تولید گوشت ۷۰ هزار تن افزایش مییابد
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در برنامه میانمدت تا افق ۱۴۰۰، تولید گوشت قرمز حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تن در کشور افزایش مییابد.
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه مشکلی در عرضه مرغ وجود ندارد، برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گوشت قرمز در کشور را تشریح کرد.
به گزارش تجارتنیوز ، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی؛ مرتضی رضایی اظهار داشت: توسعه پرورش گاوهای دومنظوره (گوشتی و شیری)، ارائه تسهیلات، فراهم کردن بستر لازم برای افزایش جمعیت دامهای سبک پربازده که اصلاح شده، چندقلوزا و دارای رشد بالا هستند و همچنین پایهگذاری ورود دامهای پایهپروار به خصوص گوساله در نقاط مختلف کشور از جمله پروژههایی است که معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گوشت قرمز در سال ۹۸ پیشبینی کرده است.
تولید گوشت ۷۰ هزارتن افزایش مییابد
وی افزود: در این راستا در برنامه میانمدت تا افق ۱۴۰۰، تولید گوشت قرمز حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تن در کشور افزایش مییابد.
رضایی با بیان اینکه بر اساس گزارش مرکز آمار ایران از سال ۹۳ تا امسال، حدود ۱۷ درصد جمعیت دام کشور افزایش یافته است، تصریح کرد: امسال با بارشهای خوب پاییزه و پیشبینی هواشناسی برای تداوم این بارشها برای بهار، سال بسیار عالی برای دام به خصوص دام روستایی و عشایری خواهد بود که حاصل آن تولید گوشت بیشتر در سال ۹۸ است که در نیمه دوم سال وارد بازار خواهد شد.
واردات ۱۶۰ هزار تن گوشت به کشور
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر کمبودی در تولید گوشت قرمز در کشور وجود ندارد، گفت: تفاوت ۲ تا ۲.۵ برابری قیمت گوشت وارداتی تنظیم بازار با گوشت داخلی عامل اصلی ایجاد صفهای طولانی در کشور است و دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای رفع این مشکل به دنبال این است که نزدیک به ۱۶۰ هزار تن واردات رسمی گوشت تنظیم بازار اتفاق بیفتد که عدد بسیار بزرگی است.
رضایی، شناسنامهدار کردن و هویت دادن به دام را یکی از الزامات توسعه صنعتی پرورش دام عنوان و اظهار کرد: تا وقتی که مطلع نباشیم چه دامی در کجا، با چه نژادی و توسط چه کسی در حال پرورش است، برنامهریزیهای ما ابتر میماند.
وی با بیان اینکه قانون نظام جامع دامپروری در سال ۸۸ در مجلس مصوب و شیوهنامه اجرای این طرح در سال ۹۰ ابلاغ شده است، افزود: در آئیننامه اجرای جابجایی دام، الزاماتی قانونی برای پیادهسازی این طرح برای دامداران تکلیف شده است که ظرف مدت قانونی نسبت به هویتگذاری دام خود اقدام کنند.
امکان پلاکگذاری دامها در یکسال وجود ندارد
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ تا ۸۵ میلیون راس دام در کشور وجود دارد و بدیهی است ظرف مدت ۶ ماه یا یکسال، امکان پلاکگذاری استاندارد برای این دامها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: با طراحی سامانه هویتگذاری دام در مرکز اصلاح نژاد دام، اقدام لازم نسبت به ثبت دامهای کشور صورت میگیرد. در این راستا تمام الزامات طرح در حال آمادهسازی است و شیوهنامهها در حال تدوین است که امیدواریم در فرصت بیشتری نسبت به اجرای این طرح اقدام شود.
رضایی با بیان اینکه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از گوشت گوسفندی کشور، توسط عشایر تولید میشود، گفت: مرکز اصلاح نژاد معاونت امور دام برنامههای کاملی برای دامهای عشایری دارد تا در سال ۹۸ برنامه اصلاح نژادی، بهبود تولیدات (نحوه تغذیه، مدیریت تولید مثل و …) سیستمهای روستایی و صنعتی شامل دامهای عشایری نیز شود.
به گفته وی، این بدان معنی نیست که در بخش دام عشایری کاری صورت نمیگیرد اما به صورت متمرکز و هدفمند برای آن دامها نیز باید برنامهریزیهای لازم صورت گیرد.
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از تدارک کافی گوشت مرغ برای شب عید خبر داد و افزود: کمبودی برای عرضه گوشت مرغ در کشور وجود ندارد و برای این امر در بهمن ماه ۱۲۱ میلیون قطعه جوجهریزی گوشتی صورت گرفته که برای شب عید وارد بازار میشود.
ثبت رکورد بیسابقه در جوجهریزی
به گفته وی، در حال حاضر نیز مرغ تنظیم بازار با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در میادین در اختیار مصرف کنندگان قرار دارد.
رضایی از برنامهریزی برای تولید گوشت مرغ برای ماه مبارک رمضان نیز خبر داد و تصریح کرد: این معاونت تولید جوجه در فروردین و اردیبهشت ماه را به بیش از ۱۲۰ میلیون و ۱۲۸ میلیون قطعه میرساند که ثبت این میزان جوجهریزی در تاریخ صنعت طیور ایران بیسابقه خواهد بود.
منبع: مهر
نظرات