قیمت کود واقعا گران شد؟
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: 80 درصد از کودهای کشور را شرکتهای پتروشیمی و تولیدکنندگان داخلی تامین میکنند و ضریب وابستگی ما به واردات روز به روز کاهش یافته و به کمتر از 20 درصد رسیده است.
به گزارش تجارتنیوز، حمید رسولی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در خصوص افزایش مصرف کود در کشور اظهار کرد: افزایش مصرف کود در کشور بسیار اتفاق مثبتی محسوب میشود و ما را به مصرف مکفی کود که تا کنون خواهان آن بودیم نزدیک کرده است.
وی با اشاره به افزایش قیمت کود تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی حامی کشاورزان است و در حوزه تامین نهادههای کشاورزی اجازه افزایش قیمت را نمیدهد بنابراین نگرانی در این زمینه وجود ندارد. قیمت جهانی مواد اولیه و قیمت خرید ما از تولیدکنندگان به شدت افزایش یافته است و کودی که ما سال گذشته 250 دلار خریدیم امسال با قیمت 270 دلار تهیه کردهایم اما با همان قیمت سال گذشته به کشاورزان تحویل میدهیم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تشریح کرد: ما از کود تولید شده در داخل کاملا حمایت میکنیم و تمام کود تولیدی داخلی را خریداری میکنیم. کود واردتی به کشور در واقع میزان کسری کود مورد نیاز است که ما با واردات جبران میکنیم.
وی افزود: 80 درصد از کودهای کشور را شرکتهای پتروشیمی و تولیدکنندگان داخلی تامین میکنند و ضریب وابستگی ما به واردات روز به روز کاهش یافته و به کمتر از 20 درصد رسیده است. تمام تلاش ما این است که کود را به مصرف کننده واقعی برسانیم. کشاورزان علاقهمند هستند گاهی مصرف بیشتری داشته باشند اما با توصیههای مراکز ترویجی این کود به میزان نیاز برای محصولات استفاده میشود.
رسولی با اشاره به این نکته که ما آمادگی همکاری با بخش خصوصی را داریم، اذعان داشت: شرکت خدمات حمایتی مقادیری را که وارد میکند پس از ارزیابی بازار داخلی است و طبق برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی مناقصات داخلی را برگزار میکنیم و صددرصد خرید داخلی را انجام میدهیم و در صورت کسری برای به مخاطره نیفتادن تولید، واردات انجام میدهیم.
وی افزود: درصد وارداتی که این شرکت انجام میدهد نسبت به برنامه تامین و تدارکی که موظف به آن است کمتر از 20 درصد بوده است بنابراین نگرانی وجود ندارد و بخش خصوصی هم میتواند در کنار ما واردات را انجام دهد و ما مشکلی با حضور این بخش در کنار خودمان نداریم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در ادامه تصریح کرد: کودهایی را که ما وارد میکنیم طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی است و ما مکلف به تامین و تدارک این کودها هستیم. بخش خصوصی هم میتواند کودهای واردکرده را در اختیار ما قرار دهد تا از طریق شبکه توزیع در اختیار کشاورزان قرار دهیم. ما در دو بخش لازم است بیش از پیش با هم تعامل داشته باشیم تا با همکاری هم تامین کود مورد نیاز بخش کشاورزی را اجرایی کنیم.
رسولی تاکید کرد: ما خود را رقیب بخش خصوصی نمیدانیم بلکه آنها را همکار خود میدانیم و لازم میدانیم این تعامل را با آنها گسترش دهیم. ما بر خلاف بخش خصوصی از حضورشان در کنار خود استقبال میکنیم.
منبع: ایلنا
نظرات