تولید با کیفیتترین زیتون کشور در سیستان
رئیس دانشگاه زابل گفت: پرورش زیتون یکی از ظرفیتهای منطقه سیستان است که باید در این رابطه از طرحهای علمی و پژوهشی برای توسعه این محصول حمایت کرد.
دکتر بهلولی در این رابطه افزود: براساس بررسیها و آزمایشهای انجام شده شوری، کم آبی، سردی و گرمای هوای منطقه باعث شده تا با کیفیتترین زیتون و روغن زیتون کشور در سیستان تولید شود.
به گزارش تجارتنیوز ،بهلولی در خصوص تولید نهال زیتون در این دانشگاه نیز گفت: دانشگاه زابل ظرفیت تولید 300 هزار اصله نهال زیتون را دارد.
رئیس دانشگاه زابل در ادامه گفت: در سال جاری نیز افزون بر 10 هزار اصله نهال از سوی این دانشگاه میان مردم توزیع شده است.
وی خاطرنشان کرد: هستههای پژوهشی مختلف در حوزههای زیتون، جلوگیری از تبخیر آب، تغییر اقلیم و ریزگردها، شترمرغ، انرژی های تجدیدپذیر، بازاریابی و مبادلات مرز، گردشگری و سیستان شناسی در چند سال اخیر در دانشگاه زابل ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: این هستهها بر اساس ظرفیتهای شهرهای شمال سیستان و بلوچستان ایجاد شده است و آخرین دستاوردهای علمی در این هستهها مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد.
رئیس دانشگاه زابل گفت: روشهای نوین باید جایگزین روشهای گذشته تولید زیتون منطقه شود.
بهلولی افزود: با توجه به خشکسالی و کاهش حجم ورود آب به منطقه، مردم به ویژه کشاورزان باید به سمت کشتهای زراعی کم آب، باغی و گلخانهای تشویق و ترغیب شوند.
وی اظهار کرد: 130 رقم گیاه دارویی مناسب با شرایط آب و هوایی شهرهای شمالی استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که میتوان با کشتهای اندک درآمد خوبی را ایجاد کرد.
منبع:ایسنا
نظرات