خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۲۳۵۲۵

پیش‌بینی کشت ۷۰ هزار هکتار گیاهان دارویی

پیش‌بینی کشت ۷۰ هزار هکتار گیاهان دارویی

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال گفت: سطح کشت انواع گیاهان دارویی با توجیه اقتصادی از ابتدای سال ۹۶ تا پایان فروردین سال ۹۷ در عرصه‌های جنگلی و مرتعی به ۷۰ هزار هکتار می‌رسد.

فریبرز غیبی گفت: از ابتدای سال تا اسفند ۹۶ در ۴۳ هزار هکتار از عرصه‌های جنگل و مراتع کشور گیاهان دارویی بومی هر منطقه نظیر آویشن، مرزه، موسیر، باریجه، آنغوزه و وشا، بادام، گل محمدی، گلابی وحشی، آویشن شیرازی، زالزالک و گل گاوزبان کشت شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی هدف از کشت گیاهان دارویی را ایجاد ارزش افزوده و اقتصاد جایگزین برای جوامع محلی و حفظ پوشش گیاهی عنوان کرد.

مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان این که ۸ هزار گونه طبیعی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: از این تعداد، ۲۳۰۰ گونه گیاهان دارویی شناسایی شده است.

وی کل سطح گیاهان دارویی توجیه دار اقتصادی در عرصه‌های منابع طبیعی کشور را ۳۰ میلیون هکتار دانست.

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال، اظهار داشت: رویکرد سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری استفاده از ظرفیت‌ها در عرصه‌های منابع طبیعی با توجه به شرایط و تغییرات اقلیمی، خشکسالی و کاهش بارندگی است که بر پوشش گیاهی و زندگی جوامع محلی و جنگل‌نشینان خواهد گذاشت.

غیبی ادامه داد: استفاده و توسعه گونه‌های اقتصادی و مقاوم به خشکی در عرصه‌های منابع طبیعی در دستور کار سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری قرار دارد.

مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برای توسعه و احیای کشت گیاهان دارویی در عرصه‌های منابع طبیعی نهاده‌هایی همچون قلمه، نهال، بذر و نشا به طور رایگان در اختیار جوامع محلی قرار می‌گیرد.

وی درباره کشت قارچ ترافل در عرصه‌های جنگلی نیز گفت: کشت قارچ ترافل با هدف اقتصادی کردن و حفظ و صیانت از جنگل‌های بلوط با هماهنگی دفتر گلخانه‌ها و قارچ معاونت امور باغبانی در دستور کار قرار گرفته است.

غیبی افزود: در حال حاضر هفت نقطه در کشور به عنوان پایلوت برای کشت قارچ ترافل انتخاب شده و برای فاز نخست امسال در سطح ۴ هکتار از پارک شوراب لرستان و با اعتبارات معاون استانداری این استان به میزان ۵۰ میلیون تومان، قارچ ترافل کشت می‌شود.

وی با اشاره به صادرات قارچ ترافل تصریح کرد: در سال ۹۶ از محل تولید قارچ ترافل در عرصه‌های منابع طبیعی استان‌هایی همچون گلستان، اردبیل، آذربایجان شرقی، لرستان و کردستان ۳۲ تن قارچ ترافل از کشور صادر شد.

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال درباره ارزش اقتصادی این نوع قارچ موسوم به دنبلان کوهی گفت: عملکرد این نوع قارچ بعد از پنج سال کشت به ۷۰ تا ۹۰ کیلوگرم در هکتار می‌رسد و ارزش اقتصادی آن از ۳۰۰ تا ۵ هزار یورو است.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.