فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۷۱۸۸۷

۲۸۰ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد

280 هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: 280 هزار تن دانه های روغنی کلزا از کشاورزان کشور خریداری شده است.

عباس کشاورز روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مزرعه کشت نشاء چغندر قند مزرعه اوقاف استان مرکزی در اراک افزود: امسال بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده خرید 330 هزار تن دانه‌های روغنی کلزا در کشور هدف‌گذاری شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی ادامه داد: سال 95 حدود 80 هزار تن و سال گذشته 160 هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و پیش بینی می شود برای کاهش وابستگی به واردات روغن، خرید تضمینی این محصول سال آینده به 450 هزار تن افزایش یابد.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: با وجود کاهش بارندگی ها از 220 به 164 میلیمتر، وضعیت امنیت غذایی کشور مناسب است و با تلاش کشاورزان و حمایت های دولت تدبیر و امید، کشور در زمینه تولید محصول گندم به خودکفایی دست یافته و هیچ گونه نگرانی در زمینه تامین آرد وجود ندارد.

کشاورز از خودکفایی کشور در زمینه تولید شکر در کشور خبر داد و افزود: خودکفایی در زمینه تولید گندم و شکر بدون توسعه اراضی کشاورزی تنها با افزایش بهره وری در آب و سطح زیر کشت این محصولات حاصل شده است.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی افزود: اکنون گام های افزایش بهره‌وری به دلیل زمان بر بودن توسعه سطح کشت در کشور آغاز شده است و تحقق این مهم، بهبود درآمد اقتصادی برای کشاورزان و خودکفایی کشور را به همراه دارد.

کشاورز ادامه داد: وضعیت بارندگی امسال در استان‌های هرمزگان، فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان نامناسب و هشت استان کشور نیز شرایط مطلوبی دارند.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی کمبود آب و پایین بودن بهره‌وری را 2 مشکل اساسی بخش کشاورزی کشور دانست و افزود: در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از هدر رفت آب افزایش بهره وری بدون توسعه اراضی سطح زیر کشت در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

کشاورز افزایش کشت نشایی به جای دانه در اراضی کشاورزی را از برنامه های اولویت‌دار وزارت جهاد کشاورزی برای تولید عنوان کرد و گفت: در این روش کشت مصرف آب کشاورزی تا پنج درصد کاهش و بهره وری از اراضی 15 تا 20 درصد افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: افزایش 6 درصدی بهره وری از آب کشاورزی از پنج سال گذشته در کشور آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود با ادامه این برنامه، تا 6 سال آینده مشکل تامین آب بخش کشاورزی سامان یابد.

کشاورز افزود: سالانه حدود 25 میلیارد متر مکعب آب مجازی با واردات محصولات کشاورزی به کشور وارد می‌شود و پنج میلیارد متر مکعب نیز صادر می‌شود.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی یک و 2 دهم میلیارد متر مکعب آب مجازی صادراتی کشور را مربوط به صادرات خرما دانست و افزود: اکنون کشت این محصول در انتهای رودخانه ها که به دریا وارد می‌شوند کشت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز سخنانی گفت: کاهش مصرف و افزایش بهره وری از آب کشاورزی از برنامه‌های اولویت‌دار سازمان جهاد کشاورزی این استان است.

مجید آنجفی افزود: کشت نشایی چغندر قند از جمله برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای افزایش بهره وری از آب در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی نیز در این آیین گفت: مزارع بنیاد توسعه اوقاف این استان با توجه ویژه به امر پژوهش در حوزه تولید محصولات کشاورزی و دامداری به یکی از مزارع نمونه در سطح کشور تبدیل شده است.

حسین دلاوری افزود: کشت خزانه 10 هزار هکتار چغندر قند برای کاهش مصرف آب و بهره‌وری سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در مزارع بنیاد توسعه اوقاف استان مرکزی انجام شده است که امروز یک هزار هکتار آن به مزارع منتقل می‌شود.

مزرعه بنیاد توسعه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با وسعت یک هزار و 300 هکتار در شهرستان اراک واقع است و سالانه 800 هکتار آن به زیر کشت می‌رود.

100 هکتار کلزا، 300 هکتار جو، 40 هکتار چغندر قند، 40 هکتار سیب زمینی و 150 هکتار محصول ذرت در این مزرعه کشت می‌شود.

استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است.

استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.