کد مطلب: ۹۰۱۳۱۱

۱۵ درصد جمعیت کرمانشاه در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

۱۵ درصد جمعیت کرمانشاه در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه گفت: ۱۵ درصد جمعیت کلانشهر کرمانشاه در ۱۲۲۴ هکتار بافت فرسوده زندگی می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز، بهزاد مسعودی‌اصل در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه یکی از مهمترین موضوعات مطرح در کرمانشاه کنترل ساخت و سازهاست اظهار داشت: حوزه نظارت بر ساخت و سازها در شهر کرمانشاه تشکیل شده و در مناطق هشتگانه واحدی با عنوان نظارت متشکل از مدیر واحد، کارشناس بازدید و مسئول امور مهندسی وجود دارد.

وی عنوان کرد: واحد نظارت بر ساخت و ساز موضوع ساخت و سازهای سطح منطقه را بررسی و نتیجه را برای تعیین تخلف و گزارش به کمیسیون ماده 100 و سایر اقدامات قانونی به حوزه شهرسازی ارسال می‌کند.

مسعودی‌اصل با اشاره به اتصال سامانه گزارش عملکرد مهندسین به سیستم جامع شهرسازی گفت: یکی از مهمترین مزایای این موضوع این بود که به راحتی از اتفاقات ساخت و ساز و تخلفات سطح شهر مطلع می‌شدیم و اقدامات قانونی انجام می‌شد.

معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه با اشاره به آسیب‌شناسی تخلفات ساختمانی در شهر کرمانشاه افزود: یکی از دلایل تخلفات اقتصاد مهندسی ساخت و ساز است؛ ناهماهنگی و ناموزونی بین بارگذاری که در سطح شهر انجام شده و سود و زیان سازندگان خود عامل تلفات سطح شهر است.

مسعودی‌اصل بیان کرد: با توجه به گزارشات و آسیب‌شناسی انجام شده پیشنهاداتی در زمینه افزایش تراکم در محدوده‌هایی که گونه‌بندی تخلفات بیشتر مربوط به طبقات بوده ارائه شده، نزدیک یکسال روی این پیشنهاد کار شده و در جلسه کمیسیون مصوب شده اما هنوز به دلایل مختلف ابلاغ نشده است. 

وی با بیان اینکه یکی دیگر از گونه‌های تخلف سطح اشغال است افزود: پیشنهادی ارائه شده که در بسیاری از مناطق که پلاک‌های مجاور ساختمانی بیس از 60 درصد سطح اشتغال رفته باشند، پلاک جدید نیز می‌تواند به خاطر حفظ حقوق از نظر اشرافیت و سایه‌اندازی پیشروی داشته باشد اما این پیشنهاد هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

مسعودی‌اصل بیان کرد: طرح جامع شهر کرمانشاه توسط راه و شهرسازی در دست تهیه است اما یکی از موضوعات و چالش‌ها زمانبر شدن تهیه این طرح است که حدود سه سال از آن می‌گذرد و پیشنهاداتی در زمینه طرح جامع ارائه و قبول شده و در مرحله نهایی قرار دارد.

معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه با بیان اینکه کنترل ساخت و ساز تنها تکلیف شهرداری نیست و سایر دستگاه‌ها نیز باید به تکالیف خود عمل کنند گفت: تا زمانی که موضوع دو نقشه‌ای در شهر کرمانشاه وجود دارد و به راحتی تخلفات انجام می‌شود و تا زمانی که اقدامات بازدارنده صورت نگیرد نمی‌توان انتظار داشت تخلفات ساختمانی تنها توسط شهرداری کنترل شود و به عدد صفر برسد.

مسعودی‌اصل با اشاره به اینکه از سال 1400 به بعد دفترچه ماده 100 با رویکرد بازدارندگی تدوین شده است عنوان کرد: زمانی که ارزش ریالی جریمه برای سازندگان به صرفه باشد به طور قطع به تخلف روی می‌آوردند و باید روی دفترچه ماده 100 بیشتر کار شود و رویکرد بازدارندگی آن تقویت شود.

وی با بیان اینکه شهرداری برخلاف تصور برخی تمایلی به تخلفات ساختمانی ندارد افزود: یکی از کدهای درآمدی شهرداری کد ماده 100 است و مختص به شهرداری کرمانشاه نیست و در تمام کلانشهرها کمیسیون ماده 100 فعال است و درآمدها آن نیز قابل توجه است و شهرداری کرمانشاه از این قاعده مستثنی نیست.

مسعودی‌اصل گفت: بیش از سه بار شهرداری مصوب کرده که دریافت وجه‌ علی الحساب از سازندگان ممنوع است و چنانچه تخلف ساختمانی رخ می‌دهد تکلیف قانونی این است که از این کار جلوگیری شود و پرونده تکمیل و در کمیسیون ماده 100 برای نوع تخلف رأی صادر شود.

وی افزود: اخذ علی‌الحساب ممنوع اعلام شده زیرا به صلاح و صرفه شهرداری نیست اما باز هم در این راستا موضوعی که باید توجه شود منابع درآمدی شهرداری است؛ بیشتر شهرداری‌ها با کمبود درامد مواجه هستند و شهرداری کرمانشاه نیز مستثنی نیست.

مسعودی‌اصل بیان کرد: با این وجود افرادی که علی‌الحساب دریافت می‌کنند دچار تخلف شده‌اند و با آن‌ها برخورد می‌شود و سازندگان می‌توانند در صورت مشاهده به بازرسی شهرداری مراجعه کنند. 

معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه با اشاره به اینکه یکی از ابرمشکلات کلانشهرها بافت فرسوده است گفت: 1224 هکتار در شهر کرمانشاه جزو بافت فرسوده و ناکارآمد است که آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی و کالبدی به دنبال دارد.

مسعودی‌اصل افزود: با وجود اینکه این موضوع جزو تکالیف راه و شهرسازی بوده اما شهرداری پیشگام شده و با دستور شهردار پیشنهاد داده شده در این زمینه با مشاوری قرارداد منعقد شود و در زمینه تعیین محدوده و ضوابط تعیین تکلیف کند و بتوانیم مسیر و نقشه راه و سندی برای ساماندهی بافت فرسوده داشته باشیم. 

وی با با بیان اینکه در زمینه بافت فرسوده بسته 19 گانه شورای عالی شهرسازی مصوب شده است گفت: در بافت فرسوده تنها به مشوقات 19 گانه اکتفا نشد و بسته تشویقی مجزایی تهیه و در کمیسیون ماده پنج مصوب و به مناطق ابلاغ شده است.

مسعودی‌اصل گفت: موضوع بافت تاریخی شهر کرمانشاه مقوله جدایی از بافت فرسوده است و براساس قانون تهیه، تدوین طرح و ضوابط محدوده بافت تاریخی شهر کرمانشاه بر عهده میراث فرهنگی است اما میراث با وجود اینکه از سال 86 با مشاوری عقد قرارداد کرده، هنوز طرح را در کمیسیون ماده پنج و شورای عالی معماری شهرسازی به تصویب نرسانده و این خود چالشی برای شهر کرمانشاه به ویژه محدوده بافت تاریخی است.

وی افزود: 340 هکتار بافت فرسوده بدون هیچ چشم‌انداز و نقشه راهی مسکوت مانده است اما شهرداری حاضر است طرح محدوده بافت تاریخی را نیز در کمیسیون ماده پنج به تصویب برساند. 

مسعودی‌اصل گفت: از محدوده 10 هزار و 24 هکتاری شهر کرمانشاه 1224 هکتار معادل 12 درصد مساحت شهر بافت فرسوده است و جمعیت ساکن در بافت فرسوده نزدیک به 15 درصد کلانشهر کرمانشاه را شامل می‌شوند و این اهمیت توجه به این بافت را نشان می‌دهد.

معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه عنوان کرد: دستور اعمال 50 درصد تخفیف در صدور پروانه در بافت فرسوده از اوایل سال 1402 به مناطق ابلاغ شده و این مشوقی برای تسریع در نوسازی و بهسازی بافت فرسوده است. 

مسعودی‌اصل با بیان اینکه بیشتر بافت فرسوده در محدوده منطقه سه، چهار و هفت قرار دارند گفت:از ابتدای امسال 2565 پروانه صادر شده و تا هفته گذشته 1500 پرونده در کمیسیون ماده 100 تعیین تکلیف قطعی شده‌اند که 870 میلیارد تومان جریمه را شامل می‌شوند.

وی گفت: حسب بازدیدهای انجام شده تخلفات روند کاهشی داشته اما هنوز مطلوب و رضایتبخش نیست زیرا ریشه اصلی تخلفات در ضوابط است و تا زمانی که بهینه نشود و مطابق با نیازهای روز سازندگان و مردم نشود قسمت عمده تخلفات ادامه دارد.

منبع : تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.