آمار تیم ملی با قلعه نویی نگرانکننده است/ ۱۸ بازی، ۱۶ گل خورده، ۸ کلین شیت
عملکرد دفاعی تیم ملی تحت هدایت امیر قلعهنویی نگرانیهای زیادی را برای حضور در جام جهانی 2026 برانگیخته است.
بعد از نتایج نسبتاً ضعیف تیم ملی با کارلوس کیروش در جام جهانی اخیر و ثبت آمار هفت گل خورده در سه مسابقه، سرمربیگری تیم ملی به امیر قلعهنویی سپرده شد تا یوزها را در جام ملتها و مسابقات مقدماتی جام جهانی هدایت کند.
این انتخاب با انتقادهای زیادی همراه شد چراکه قلعهنویی با وجود اینکه پرافتخارترین مربی تاریخ لیگ برتر به شمار میرود، طی ۱۰ سال اخیر موفق به بردن هیچ جامی نشد و منتقدان تاکید کردند که دوره او تمام شده و انتخاب مناسبی برای تیم ملی نیست.
سرمربی جدید تیم ملی تاکید کرد که تلاش میکند تیمش فوتبالی هجومی را به نمایش بگذارد و از دوران دفاعی کیروش عبور کند با این حال بررسی نتایج تیم ملی در دوران قلعهنویی نشان میدهد اگرچه ملی پوشان در فاز تهاجمی عملکرد نسبتاً قابل قبولی داشتهاند اما در فاز دفاعی کاملاً نگرانکننده ظاهر شدهاند.
تیم ملی در دوران قلعهنویی و در مسابقات رسمی (بدون احتساب مسابقات دوستانه) در 18 دیدار به میدان رفته که ماحصل آن 40 گل زده و 16 گل خورده است ضمن اینکه تنها در 8 مسابقه موفق به ثبت کلین شیت شده است.
شاگردان قلعهنویی در جام ملتها 6 دیدار برگزار کردند و تنها در یک مسابقه موفق به بسته نگه داشتن دروازه شدند. 12 گل زدند و هفت گل نیز دریافت کردند (ایران 4 – فلسطین 1، هنگکنگ صفر – ایران 1، ایران 2 – امارات 1، ایران 1 – سوریه 1 (برنده در پنالتی)، ایران 2 – ژاپن 1، قطر 3 – ایران 2).
در دور دوم و سوم انتخابی جام جهانی نیز که خبری از تقابل با تیمهای مدعی کره، ژاپن، عربستان و استرالیا نبوده تیم ملی تاکنون 12 مسابقه مقابل هنگ کنگ، ازبکستان، ترکمنستان، قرقیزستان، امارات، کره شمالی و قطر برگزار کرده که حاصل آن 28 گل زده و 9 گل خورده بوده است.
قرقیزستان و کره شمالی به عنوان دو تیم انتهای جدول گروه ایران در دور سوم مسابقات انتخابی هر کدام موفق شدند دو بار دروازه ایران را باز کنند این در حالی است که تیم ملی در پنج بازی قبلی مجموعاً دو گل از قرقیزها دریافت کرده بود و در تاریخ تقابل با کره شمالی سابقه نداشت که در یک بازی دو گل از این تیم دریافت کند.
16 گل خورده در 18 بازی آن هم در شرایطی که طی این مدت اکثر رقبای ایران (رنک 19 فیفا) تیمهای درجه دو و سه آسیا از جمله سوریه (91)، قرقیزستان (98)، فلسطین (99)، کره شمالی (116)، ترکمنستان (141)، هنگکنگ (150) و... بودهاند، از حالا همه را نگران نتایج تیم ملی در جام جهانی کرده چراکه با توجه به 48 تیمی شدن دوره بعدی و افزایش سهمیه آسیا، صعود به جام جهانی کاملاً در دسترس است اما در آن تورنمنت دیگر خبری از رقبای درجه دو و سه آسیایی نیست!
نظرات