد فقیر و اقشار خاص است در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است.

او گفت: با مدیریت درست از این ظرفیت خانه‌های کوچک‌متراژ به صورت پراکنده ایجاد می‌کنیم که از طریق آن می‌توانیم ظرفیت‌های فوق‌العاده برای قوام خانواده و از منظر سرمایه‌گذاری هم برای خانواده‌ها می‌تواند بسیار موثر باشد.

گلپایگانی با بیان اینکه بسیاری از زوج‌های جوان در ابتدای زندگی حتی نمی‌توانند خانه ۷۰ متری و یا ۵۰ متری برای اجاره تهیه کنند در صورتی که با استفاده از این واحدهای کوچک‌متراژ می‌توانند به راحتی واحد مسکونی را تهیه و از سوی دیگر پول و سرمایه آنها حفظ می‌شود. افزود: این زوج‌های جوان ۲ تا ۳ سال در واحدهای ۳۵ متری زندگی می‌کنند که این خود برای آنها می‌تواند به نوعی سرمایه‌گذاری باشد.

معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران تاکید کرد: در گذشته و یا حتی هم اکنون بسیاری از زوج‌های جوان ترجیح می‌دهند که در کنار پدر و مادر خود و در واحدهای کوچک ساکن شوند تا هم از تجریبات آنها استفاده و هم بتوانند سرمایه‌گذاری کنند.

گلپایگانی با اشاره به اینکه در شهرک اکباتان ۱۰ تا ۱۲ درصد از واحدهای موجود ۳۵ متری است، گفت: زوج‌های جوان از این واحدها استفاده می‌کنند و این خود باعث شده که تمامی اقشار مختلف جامعه در این محدوده ساکن شوند.

او با اشاره به اینکه در حوزه شهرسازی و معماری مطالعات گسترده‌ای در این خصوص انجام شده است، ادامه داد: در پروژه نواب ما شاهد یک ساختار محله‌ای هستیم که به دلیل آنکه مطالعه درستی بر روی آن صورت نگرفته از منظر معماری ما شاهد ساخت واحدهای بی کیفیت و بدون فضای خدماتی هستیم و ساختار اجتماعی در این پروژه مطلوب نیست این در حالی است که در محله های اطراف این پروژه از جمله بریانک ساختارهای اجتماعی بسیار قوی وجود دارد و این پروژه باعث شده که مشکلاتی برای این محله ها هم ایجاد شود.

ساخت ۲ واحد ۳۵ متری در هر پروژه ساخت برای عروس و دامادها

او با اشاره به اینکه در پروژه واحدهای کوچک متراژ سعی کرده‌ایم حداکثر ۲۰ درصد از مساحت واحدها به این طرح اختصاص یابد، گفت: در یک ساختمان ۱۰ واحدی حدود ۲ واحد با متراژهای ۳۵ متری ساخته می‌شود تا زوج‌های جوان با درآمدهای اندک بتوانند از آن واحدها استفاده کنند و همچنین منزلت اجتماعی این اقشار هم حفظ شود.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران تصریح کرد: حداکثر ۴۰ درصد از واحدهای ساختمان‌ها و حداقل ۲۰ درصد به این طرح اختصاص می‌یابد و این پروژه کاملا متفاوت از طرح مسکن مهر است و با توجه به آنکه تجربه‌های خوبی از این طرح در کشورهای مختلف وجود داشته بنابراین می توانیم با مطالعه دقیق به بهترین نحو از ظرفیت‌های موجود در این حوزه استفاده کنیم.

گلپایگانی اظهار کرد: بسیاری از افراد تصور می‌کنند که ما طرح‌های جدیدی از خود اختراع کرده ایم که بنیان محکمی ندارند در صورتی که برای این طرح مطالعات عمیق بسیار انجام شده و تمامی جوانب آن مطالعه شده است از سوی دیگر در تهران محله نفرآباد که در محدوده حرم عبدالعظیم قرار دارد واحدهای کوچک متراژی ساخته شده که سابقه سکونت ۴۰۰ ساله دارد و بسیاری از افراد در نزدیک حرم در این واحدها زندگی می‌کنند.

او ادامه داد: در تهران تنها خانه‌های ۱۰۰۰ متری که سابقه سکونت چند صد ساله دارد نیست بلکه خانه‌های ۱۰۰ متری و یا حتی متراژهای کوچک هم وجود دارد که سابقه بسیار طولانی دارد و بسیاری از این خانه‌ها در مجاورت حرم ساخته شده که تمامی ساختارهای اجتماعی فرهنگی در آن رعایت شده و در این واحدها احترام به مهمان و یا فضای معماری و سنتی و اسلامی آن هم به صورت کامل در نظر گرفته شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران یادآور شد؛ در گذشته افرادی که اعتقادات مذهبی داشتند در زمین‌های ۱۰۰ متری ۴۰ متری و یا ۳۰ متری که در مجاورت حرم قرار داشت زندگی می‌کردند و در آن تمامی معماری‌های اسلامی و مذهبی رعایت شده بود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران تصریح کرد : افرادی که با این طرح مخالفت می‌کنند معمولا کسانی هستند که مطالعه در این خصوص نداشته و بی‌محابا صحبت‌هایی می‌کنند که باعث شده جوانب خوب این طرح در نظر گرفته نشود در صورتی که نمونه‌های بسیار خوبی از این طرح در کشورهای مختلف ساخته شده است.

گلپایگانی با اشاره به اینکه باید در مرحله اول پیشنهاد ساخت واحدهای کوچک‌متراژ در وزارت کشور بررسی شود گفت: شهرداری‌های کلان‌شهرها باید در خصوص اجرای این طرح نظر دهند و هم اکنون در مرحله مقدماتی قرار دارد و هیچ عجله‌ای برای اجرای این طرح وجود ندارد و ما سعی می‌کنیم تمامی نقاط مختلف این طرح به صورت کامل بررسی شود و در اجرای آن هم از تمامی نظرات کارشناسان استفاده خواهیم کرد.

او با اشاره به اینکه کلیه امتیازاتی برای این طرح در نظر گرفته شده، گفت: کسانی که این واحدها را می‌سازند تسهیلاتی در نظر گرفته شده و همچنین برای افرادی که قصد خرید این واحدها را دارند هم تسهیلاتی را در نظر خواهیم گرفت و همچنین تخفیفاتی را برای سازندگان از جمله کم کردن تعداد پارکینگ را در نظر گرفته‌ایم به طوری که اگر این واحدها در مجاورت مترو قرار داشته باشند لزومی ندارند که ۱۰۰ درصد واحدها دارای پارکینگ باشد.

گلپایگانی اضافه کرد: طرح TOD و یا توسعه بر مبنای حمل‌ونقل همگانی را در این طرح لحاظ خواهیم کرد و ما هم اکنون برای آن را پیشنهاد کرده‌ایم و در مرحله مقدماتی قرار داریم در صورتی که مورد پذیرش قرار گیرد اجرای آن را آغاز خواهیم کرد.

بازار مسکن از هرطرحی برای بهبود وضعیت ساخت‌وساز استقبال می‌کند

در همین زمینه مصطفی قلی‌خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور با بیان اینکه بازار مسکن از هر طرحی برای رونق مسکن استقبال می کند افزود: درصورتی که این واحدهای کوچک‌متراژ ساخته شود مستاجران می‌توانند بخش عمده‌ای از نگرانی خود را برطرف کنند چرا که این روزها با افزایش جهش قیمتی مسکن دیگر قادر به پرداخت اجاره‌های با نرخ‌های جهشی نیستند.

او ادامه داد: این طرح به نوعی مسکن اجتماعی به شمار می‌رود که می تواند گره گشای مشکلات بازار مسکن و بازار اجاره باشد.

براساس این گزارش در حال حاضر با مشکلات بسیار زیادی روبرو است بنابراین ارائه ایده هر ساله برای این بازار تبدیل به یک بازی برای بسیاری از متقاضیان و خریداران مسکن شده بنابراین باید هرچه سریع‌تر دولت و شهرداری با یکدیگر به تفاهم برای اجرای و کنترل قیمت‌ها برسد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.