خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۵۱۸۰۴

سالانه ۲۰۰ هزار تن گیاهان دارویی تولید می‌شود

سالانه 200 هزار تن گیاهان دارویی تولید می‌شود

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه سالانه بالغ بر ۲۰۰ هزار تن گیاهان دارویی در کشور تولید می‌شود، از کشت ۷۰ نوع گیاهان دارویی توسط مردمان محلی در عرصه‌ای به مساحت ۱۸۳ هزار هکتار در ایران خبر داد.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی سازمان جنگل‌ها، توسعه کشت و برداشت گیاهان دارویی را یکی از پتانسیل‌های نهفته در منابع طبیعی کشور دانست که قادر است با ارزآوری زیادی جایگزین منابع نفتی شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، فریبرز غیبی در برنامه «روی خط خبر» شبکه خبر با اشاره به شناسایی ۲۳۰۰ گونه گیاهی با خاصیت دارویی در کشور خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع اقلیمی کشور می‌توان گفت که بسیاری از گیاهان دنیا در ایران قابل کشت هستند و می‌توانند مورد استفاده دارویی، آرایشی، بهداشتی و صنعتی قرار گیرند.

وی، طبیعت کشور ایران را بسیار متنوع خواند و افزود : از ۱۳ اقلیم موجود در دنیا ۱۱ اقلیم آن در کشور ایران وجود دارد و این بزرگ‌ترین فرصت برای بهره‌برداری از نعمت خداوندی است.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی سازمان جنگل‌ها، تاریخچه خواص گیاهان دارویی را به زمان‌های قدیم برد و تصریح کرد: بزرگانی همچون ابوعلی سینا، جرجانی و ذکریای رازی از گیاهان دارویی به عنوان یک منبع التیام بخش برای درمان امراض و بیماری‌ها استفاده می‌کردند.

وی با بیان اینکه سالانه بالغ بر ۲۰۰ هزار تن گیاهان دارویی در کشور تولید می‌شود، از کشت ۷۰ نوع گیاهان دارویی توسط مردمان محلی در عرصه‌ای به مساحت ۱۸۳ هزار هکتار در ایران خبر داد.

کشت گیاهان دارویی به ۵۰۰ هزار هکتار افزایش می‌یابد

این مقام مسئول یکی از اهداف مهم وزارت جهاد کشاورزی را توسعه کشت گیاهان دارویی در مراتع برشمرد و افزود: وزارت جهادکشاورزی در طول برنامه ششم توسعه و براساس سند توسعه گیاهان دارویی، مکلف شده است که سطح کشت گیاهان دارویی در اراضی زراعی و مستثنیات (عرصه‌های متعلق به مردم) را از ۱۸۳هزار هکتار موجود به حدود ۵۰۰ هزار هکتار توسعه دهد..

غیبی با تاکید بر اینکه کشت گیاهان دارویی می‌تواند برای مردمان محلی شغلی دائمی ایجاد کند، تصریح کرد: در تحقیقات صورت گرفته کاشت گیاهان دارویی دو تا سه برابر کاشت گندم و جو از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است ولی ابتدا باید زنجیره تولید و زنجیره ارزش گیاهان دارویی مشخص شود یعنی برای مرحله کاشت، برداشت و مرحله صادرات برنامه‌ریزی شود. اگر مسائل بازرگانی، بازاریابی و صادرات حل نشود نمی‌توانیم در صنایع گیاهان دارویی پیشرفت کنیم.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی سازمان جنگل‌ها با اشاره به وضعیت اقلیمی کشور و مسئله کم‌آبی، کشت گیاهان دارویی را مقاوم به خشکی دانست و گفت: این گونه‌ها به‌دلیل صرفه اقتصادی می‌توانند در تغییر الگوی کشت بسیار موثر باشند..

وی صادرات گیاهان دارویی به شیوه خام و فله‌ای را از مشکل بزرگ این حوزه قلمداد کرد و گفت: باید دنبال فرآوری این محصول از طریق صنایع تبدیلی باشیم تا زمینه قدرت رقابت این کالا را در جهان فراهم کنیم.

رئیس مرکز جنگل های خارج شمال و مجری طرح توسعه گیاهان دارویی همچنین در برنامه زنده روی خط خبر، یادآوری کرد: بر اساس آمار سالانه به طور متوسط ۲۵ هزار تن گیاهان دارویی به عنوان محصول خام به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار ازکشور صادر می‌شود که امیدواریم بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در مقابل پتانسیل‌هایی که در کشور داریم بتوانیم این میزان را ۱۰ برابر کرده تا هم ارزآوری را بیشتر کنیم و هم با تبدیل این مواد به مواد ثانویه بازار خوبی برای کشور در این زمینه داشته باشیم.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.