چه کسی پاسخگوی مشکلات بازنشستگی کارگران مشاغل سخت گیلان است؟
یک فعال کارگری گفت: طی یک سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی با صدور بخشنامهها و مکاتبات پُرابهام و مغایر قانون با موضوع اصلاح عناوین شغلی، به عنوان سد راهی غیرقانونی مقابلِ بازنشسته شدن کارگران حائز شرایط سخت و زیانآور، زندگی این قشر زحمتکش و بیدفاع را تحت تأثیر قرار داده است.
به گزارش تجارتنیوز، اسماعیل امیدزاده (عضو هیأت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان گیلان و عضو کمیته مشاغل سخت و زیانآور استان) در انتقاد از کارشکنی شعب و اداره کل تأمین اجتماعی استان گیلان در رسیدگی به پروندههای بازنشستگیِ کارگرانِ مشاغلِ سخت و زیانآور گفت: طی یک سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی با صدور بخشنامهها و مکاتبات پُرابهام و مغایر قانون با موضوع اصلاح عناوین شغلی، به عنوان سد راهی غیرقانونی مقابلِ بازنشسته شدن کارگران حائز شرایط سخت و زیانآور، زندگی این قشر زحمتکش و بیدفاع را تحت تأثیر قرار داده است.
وی گفت: طی این مدت اعتراضات به حق کارگران و مطالبهگری بر مبنای قانون با ارائه مستندات محکم علیرغم صدور مصوبات شورای تأمین استان، بینتیجه ماند. طولانی شدنِ کار و قرار گرفتن در معرض عوامل سخت و زیانآور، کارگران را متحملِ سختیها و آسیبهای بسیاری کرده است.
عضو کمیته مشاغل سخت و زیانآور تأکید کرد: کارگران مشاغل سخت و زیانآور سالها کار طاقتفرسا انجام دادهاند و به دلیلِ فشارِ ناشی از کار و آسیبهایی که به آنها رسیده دیگرِ توانِ انجام کارِ اضافه ندارند. این کارگران فرسوده شدهاند و اگر در این مدت حادثهی کاری برایشان پیش بیاید چه کسی پاسخگو خواهد بود. چند سال باید صبر کنند تا تأمین اجتماعی با بازنشستگیِ آنها موافقت کند؟
امیدزاده گفت: پس از پیگیریهای فراوان و پس از گذشت تقریبا یکسال، مدیرکل مستمریهای سازمان تأمین اجتماعی در رونوشت نامهای به شماره ۴۱۸۰ مورخ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲، نامه شماره ۵۵۷۰ مورخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ که در آن عنوان کارگر ساده را بر خلاف مصوبات شورایعالی حفاظت فنی به عنوان شغل عام اعلام نموده بود، «کان لم یکن» دانست. بنابراین عناوین کارگران ساده نمیبایست دیگر مشمول اصلاح عناوین شغلی قرار گیرد. با این اوصاف، تحت هیچ شرایطی نباید ما به التفاوت جریمه کارفرمایی دریافت کرد و نباید بابتِ عناوینِ شغلی، بازنشستگیِ کارگران را با مشکل مواجه کرد. اما در حال حاضر به بخشنامه جدید توجهی نمیشود و همچنان برای بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیانآور مشکل ایجاد میشود.
عضو کمیته مشاغل سخت و زیانآور گفت: متاسفانه تأمین اجتماعی استان، بخش مستمری، میگوید در موردِ کسانی که قبلا درخواست بازنشستگی دادهاند و الان پروندهاشان در جریان است، باید به همان روال قبلی و همان بخشنامه قبلی عمل شود. یعنی برای کسانی که مابه التفاوتِ جریمه تعیین شده باید آن را پرداخت کنند و کارگران باید مدارکِ لازم برای اصلاح عناوین شغلی و اثباتِ شغل بیاورند. در صورتیکه چنین چیزی اشتباه است و بخشنامه جدید، بخشنامه قبلی را کاملا لغو شود.
امیدزاده گفت: مسئولان تامین اجتماعی استان گیلان بالاخص واحدهای مستمری، تعهدات و درآمد، با مانع تراشیهای جدید سعی در به تعویق انداختن زمان بازنشستگی کارگران دارند و با وضع قوانین جدید، مجددا عرصه را برای کارگران تنک و تنگتر کردهاند.
نظرات