کد مطلب: ۸۷۵۰۹۵

بازگشایی سامانه یکپارچه برای ثبت‌نام‌کنندگان خودروهای وارداتی

بازگشایی سامانه یکپارچه برای ثبت‌نام‌کنندگان خودروهای وارداتی

سامانه عرضه خودروهای وارداتی در هفته آینده برای افرادی که در مرحله اول ثبت‌نام نموده و دارای اولویت می‌باشند جهت انتخاب هشت مدل خودروی وارداتی بازگشایی می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، اطلاعیه جدید سامانه یکپارچه تخصیص خودروها که دومین اطلاعیه مربوط به خودروهای وارداتی است، آمده است که به دنبال طی مسیر و فرآیندهای قانونی اخذ مجوزهای لازم (استاندارد، محیط‌زیست و…) توسط شرکت‌های واردکننده برای خودروهای وارد شده، سامانه عرضه خودروهای وارداتی برای آن دست از مشتریانی که در مرحله اول (در اسفند ماه سال گذشته) ثبت‌نام کرده و دارای اولویت هستند، برای انتخاب خودروی مورد نظر فعال و بازگشایی می‌شود.

مهر نوشته است، در این اطلاعیه تاکید شده است که انتخاب خودرو صرفاً برای متقاضیان دارای اولویت است و ثبت‌نام جدیدی در این مرحله انجام نخواهد شد و پیش از آغاز ثبت‌نام و عرضه، مشخصات فنی و تصاویر خودروهای جهت بررسی و انتخاب دقیق‌تر متقاضیان ارائه خواهد شد.

یادآوری شود که مرحله اول ثبت‌نام خودروهای وارداتی، برای متقاضیانی که علاوه بر شرایط ثبت‌نام، وجه ۵٠٠ میلیون تومانی را در حساب وکالتی خود مسدود کرده بودند، در نیمه نخست اسفند ماه ١۴٠١ (از ۶ اسفند ماه لغایت ١٣ اسفند ماه سال گذشته) از طریق سامانه یکپارچه برگزار شد.

ارز واردات خودرو از کجا تامین می‌شود؟

مسیر تامین ارز واردات خودرو، پیشنهادی بود که بسیاری از وارد کنندگان بزرگ کشور در پی ممنوعیت ورود خودرو به دولت ارائه کردند. این در شرایطی است که بانک مرکزی با تاکید بر مشخص بودن منشأ ارز مورد استفاده خودرو، بارها با آن مخالفت کرده بود. حالا اما ظاهرا بانک مرکزی چاره‌ای جز پذیرش این مسیر ندارد، چرا که با گذشت بیش از یک سال از ابلاغ آیین‌نامه واردات خودروهای صفر، هنوز ورود خارجی‌ها بر غلتک وعده‌ووعیدهاست . حالا باید دید که با مشخص شدن مسیر تامین ارز واردات خودرو، آیا ورود خارجی‌ها سرعت خواهد گرفت؟ در این زمینه معاون وزیر صمت اظهار خوش‌بینی کرده و اظهار کرده که هیچ مشکلی بر سر راه تامین ارز واردات نیست. مهدی ضیغمی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس عنوان کرده که ارز واردات خودرو از محل ارز صادراتِ همان واردکننده و همچنین محصولات غیر که الزامی به عرضه ارز در سامانه نیما نداشته باشند، تامین می‌شود.

به نقل از دنیای اقتصاد، وی در توضیح تکمیلی اظهار کرده که واردکننده خودرو، ارز موردنیاز برای واردات را از محل صادرات خود و همچنین‌ محصولات غیر، که الزامی به عرضه ارز در سامانه نیما نداشته باشند، تامین می‌‌کند؛ کالای غیر‌ هر کالایی می‌تواند باشد، به شرط آنکه در گروه کالایی که قرار دارد الزامی برای ارز حاصل از صادرات آن کالا در سامانه نیما وجود نداشته باشد. وی این نکته را مورد تاکید قرار داده که صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، فولاد‌، فلزات رنگین و هیدروکربن‌ها الزام به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما دارند. در واقع در کمیسیون اقدام ارزی‌ طبق قانون مشخص شده است که برخی گروه‌های کالایی الزام به عرضه در نیما دارند و این صادرکنندگان نمی‌توانند کوتاژهای صادراتی خود را برای واردات سایر کالاها اختصاص دهند.

ضیغمی با بیان اینکه بعضی از گروه‌های کالایی وارداتی مانند خودرو هم نمی‌توانند از ارز نیمایی استفاده کنند، اظهار کرد: البته سال گذشته در مدت کوتاهی ارز نیمایی به واردات خودرو تعلق گرفت، اما از اواخر سال گذشته تاکنون واردات خودرو از محل ارز حاصل از صادرات کالاهای غیر و ارز حاصل از صادرات گروه‌های کالایی است که مجازند کوتاژ صادراتی‌شان برای واردات سایر کالاها واگذار شود. وی تاکید کرده که افراد می‌توانند ارز حاصل از صادراتشان را به صورت توافقی و براساس پروتکل مشخص به واردکننده خودرو بفروشند و الزامی نیست که واردکننده خودرو ارز خود را از یک صادرکننده خاص خریداری کند، اما حتما باید این معامله در صرافی تحت نظر بانک مرکزی انجام شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.