۳۰ صندوق تخصصی حمایت از بخش کشاورزی ایجاد میشود
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: تعداد صندوقهای حمایت از توسعه سرمایهگذاری امسال با ایجاد 30 صندوق جدید به 134 صندوق در کشور میرسد.
سیدعبدالکریم رضوی اردکانی اظهار داشت: هم اکنون 114 صندوق سرمایهگذاری در بخشهای مختلف کشاورزی در کشور فعال است.
به گزارش تجارتنیوز ، وی افزود: ایجاد 30 صندوق در حوزه محصولات تخصصی از جمله شیر، نوغانداری، دانههای روغنی، زیتون، خرما و منابع طبیعی و شهرستانی در کشور برای سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.
رضوی اردکانی اضافه کرد: پیش بینی میشود این صندوقها با 2 تا سه هزار میلیارد ریال سرمایه ایجاد شوند که سهم دولت حداکثر 49 درصد و سهم مردم و بهره برداران نیز حداقل 51 درصد است.
وی یادآور شد: 114 صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی فعال در کشور شامل 9 مورد صندوق تخصصی، هشت صندوق منابع طبیعی، 32 صندوق استانی، 49 صندوق در شهرستانی و 16 صندوق زنان روستایی و عشایری است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تاکید کرد: این صندوقها 15 هزار میلیارد ریال سرمایه دارند و توانستهاند حدود 2 میلیون از 6 میلیون بهره بردار کشاورزی کشور را زیر پوشش خود ببرند.
رضوی اردکانی گفت: به صورت میانگین دولت در 15 هزار میلیارد ریال سرمایه این صندوقها سهم 46 درصدی دارد که شامل 14.5 درصد در بخش زراعت و باغبانی، 29 درصد در بخش دام و طیور، چهار درصد در بخش عشایر، 3.2 درصد درصد در بخش صنایع، نیم درصد در بخش منابع طبیعی و هفت درصد در بخش صندوق زنان روستایی و عشایر است.
وی در خصوص ایجاد صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش توت فرنگی که عمده محصول باغی استان کردستان با رتبه اول کشوری است، اظهار داشت: در صورت درخواست مسئولان استان و رغبت بهره برداران میتوان این صندوق را تأسیس کرد.
وی یادآور شد: ایجاد صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در شهرستان مریوان نیز با پیشنهاد بهمن مرادنیا استاندار کردستان از هم اکنون در دستور کار قرار میگیرد.
به گزارش ایرنا، صندوق توسعه بخش کشاورزی استان کردستان در سال 1385 با هشت میلیارد ریال اعتبار و 16 تشکل تشکیل یافته است که در 11 سال فعالیت تعداد تشکلها را به 203 اتحادیه با 113 هزار بهره بردار به میزان 478 میلیارد ریال رسیده است.
رضوی اردکانی برای حضور در گردهمایی و جلسه هم اندیشی نمایندگان شرکت مادر تخصصی و مدیران عامل صندوقهای استانی، تخصصی و محصولی با حضور نمایندگانی از استانهای کشور از جمله البرز، تهران، کرمانشاه، همدان، آذربایجان شرقی، یزد، گیلان و آذربایجان غربی که بمدت 2 روز در سنندج برگزار میشود، به این کردستان سفر کرده است.
ارائه مدلهای زنجیره تولید و ارزش بر اساس سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی برای ارائه تسهیلات مطابق با تغییر رویکرد در قالب نظام بانکداری بودون ربا و چگونگی همکاری شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با سایر صندوقها از اهداف این جلسه است.
منبع: ایرنا
نظرات