کد مطلب: ۲۴۲۵۱۶

ظرفیت تولید کارخانه‌های خوراک با خرید خامِ نهاده‌ها کاهش یافت

ظرفیت تولید کارخانه‌های خوراک با خرید خامِ نهاده‌ها کاهش یافت

قائم‌مقام اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، تمایل واحد‌های مرغداری به خرید خام نهاده‌ها را عامل اصلی کاهش ظرفیت تولید کارخانه‌های خوراک دانست.

مهدی مسعودی، قائم مقام اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان، با اشاره به اینکه کارخانه‌های خوراک دام با یک سوم ظرفیت خود مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: هم اکنون 650 کارخانه خوراک دام با ظرفیت اسمی 20 میلیون تن در کشور وجود دارد، در حالیکه با ظرفیت 9 میلیون تنی در حال فعالیت‌اند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی تمایل واحدهای مرغداری به خرید خام نهاده‌ها را عامل اصلی کاهش ظرفیت تولید کارخانه‌های خوراک دانست و افزود: مرغداران پس از خرید خام ذرت و کنجاله سویا از کارخانه‌ها، در واحدهای خود با استفاده از آسیاب میکسر اقدام به تولید دان می‌کنند که درنهایت این امر ضربه مهلکی به اقتصاد، توسعه پایدار و کاهش کیفیت و بهره وری تولید وارد می‌کند.

مسعودی از کاهش 6 درصدی افت لاشه مرغ خبر داد و گفت: کوچک شدن سنگدان‌های مرغ به سبب استفاده از خوراک دام با کیفیت دلیل اصلی کاهش افت لاشه از 28 به 22 درصد است که این امر در تولید شیر، گوشت و مرغ با کیفیت تأثیر بسزایی دارد.

قائم مقام اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام با انتقاد از وابستگی شدید صنعت دامپروری به خارج از کشور بیان کرد: اگرچه خوراک دام به صورت آماده وارد کشور نمی‌شود، اما صنعت دامپروری در تامین ذرت، کنجاله سویا، اسپرم، واکسن و گاوهای سمینتال به شدت به خارج وابسته هستیم اما خوشبختانه تولید در حد خودکفایی کشور است.

وی ادامه داد: با وجود آنکه تولید یک کیلو گوشت عشایری 500 دلار هزینه در بر دارد، اما عده‌ای معتقدند که تولید به سبب امنیت غذایی کشور با هر قیمتی باید حفظ شود و در مقابل برخی افراد می‌گویند که به هر قیمتی نباید تولید کنیم.

به گفته مسعودی؛ خودکفایی در بخش طیور و مواد لبنی بیانگر آن است که تولید در واحدهای مرغداری و دامداری به حدی رسیده که واردات گوشت مرغ و محصولات لبنی برای وارد کننده صرفه اقتصادی ندارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.