مخالفت با استفاده از کارت آبی در فوتبال
برد بینالمللی فوتبال به جز پیشنهاد استفاده از کارت آبی، سایر تغییرات پیشنهادی در قوانین فوتبال را تایید کرد.
به گزارش تجارتنیوز، بعد از آنکه فیفا مخالفت خود را برای استفاده از کارت آبی در بازیهای فوتبال اعلام کرد این پیشنهاد از دستور جلسه برد بینالمللی فوتبال IFAB کنار گذاشته شد. اما جلسه این برد بینالمللی امروز به سایر تغییرات پیشنهادی در قوانین فوتبال رای مثبت داد.
از جمله مصوبههای امروز برد بینالمللی این بود که تنها کاپیتانهای دو تیم میتوانند به داور نزدیک شوند و بقیه بازیکنان برای اعتراض حق نزدیک شدن به داور را نخواهند داشت. دیگر مصوبه امروز اضافه شدن زمانهایی برای خنک شدن بازیکنان است.
در تغییری دیگر حداکثر زمانی که دروازهبان میتواند توپ را در اختیار داشته باشد ۸ ثانیه در نظر گرفته شد و بعد از آن اگر توپ هنوز در اختیار دروازهبان باشد، توسط داور از او گرفته شده و در اختیار تیم حریف قرار خواهد گرفت.
کارت آبی و VAR
با اینکه برد بینالمللی استفاده از کارت آبی و اخراج موقت را در فوتبال نپذیرفت، اما اخراج موقت در ردههای سنی و فوتبال جوانان همچنان به صورت آزمایشی انجام خواهد شد. برد بینالمللی گفت بعد از بررسی بیشتر نتایج این آزمایشها میتواند دوباره این موضوع را بررسی کند. در نتیجه کارت آبی دستکم باید یک سال دیگر منتظر برد بینالمللی بماند.
برد بینالمللی فوتبال تصمیم گرفت با تغییر در قوانین VAR این را الزامی کند که بعد از بررسی طولانیمدت یک صحنه توسط اتاق داوران ویدیویی، داور وسط نتیجه بررسیها و تصمیم نهایی را به صورت عمومی در ورزشگاه اعلام کند.
دیگر تغییرات در قوانین فیفا که در جلسه امروز به تصویب رسید:
قانون ۳ (بازیکنها): رقابتها میتوانند با توجه به پروتکلهای لازم برای حفاظت از بازیکنان در مقابل ضربه مغزی، اجازه بدهند تعداد تعویضهای یک تیم برای بازیکنی که سلامتش در خطر قرار دارد افزایش داده شود.
قانون ۳ (بازیکنان) و قانون ۴ (لوازم مورد استفاده بازیکنان): هر تیم باید کاپیتانی داشته باشد که بازوبند به صورت مشخص به بازوی او بسته شده باشد.
قانون ۴ (لوازم مورد استفاده بازیکنان): مسئولیت اندازه و کیفیت ساقبندها به عهده هر بازیکن است. استفاده از ساقبند برای بازیکنان الزامی است.
قانون ۱۲ (بدرفتاری و خطا): خطاهای هندی که غیرعمد بوده و به دلیل ارتکاب آنها اعلام پنالتی شده شامل قوانین دیگر خطاهای هند میشوند.
قانون ۱۴ (ضربه پنالتی): حداقل قسمتی از توپ باید روی مرکز نقطه پنالتی باشد. ورود زودهنگام بازیکنان به محوطه جریمه تنها در صورتی جریمه میشود که روی ضربه پنالتی تاثیرگذار باشد.
با اینکه زمان اعمال رسمی این تغییرات از اول جولای ۲۰۲۴ خواهد بود، اما رقابتهایی که پیش از این تاریخ آغاز میشوند هم میتوانند به صلاحدید خود از این تغییرات در قوانین استفاده کنند.
دیگر مسائل مطرح شده در جلسه برد بینالمللی
نتایج مطالعه اتحادیه فوتبال انگلیس برای استفاده از دوربینهای متصل به لباس داورها در فوتبال پایه این کشور در این جلسه ارائه شد. همچنین نتایج مطالعه تغییر در قانون آفساید که به صورت پایلوت در ایتالیا اجرا شده به اطلاع اعضای حاضر در جلسه رسید و برد بینالمللی مصوب کرد که مطالعه در این باره ادامه پیدا کند.
نظرات