لوبیا چشم بلبلی تراریخته در نیجریه تولید شد
با موافقت سازمان ملی مدیریت ایمنی زیستی نیجریه، لوبیا چشم بلبلی تراریخته مقاوم به آفت ماروکا، در این کشور تولید شد.
سازمان ملی مدیریت ایمنی زیستی نیجریه اعلام کرده است که این کشور صلاحیت تولید محصولات تراریخته را دارد.
به گزارش تجارتنیوز ، سازمان ملی مدیریت ایمنی زیستی نیجریه پس از تصویب قانون ایمنی زیستی نیجریه در سال ۲۰۱۵، تاسیس شد. طبق اعلام این سازمان، نیجریه بهزودی تجاریسازی محصولات زراعی تراریخته را آغاز خواهد کرد.
لوبیا چشم بلبلی تراریخته مقاوم به آفت ماروکا یکی از این محصولات است. ژن یک نوع باکتری خاکزی با روش مهندسی ژنتیک به این لوبیا منتقل شده است و از آن در برابر هجوم این آفت محافظت میکند.
محصول دیگر برنج تراریخته متحمل به شوری است که کارایی تثبیت نیتروژن بالاتری دارد و آب کمتری مصرف میکند.
ذرت تراریخته، سویای تراریخته مقاوم به علفکش، کاساوای تراریخته مقاوم به ویروس و غنی شده با روی و آهن دیگر محصولاتی هستند که تجاریسازی آنها در نیجریه مورد توجه قرار گرفته است.
پنبه و لوبیا چشم بلبلی دو محصولی هستند که آزمایشات مزرعهای را پشت سر گذاشتهاند و پیشبینی میشود تجاریسازی آنها در سال ۲۰۱۸ محقق شود.
سیاست دولت نیجریه مبتنی بر حمایت از تولید ملی است. بر این اساس دولت نیجریه در نظر دارد پس از تجاری سازی بذرهای تراریخته، امتیاز تکثیر و توزیع آن ها را به شرکتهای بومی اعطا کند.
آفریقا جوانترین قاره کره زمین است که بخش زیادی از جمعیت آن را کشاورزان جوان تشکیل میدهند. رویکرد مثبت دولتهای آفریقایی نسبت به فناوریهای نوین در کشاورزی به افزایش بهرهوری و تولید ثروت منجر خواهد شد.
منبع: مهر
نظرات