فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۳۳۱۹۲

یک بام و دو هوای شهرداری برای ساخت مسکن

یک بام و دو هوای شهرداری برای ساخت مسکن

بر اساس آمار موجود در تهران 500 هزار خانه خالی وجود دارد و شهرداری همچنان درصدد است تا با ساخت مسکن و شهرک‌‌های پر جمعیت تعداد خانه‌های خالی را افزایش دهد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به استناد آمار رسمی منتشر شده در تهران با کمبود مسکن مواجه نیستیم اما در مقابل با افزایش آمار خانه‌های خالی روبه‌رو هستیم.

بر اساس این گزارش راهکار شهرداری تهران این است که عرضه مسکن را از طریق شهرک‌سازی در نقاط مختلف پایتخت افزایش دهد و به این ترتیب بستر خانه‌دار شدن شهروندان از قبیل خانه اولی‌ها و بد مسکن‌ها را فراهم کند. اساسا کمبود مسکن در ابعادی که مدیریت شهری تصور می‌کند، دست کم در پایتخت وجود ندارد. گواه این مدعا وجود نیم‌میلیون خانه خالی است که نشان می‌دهد کسری واحد مسکونی، مساله اول تهرانی‌ها در بازار مسکن نیست. به این ترتیب انبوه‌سازی مسکن نیز نمی‌تواند پاسخ مناسبی از سوی مدیریت شهری به وضعیت بازار مسکن باشد.

به طور کلی باید در نظر داشت که ساخت مسکن آن هم در پایتخت با پیچیدگی‌های بسیاری همراه است. در شهر تهران به استناد آمار رسمی منتشر شده با کمبود مسکن مواجه نیستیم اما در مقابل با افزایش آمار خانه‌های خالی روبه‌رو هستیم. از این رو شاید بهتر بود که شهرداری به عنوان متولی امور شهری در شناسایی صحیح خانه‌های خالی کمک کند تا واگذاری این خانه‌ها تسهیل شود.

کمبود زمین یکی از بزرگترین چالش‌های پیش‌روی مسکن سازی در تهران است. حال این سوال مطرح می‌شود که شهرداری از چه طریقی قرار است زمین‌های مورد نیاز را تامین کند؟ اگر شهرداری زمینی در تملک دارد، چرا آن را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار نمی‌دهد تا مشکل تامین زمین برای ساخت مسکن ملی تا حدودی مرتفع شود؟

شهرداری اگر روی املاک و مستغلات خود برای ساخت مسکن حساب باز کرده، باید به این سوال پاسخ دهد که آیا دیگر قرار نیست املاک و مستغلاتش را از طریق بورس واگذار کند. یا اینکه قرار است با این روش هم املاکش را داشته باشد و هم اینکه ساز مسکن سازی را کوک کند؟

تاثیرات تسهیلات شهرداری در ساخت مسکن

بنا به گفته شهردار منطقه ۲ تهران، شهرداری قرار است در کنار ساخت ۵ هزار واحد مسکونی در تهران، در صورت نیاز به متقاضیان تسهیلات هم بدهد، اگرچه مشخص نیست این تسهیلات قرار است از کدام محل تامین شود. برخی از گمانه‌ها این است که احتمالا شهرداری قرار است این اعتبارات را تامین کند. هر چند بانک شهر یکی از زیرمجموعه‌های شهرداری به حساب می‌آید، اما باید دید که این بانک توانایی تامین مالی پرداخت چه میزان تسهیلات را دارد.

با نگاهی گذرا به تسهیلات‌دهی حوزه مسکن در بانک‌ها می‌توان به این مهم دست یافت که در شرایط موجود بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن به دلایل مختلف شانه خالی می‌کنند. حال باید دید شهرداری چگونه می‌تواند بانک متبوع خودش را مجاب به پرداخت تسهیلات مسکن کند که رقمی به نسبت بالایی هم دارد.

کاهش سرمایه‌گذاری در ساخت مسکن

همان‌گونه که می‌دانیم طی سال‌های اخیر مسکن با معضل کمبود سرمایه‌گذار مواجه است. حال شهرداری مدعی شده با رایزنی می‌خواهد برای ساخت ۵ هزار واحد مسکونی جذب سرمایه‌گذار کند. حال این سوال مطرح می‌شود که آیا از اهرم کمیسیون ماده ۱۰۰ و تسهیل امور انبوه‌سازان اقدام به جذب سرمایه‌گذار می‌کند؟

بنا به گفته شهردار منطقه دو قرار است در صورت نیاز بخشی از ۵ هزار واحد مسکونی در منطقه دو ساخته شود. حال این سوال مطرح می‌شود که آیا در این منطقه نیاز به ساخت مسکن وجود دارد یا شناسایی خانه‌های خالی؟

جالب است بدانیم که بنا به آمار رسمی اعلام شده بخش قابل توجهی از خانه‌های خالی در منطقه سعادت‌آباد یعنی همان منطقه‌ای که شهرداری قرار است در آنجا خانه بسازد وجود دارد.

وعده ساخت مسکن آن هم در منطقه‌ای که از نظر شهرسازی و اقلیمی اشباع شده است، با چه منطقی صورت خواهد گرفت؟ شهرداری با این برنامه قرار است به چه هدفی دست یابد؟

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.